Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (539)

kaylin odpad!

všechny recenze uživatele

Zatím to nejpříšernější, co jsem letos viděl. Nic nového pod sluncem, ale tohle není film. To je ubohost. Copak je humor, když se za sebe řadí scény z jiných filmů, které jsou rádoby udělány jinak a vtipně? Je tohle odpověď na moderní definici toho, co je satira? Jestli ano, tak se opravdu ptám, kam ta společnost směřuje? Čemu se na tomhle filmu mám smát? Tomu, že se tam všichni herci ztrapňují a nejsou schopni udělat jediný vtip vtipný? Zaprvé, ono to ani nejde. Zadruhé, proč??? To si ti herci potřebují tolik nahrabat? to už nikdo není schopen si dělat srandu z filmů nějak sofistikovaně? "Bláznivá střela" byla taky trapná, ale byly zde vtipy, kde se člověk zasmál. Doufám, že přijde člověk, který bude umět dělat satiru. A vykašle se na ubohý fekální humor, záběry na prsa, když už neví, co by, a ukáže nám, že se můžeme smát i chytrým věcem. Doufám, že to bude brzy. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/04/prcicky-bruce-lee-par-trapnosti.html ()

predators 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych se ani jednou nezasmál, to ne. Ale není to takové to zasmání se od srdce. Spíš se jedná o tiky v koutcích rtů. Nevím jestli se někdy ještě podaří natočit dobrou parodii nebo jim dávno odzvonilo, ale Velkej biják tomu moc nepomohl. A pokud jste náhodou neviděli Letopisy Narnie, tak potom od tohoto ruce pryč:-)Jediné, co bych pochválil je zvuk v DTS, ale proč proboha u tohoto filmu???:-D20% ()

Reklama

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

Strašné? Hrozné? Úděsné? Vlastně ani ne. Spíše... smutné. Což je u komedie (?!) poněkud kontraproduktivní. V tomto filmu (?!) najdete vše, co jste nechtěli vidět zparodováno. Tvůrci (?!) to ovšem zparodovali a to ještě tak, že nejhůř jak se to zparodovat dalo. Mix Letopisů Narnie, Harryho Pottera, Pirátů z Karibiku, Karlíka a továrny na čokoládu. X-Men a několika desítek dalších filmů působí přesně jako dort z pohádky o pejskovi a kočičce - v tom lepším případě vás z něj "jen" bolí břicho, v tom horším poblijete vše kolem sebe podobně nechutným stylem, jako to udělala herečka (?!) Faune A. Chambers v jedné z nejtrapnějších scén tohoto paskvilu. Chvíli jsem přemýšlel nad jednou hvězdičkou (?!), ale pak jsem si řekl (tak nějak ve stylu mluvy postav z Velkého bijáku) "Hovno" a spláchl jsem to do hajzlu. A vám radím - nezkoušejte to z té kanalizace vylovit! ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Chudák Jack Sparrow, už tak to byla karikaturní postava a teď ještě tohle. Splácat dokupy tucet hitů onoho roku dělá Scary movie, to není žádné umění. Každej herec, kterej se zaprodal těmto dvěma darebákům, u mě klesl o 100%...takže kdo u mě neměl 100% hodnocení, je v mínusu. Jeden příklad za všechny, jejich "dvorní" herečka Carmen Electra měla u mě krásnou nulu (její "vnady" nikoho neopravňují ji obdivovat), takže jestli dobře počítám: 0 mínus 100 = krásných -100! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mou „výhodou“ u této sračky bylo to, že jsem většinu toho co zde bylo (no prý se tomu říká parodování) minul zcela bez povšimnutí, takže přestože jsem byl zhnusen samotným dějem, nebyl jsem pohoršen, že si tu dělají prdel z dalších kýčů (pro mnohé obdivovaných filmů, sérii) jako jsou Harry Potter, Narnia, Karlík a jeho továrna na čokoládu…na nic z toho jsem se nikdy nedodíval až do konce. Ubohost v tomto podání však byla zcela zřejmá, nicméně jsem se tu alespoň párkrát zasmál. Spíš však tvůrčí tuposti viz Piráti z Karibiku, Mel Gibson, Paris Hilton, nebo X-Men, než aby šlo o kvalitní porci zábavy. Jedno se jim však musí nechat, narazil jsem tu na pár pěkných kočiček, které alespoň na malou chviličku dokázaly upoutat mou pozornost. No a pak samozřejmě nešlo přehlédnout Stiflerovu mámu. Tohle bohužel zřejmě nepobaví ani dvanáctileté, protože ti budou uraženi, jak oba režiséři zprznili jejich filmové modly, které zdobí jejich pokojíčky na plakátech… ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Film neměl speciální promítání pro kritiky. (HappySmile)
  • Hamburgerárna White Castle, která se ve filmu mihne, se objevila i v dalším filmu s Kal Pennem v hlavní roli.: Zahulíme, uvidíme (vojtaruzek)

Reklama

Reklama