Reklama

Reklama

Čtyři oběti. Čtyři bolestivá tajemství. Aidan Breslin je zkušený detektiv, který se stále nevzpamatoval ze smrti své manželky. Zatímco vyšetřuje případ nezvykle brutálních masových vražd, zjišťuje, že existuje nějaké děsivé spojení mezi ním a vrahem. Klíčem se zdají být biblická proroctví spojená se čtyřmi jezdci Apokalypsy: Válkou, Hladem, Morem a Smrtí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Film má docela chytlavý námět, který je poměrně zdařile zpracován. Příjemný je také pohled na okouzlující "Gejšu" Ziyi Zhang, coby "sladkou holčičku, které svět ublížil." Jenže tvůrci se rozhodli, že film se bude vyvíjet osvědčeným způsobem. To znamená směrem vedoucím přes otřepaná žánrová klišé a nedostatky, projevující se především ve scénáři. Spousta působivých a dobře udělaných scén zůstalo odsunutých na vedlejší koleji, a je pak zdatně přebíjela již tolik známá dějová linie - muž se vyrovnává s odchodem ženy, kvůli náročné práci mu nezbývá čas na syny a ti tak trpí, a zažívají pocit odloučení. Pak se objeví velký případ, při němž muž začíná ještě více trpět a myslet na ženu. Nakonec, po velkém boji opět nalezne, co je pro něj nejdůležitější a obnoví své pouto se syny. "Odpusť mi prosím, buď mi synem..." Nu což, ale je to škoda, Jezdci Apokalypsy mohli být mnohem silnější. Takto jen lehký nadprůměr. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Začátek naznačoval hodně kvalitní thriller, kterej by se měl nést v podobným duchu jako třeba se7en a Dennis Quaid se v hlavní roli jevil taky dobře, jenže to sem ještě netušil, jaký zvraty a jakou pointu na mě film chystá, ten první zvrat bych ještě přežil, ale ta závěrečná pointa mě fakt přímo zhnusila, to bylo něco tak chabýho, ubohýho a tak strašně lacinýho, že už snad nic horšího vymyslet nešlo, navíc, i když je Ziyi Zhang krásná, tak na tuhle roli se fakt nehodila a celej dojem z filmu ještě víc kazila a znehodnocovala, i když se celkem snažila a vlastně jí nelze ani nic moc vyčítat, jen to prostě nebyla role pro ní, nebo lépe řečeno ta postava vůbec neměla vniknout. Po skvělým začátku to je fakt velký zklámání, že to během 70 minut stačilo sklouznout tak nízko ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Dalsi slaby klon Se7en? Totalne! Slibne tema jezdcu apokalypsy, slibne herecke obsazeni, ale ve vysledku naprosto zbytecny a nudny film. Zajimalo by me jak dlouho je jeste bude bavit natacet podprumerne detektivky o chytani vraha vrazdiciho podle bible uprostred spinave americke metropole. Skoro bych dal 1 hvezdicku, ale vzhledem k me slabosti pro asiatky pridavam dalsi bonusovou za Ziyi Zhang. 3/10 ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Životem utahaný detektiv Dennis Quaid (stylizovaný do Harrisona Forda) řeší brutální sérii rituálních vražd. Řeší ji uprostřed zimy, atmosféra je proto patřičně mrazivá. Kamera využívá každé příležitosti řádně se předvést, příběh se rozjíždí svižným tempem a Zhang Ziyi vypadá nebezpečně mile. Pak ale zajímavý thriller zabředne do rutiny tuctových detektivek a pokusem o velký, nečekaný zvrat se tak akorát dorazí. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Mister Jonáš Ǻkerlund (vytrápil som sa aj s krúžkom nad A) je šikulka v lepení videoklipov a tak teraz dobehol s nejakým zlepencom z výjavov z filmov, ktoré mnohí už videli. Ak niekto náhodou nepozná temné thrillery spred desiatich či dvadsiatich rokov, v kľude si môže pozrieť Jazdcov Ǻpokalypsy a má to, ako v Hriňovej hovoria, „all in one“. Pointu filmu absolventi Policajnej akadémia odhalia hneď v úvode prvého polčasu a absolventi Pivnej akadémie na začiatku druhej rundy. Herecké výkony sú štandardné a akýkoľvek lepší výkon by aj tak slabý scenár filmu pochoval. Účinkovanie Stormareho je tak jedinou záhadou. Na tri háčiky maximálne. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy si Aidan Breslin (Dennis Quaid) omývá obličej v umyvadle, si namočí i vlasy, po střihu však má vlasy zase suché a učesané. (dandislav1991)
  • Roli Krupy hrál původně Neal McDonough. Natočil všechny své scény, ale téměř rok poté nebyl k dispozici k dotáčkám v Chicagu, nahradil ho proto Chelcie Ross. (HellFire)

Reklama

Reklama