Reklama

Reklama

Pátek třináctého 9

  • USA Jason Goes to Hell: The Final Friday (více)
Trailer 2

V úvodní scéně filmu je Jason rozstřílen komandem FBI na hadry, na kterých si v márnici následně pošmákne černošský koroner a stává se Jasonovým nedobrovolným hostitelem. Jason degradovaný na vetřelcoidního červa, přeskakujícího z těla do těla, se vrací ke Křišťálovému jezeru najít svou sestru, protože aby se mohl znovu zrodit, potřebuje tělo s příbuzenskou krví. V patách má ale lovce odměn a sestřina přítele. Deváté pokračování slavné slasherové série 80. let a mezinárodně srozumitelné synonymum pro hnusnou svatokrádež. (choze)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (193)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jediný devadesátkový Pátek - a není divu. Prvních cca. 20 minut dobrý, ale pak už je to hrozná zamotanost. Z Jasona je teď prakticky parazit, jehož zlá duše se vtěluje do různých obětí. Takže ho vlastně většinu filmu ani neuvidíme, vraždí nějací blbové s posedlým výrazem! K tomu je tu černošský lovec masových vrahů, Jasonovi příbuzní, no prostě demence. Plusem je jedna dobrá stanová vražda a celkem povedené odkazy na EVIL DEAD, HALLOWEEN a NIGHTMARE ON ELM STREET (to jsem docela čuměl, že [SPOILER] Kane Hodder si tím pádem vlastně zahrál i Freddyho(!) - jo, ta ruka na konci je jeho [/SPOILER]). Jinak ale píčovina, pro mě bez debat nejhorší FRIDAY THE 13th - 3/10. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Jason se vtěluje do cizích těl jako v Tajemném zlu, morduje kohokoliv, kdo se mu postaví do cesty a hlavní jeho cíl je, převtělit se do nemluvněte, které pochází z jeho rodu Woorheesů. Do tohoto guláše přimíchejme knihu Necronomicon, Kandarskou dýku, Freddyho pařát nebo další odkazy na hororové filmy. A tak vše probíhá v poměrně zábavném tempu. Viděno v uncut verzi, kde masky dělali mistři v oboru - Nicotero/Kurtzman/Berger, ale i tak mě některé gore efekty připadaly tak nějak napůl, že bych řekl, že existuje ještě nějaká plnější verze. Rozhodně ale oproti vystříhané verzi viditelný rozdíl! Produkce se ujal Sean S. Cunningham, režisér kultovního Pátku třináctého z roku 1980. ()

Reklama

Fox Mulder 

všechny recenze uživatele

Jason Vorhees se vrátil! Už po deváté. Tento díl je už v produkci společnosti New Line Cinema a je to na první pohled znát. Tato devítka je celkem kvalítní béčko, až na nějaký to klišé (teď mám zrovna na mysli hroznej klišovytej začátek) a na nějaký slabší scény (souboj Jasona s hlavním hrdinou). Pro mě nejlepší scéna z filmu byla, když ze země vyleze ruka Freddyho a z táhne pod zem Jasonovu masku. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k prvnímu filmu jsem si v rámci série už několikrát stěžoval na to, že se tvůrci vykašlali na gore a raději nechali kameru uhnout. Tak tohle rozhodně u devátého dílu neplatí, protože gore je zde místy naprosto úchvatné a filmaři se nebáli do něj jít. Jsou zde prvky, které jste v sérii ještě neviděli a které vám v ní určitě chyběli. V rámci série je tak „Pátek třináctého 9“ opravdu unikátní film, a to jak v tom dobrém, tak i v tom negativnějším smyslu slova. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Tak po precteni mistnich komentaru jsem ocekaval solidni brak, ale zmylena neplati!!! Zacatek me docela prekvapil... Jason se zase vratil z mesta do Crystal Lake. Zase ozil. Zmenil image... Nechodil k holici a masku si nechal prirust k obliceji... Tudiz jsem byl docela zklaman, ze tyto veci nejsou osvetleny. Na druhou stranu se do serie vraci otevreny sex, prsa, brutal vrazdy, krute gore efekty. Taky ozvuceni je oproti minulemu dilu znatelne lepsi... Kamera v pohybu take nema chybu... Navic se dovidame nove veci o historii ... Puvod Jasona, nejaky ten rodokmen... Do toho magicke artefakty... A zaver??? Jasona si vzali pekelnici....skoad ze se tam chudak ohreje jen par let... Kdybych to mel hodnotit jako pokracovani, videl bych to na nejakych 70%.... Kdybych to mel hodnotit jako samostany film... tak bych 5, moza 10% pridal.... Pro me je to po par horsich dilech zase navrat toho praveho Patku 13. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • První díl série, který distribuovala společnost New Line Cinema. Předešlých osm dílů distribuovala společnost Paramount Pictures, která předtím vlastnila práva k sérii. (Stocki)
  • Premiéra filmu proběhla v Americe v pátek 13. srpna 1993. (Stocki)
  • Pracovní název byl Friday the 13th Part 9. (Stocki)

Související novinky

Bayův Pátek třináctého

Bayův Pátek třináctého

15.02.2006

Maskovaný vrah Jason Vorhees se s největší pravděpodobností dočká návratu na filmová plátna. O znovuzrození hororové ikony s hokejovou maskou se postará režisér Michael Bay a jeho produkční firma… (více)

Reklama

Reklama