Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (215)

oLí 

všechny recenze uživatele

Saviniho Noc není v mých očích vůbec zbytečným remakem. Začátek se Zombies kolem domu byl neuvěřitelně dobře natočenej. Kam se hrabou rychlonožky z Úsvitu a Dvacetosmiček nový doby. Když budu chtít vidět poctivej film se zombies, sáhnu po tomto. 65% [listopad 2006] ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Remake Romerovi legendární klasiky, který se velmi drží předlohy, přesto se vydal vlastní cestou... Největší změnou, patrnou už během prvních scén filmu, je atmosféra. Těžká, depresivní, potemnělá nálada originálu z roku '68 je zde nahrazena akcí. Někomu se to bude zamlouvat, dle mého to je ale největší mínus jinak "kvalitního B-filmu". Romero dokázal navodit stísněný pocit už úvodní scénou na hřbitově, u Saviniho si na to budeme muset počkat až do závěrečné dvacetiminutovky... Postavy prodělaly během dekády proměnu. Některé více - z Barbary je akční hrdinka podobná Mille Jovovich, některé méně - Tom je pořád nevýrazný klučík. Celkově ale šla jejich už tak průměrná prokreslenost do háje. Nejlépe dopadla postava Bena, která může děkovat obrovskému charisma Tonyho Todda. Uspěchanou proměnu Barbary z plačící dívky v neohroženou vražedkyni už o něco méně zachraňuje Patricia Tallman, pořád to ale zvládá a oni dva jsou jediní, které si asi zapamatujete. Zbytek jsou jen figurky ztvárněné (pod)průměrnými herci. Například z tak skvěle protivné a slizké postavy Harryho Coopera je zde prostě už jen dement. Za těch 22 let, které jsou mezi snímky, se nejvíce hnuly asi maskérské možnosti. Zombíci už nejsou jen vybledlé mátohy (tedy ne všichni), někteří i hnijou před očima. Jen škoda, že Savini nezvládl první část filmu, která je bez atmosféry a zajímavých postav vcelku nezajímavá. Dění začíná houstnout až ve chvíli, kdy dojde k nehodě na pumpě. Pak teprve scény začnou mít nějaký spád. Režisér, kupodivu, na konci také dává najevo větší opovržení lidstvem, než původně Romero. Scény, kde lidé pro zábavu střílí do zavěšených zombie nebo s nimi bojují v ohradách dnes díky zpravodajství, které nám běžně ukazuje podobné záběry z válčících zemí působí velmi mrazivě. Přesto všechno se ale na film příjemně kouká. Bát se u něho asi nebudete, ale jako zábavné béčko funguje pořád dobře. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jedná se prakticky o SKORO věrnou kopii Romerova originálu, což je vlastně velmi sympatické. Zároveň je i fajn, že závěr je pozměněn, čímž divák nepřichází o překvapení. Bohužel atmosféra už není taková jako v originále a žravé scény jsou změkčilé a ne tak brutální. Kdo však původní verzi nezná, tak si tento horor užije a bude se u něj bavit. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Důstojný remake Romerovy zestárlé klasiky. Dějové změny jsou oproti originálu spíše k horšímu (velmi se omezily například zprávy z rádia a televize, které dávaly původní Noci punc reálnosti), zlepšily se samozřejmě masky, díky nimž dnes asi na běžného diváka zafunguje lépe remake. Horror movie of the year ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Áno, Romero je king medzi zombie horormi, ale zase nutne treba uznať, že aj Tom Savini a jeho remake filmu z roku 1968 majú niečo do seba. Predovšetkým atmosféra je tu mimoriadne "príjemná" a čo je hlavné, veľmi slušne som sa na tom aj pobavil. Vo filme navyše "exceluje" Tony Todd. Zainteresovaní už určite vedia, o koho ide. Tak, tento remake môžem považovať za skutočne vydarený, porovnávanie s originálom však prenechám niekomu inému. Veľká škoda, že Savini natočil len toto, myslím, že z jeho strany by sa tento žáner dočkal ešte mnohých šťavnatých oživení. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • Ve scéně, kdy vystupuje Johnnie (Bill Moseley) z auta, je před zavřením dveří možné spatřit v odrazu kameru. (Pepy)
  • V dobe uvedenia do kín bol film rozdupaný kritikou. Filmoví odborníci označovali tento remake za lacnú napodobeninu legendárneho originálu, vďaka ktorej si chceli tvorcovia iba poriadne nabaliť vrecká. No dnes, po vyše 30 rokoch, je všetkému ináč. Film si nesie kultový status a je rešpektovaný drvivou väčšinou hororových fanúšikov a kritikov po celom svete. (tXtX)
  • Herecký debut pro Katie Finnerane a Heather Mazur. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno