Reklama

Reklama

Dresden

(seriál)
  • USA The Dresden Files
Fantasy / Krimi / Mysteriózní / Drama
USA / Kanada, 2007, 8 h 33 min (Minutáž: 42–43 min)

Předloha:

Jim Butcher (kniha)

Hrají:

Paul Blackthorne, Valerie Cruz, Terrence Mann, Raoul Bhaneja, Conrad Coates, Matt Gordon, Jonathan Higgins, Daniel Kash, Matthew Knight, Deborah Odell (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Harry Dresden (celým menom Harry Blackstone Copperfield Dresden) je čarodej, jediný profesionálny čarodej pôsobiaci v Chicagu. Na svoje živobytie si privyrába rôzne, mimo iné aj ako súkromný detektív - tam kde zlyhajú ľudské sily totiž môže pomôcť mágia a prípadne aj jeho priateľ Bob, duch uväznený vnútri vlastnej lebky. Zároveň však musí dodržovať zákony White Council, rady čarodejov chrániacej ľudstvo práve pred zneužívaním mágie a popritom sa snažiť nevyzradiť priveľa svojej známej, policajtke Connie Murphy dohadzujúcej mu prípady. Seriál bol natočený poďla kníh Jima Butchera. (M.a.t.t.)

(více)

Recenze (28)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem dva díly z téhle série a docela mi to stačilo - po dalších netoužím. Seriálů o čarodějích, čarodějkách, démonech a dalších nadpřirozených bytostech je natočeno dost, "Dresden" vůbec ničím nevybočuje z jejich průměru. K podprůměrnému hodnocení jsem se nakonec uchýlila z jediného důvodu: představitel hlavního hrdiny je mi jednoduše nesympatický; obsadit charismatičtějšího herce, přihodila bych hvězdu navíc. Hodlám si přečíst knižní předlohu a doufám, že mi ksicht Paula Blackthorna nebude lézt do fantazie:-). 45% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Příjemný seriál, který má atmosférou nejblíže ke Strange Luck. Hlavní hrdina je sice čaroděj, ale spíš vypadá jako současný Phil marlowe, občas dostane přes držku a nějakých kouzel a čar je v každém dílu úměrně a střídmě. Což je k dobru věci. Každý díl má chytrý scénář, jsou tu i dobré hlášky, dobře použitá hudba. Má to pomalejší rytmus, není to příliš akční, ale o to víc se člověk dostane dovnitř. ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Příjemně vyvažené dělení času stráveného před kamerou mezi hlavní seriálové postavy. Ani u jednoho dílu jsem se nenudil. Na 5 hvězd to sice není (slabší efekty, hudba a scénář) navíc jsem cítil mírné přehrávání postavy Dresdena. Ale, jelikož mám tenhle styl mysteriozního krimi moc rád. mírně Dresdena nadhodnotím 4* - 75% ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Hellblazer meets Phil Marlowe z kanadské produkce. Hellblazer i chandlerovky jsou tedy sice lepší, ale Paul Blackthorne je fakt super a celé to pěkně odsýpá a přestože je kvalita dílů kolísavá a triky levnější, po posledním dílu stejně chcete přídavek. Harry Dresden je masér a mrzí mě, že z podobných seriálů se chytil akorát Grimm. Ještěže jsou tu knihy. ()

Finskej 

všechny recenze uživatele

Od literární předlohy se seriál skutečně odchyluje, ale lze to přežít - a to říkám jako maniak, který zlouskal všech 15 knih. Prostě je to něco *blízkého, ale trochu jiného* a dá se na to koukat. Hodnocení ***, za výborný výkon Paula Blackthorna, kterého celá záležitost evidentně nesmírně baví, je ta čtvrtá *. Škoda, že to po první sérii utli. ()

Galerie (148)

Zajímavosti (2)

  • Seriál byl původně zamýšlen jako celovečerní film. (Hal_Moore)
  • Charakter Karrin Murphy musel být přejmenován na Connie Murphy, neboť bylo zjištěno, že v Chicagské policii opravdu pracuje žena jménem Karrin Murphy. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama