Reklama

Reklama

Další díl kultovní hororové série osmdesátých let. Rozsekali ho mačetou na malé kousky. Jason Voorhees, legendární hororová postava, tedy definitivně zaklepal svou pracovní obuví se kterou si již třikrát vyšlápl na procházku spojenou s brutální zabíjačkou. Zemřel však doopravdy??? V okolí Křišťálového jezera totiž opět začíná obcházet brutální zabiják s hokejovou maskou, která nemilosrdně likviduje vše co se mu postaví do cesty. Tentokrát si vzal na paškál rehabilitační ústav pro problematickou mládež. Chlapci a děvčata se zde snaží relaxovat, aby se mohli vrátit do normálního světa. Zabiják s maskou jim v relaxaci rád pomůže. Ozbrojen vším co mu přijde pod ruku jim mlčenlivě ukáže cestu do normálního hrobu. Takovou terapii svět psychologie pro mladistvé ještě nezažil. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

topi 

všechny recenze uživatele

V pátem dílu se Jason kamsi vytratil a zůstala jen legenda. Timmy, který v předchozím díle Jasona umlátil mačetou je po pobytu v ústavech převezen do jakéhosi psychiatrického centra mládeže, kde panuje samostatný režim - v podstatě si může dělat, co chce. Když jednomu chovanci rupne v kuli a sekerou rozšmelcuje druhého chovance, začnou se dít podivné věci, rozuměj mord za mordem. A docela drsnými mordy! Kdo to tedy vraždí v hokejové masce, když to Jason není? Rozhodně se s tím vůbec nepáře a bodycount je mnohem vyšší, než když byl Woorheese na scéně. Pro mě výborné pokračování kultovní legendy Pátek třináctého. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bohužel tentokrát došlo mé nejhorší obavy. Pětka už prostě nedokázala navázat na kvalitu svých předchůdců, což se zřejmě projevilo nejen změnou režiséra, ale i postupnou vyčpělostí samotného příběhu. Nejde vyloženě o špatný film, jen je prostě jiný – a to dost. První zklamání přišlo ve chvíli, kdy jsem pochopil, že Corey Feldman se tu přišel ohřát jen na pár prvních minut a následně jej nahradí jeho „starší verze“ John Shepherd, který se před kamerou rovněž mockrát neobjevil a navíc za celý film ani moc nemluvil. To pro mě bylo mnohem větší zklamání, než zjištění, že vlastně i samotný Jason tady hraje druhé housle a vraždy má na svědomí někdo úplně jiný. Tento tvůrčí krok totiž nebyl zas až tolik bolestivý. Samozřejmě pokud nejste opravdu zarytým fandou kultovního zabijáka. Vražd je tu totiž i tak požehnaně – no vlastně víc než v kterémkoliv předchozím dílu. Což by za dané situace bylo samozřejmě super, jen kdyby se polovina z nich neodehrála mimo záběr kamery, nebo je nepřerušil střih. Navíc identita skutečného vraha a důvod proč tak činil je nám utajeno téměř až do samotného závěru. Což samozřejmě beru jako velké plus. Jenže ani atmosféra už nebyla tak povedená, jako tomu bylo minule a většina zdejších postav mi byla krajně nesympatická, nezajímavá, nudná. Snad je malý Reggie, Pam a drsná sousedka Ethel snesli přísnější měřítko. Jenže i tak jsem od té buranské dvojky čekal mnohem víc, než jsem nakonec dostal. Erotiku (nahotu) bych v tomto případě klidně vynechal, protože ženské tu moc krásy zrovna nepobraly a jediná pěkná Pam se tu proběhla stejně jen v mokré košili. Takže i po této stránce jsem se cítil ošizen. Nešlo si však nevšimnout, že v jedné z vedlejších rolí se objevila „herečka“ s velmi příhodným příjmením (Debi Sue Voorhees). Naštěstí tu však nechyběla brutalita, gore a spousta krve. To bylo Steinmannovo jediné obrovské štěstí, jinak by ho asi všichni věrní fanoušci rozsekali mačetou. Úplný závěr v nemocnici tu však byl zcela navíc a zbytečný. Raději bych to zakončil tím bojem ve stodole a finálním odhalením vrahovy totožnosti. To by byl konec jako lusk. S přivřením jednoho oka tomu dám čistý průměr. 50% ()

Reklama

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Určite lepší diel než predchádzajúca štvorka a celkovo u mňa to patrí k tým lepším dielom. Dej už nebol až taký jednotvárny a ľahký... vraždy boli originálnejšie a bolo vidieť nahých ženských. To mi stačí k 4*. Dokonca chválim celý pointu filmu, nečakal som, že aj taký b-éčkový film ako je Piatok môže vyrukovať s niečím takýmto :) ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Ak sa prenesiete cez pointu, zistíte, že je to vlastne čistý, a výborný, typický 80s slasher. Cenzúra nemilosrdne šla po Piatkoch, ale zopár šťavnatých, a vynaliezavých kills sa tu nájde. Na mnohých miestach vykukuje aj úmyselný zmysel pre humor, hlavne v charakteroch. Prostredie perfektné, hudba ako stále ikonická, maskovaný killer tak ako má byť, réžia svižná, ani sa nestihnete nudiť. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

A opět vyvraždovačka tentokrát SPOILER: Né s Jasonem bohužel ale nějakým šaškem co si na něj hraje to mě na konci docela zklamalo a zaroven by mě to i překvapilo ale bohužel jsem si přečetl komentař se spoilerem sice mě to nasralo ale co.. KONEC SPOILERU. Holky taky nic moc takže jsem si erotické scény tak neužíval ale zase na druhou stranu vraždy dobrý. ()

Galerie (125)

Zajímavosti (22)

  • Jason (Tom Morga) pronásleduje Pam (Melanie Kinnaman) s čistou mačetou, ale v záběru těsně předtím, než ho srazí traktor, je mačeta zakrvácená. (Stocki)
  • Když Demon (Miguel A. Núñez Jr.) sedí v kadibudce, nad jeho pravým ramenem visící provázek, který mizí a zase se objevuje. (Stocki)

Reklama

Reklama