Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 3

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (646)

castor 

všechny recenze uživatele

Veleslavný seriál mi nikdy nějak zvlášť nepřilnul k srdci. Jednotlivé série měly viditelně klesající úroveň a tvůrci jakoby netušili, jak kultovní seriál ukončit. CHTĚL JSEM UVĚŘIT, že s druhým celovečerním snímkem (po deseti letech) to bude jiné.. a hle, bylo!! I když jde vesměs o tuctovou „pojďme z toho ještě něco vytřískat“ kriminálku, dýchla na mě slušnou porci napětí i tajemna. Možná za to mohl ten nekonečný sníh, možná fakt, že tahle dvojice, bok po boku se honící po emzácích a rozmotávající vládní spiknutí, příjemně dospěla. Vysloužilé vyšetřovatele paranormálních jevů Foxe Muldera a Danu Scully tahá FBI z (ne)vyhřáté postele a doufá, že jim pomohou v případu zmizelé agentky. Jenže Mulder se kvůli vykonstruovanému obvinění straní a namísto lidského kontaktu si raději vystřihuje články z novin. A doktorka Scully, traumatizovaná smrtí synka, zase momentálně pečuje v katolické nemocnici o dětského pacienta. Potkávají se doma a v prázdném vztahu jim už nezbývá moc času na emoce. Jenže tvůrci mě už úvodními desítkami minut dokázali slušně naladit (pomohl i profláklý hudební motiv) a slavná dvojice tak chlapíkům z FBI košem nedá. Při pátrání jim bude k dispozici i bývalý pedofilní kněz se zvláštními schopnostmi a mírné vaření z vody může začít.. Vlažným tempem tak dokráčíme až do finále, které stejně jako předešlé scény nijak výrazně nepřekročí průměr, ale holt mi tihle otřískaní (chemie mezi nimi náramně funguje) hrdinové sedli!! Určitě víc, než zbytečný motiv východoevropské mafie, která tu a tam pronese něco česky.. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ucházející komorní vztahové drama násilně naroubované na běžnou a ničím zajímavou epizodu, která se snaží dokázat, že pedofilie je vlastně ctností a čeština, že je krásný jazyk. Vizuálně sice nerozeznatelné od jakéhokoli dílu z pozdějších sérií, ale mám slabost pro zasněžené fargovské dálavy, takže tady mi to ani v nejmenším nevadilo. Duchovny jako by nevěděl zda má být starým dobrým Mulderem či Hankem Moodym a tak není ani jedním. Výkon Gillian nejsem schopen objektivně zhodnotit, jelikož patřím k té generaci, na kterou fenomén Akt X dopadl zrovna v rozpuku puberty. Takže její vnady a sex-appeal jsou pro mě, ehm, nedotknutelné. Škoda, že zcela vymizely ty jejich vzájemné "tokavé" scény. Celkově je to takové nenudící nic o ničem, které má pár výborných scén (Scullyová na návštěvě u Connollyho) a několik zdařilých odlehčujících momentů. Přesto jsem z kina neodcházel zklamán. I když spokojen tedy také ne. Přesto bych si ještě jeden, pokud možno kvalitnější, celovečerní příspěvek nechal líbit. Protože pravda (a spousta Bohem vyvolených pedofilů) je stále ještě tam někde venku... ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Uz sa mi dlho nestalo, aby som videl 4 slabucke filmy za sebou. Prvy film Akta X, ktory som videl v roku 1998 ma milo prekvapil a preto som mal aj velke ocakavania od tohto druheho filmu. Zial scenar bol slaby a co je este horsie, film sa dlho vliekol a po nejakych nadprirodzenych silach, okrem toho ze pater Joseph Crissman mal nejake vizie, zial ani stopy. V podstate je to len kriminalny thriller, ktory este ani poslednu polhodinku nedokazal byt napinavy alebo zaujimavy natolko, aby som bol aspon na 60% spokojny, co je obrovska skoda pre takyto film... 04.08.2008 ________ David Duchovny - (Fox Mulder) +++ Gillian Anderson - (Dana Scully) +++ Amanda Peet - (Dakota Whitney) +++ Billy Connolly - (Páter Joseph Crissman) +++ Xzibit - (Agent Mosley Drummy) +++ Mitch Pileggi - (Walter Skinner) +++ Adam Godley - (Páter Ybarra) +++ Produkcia: Chris Carter +++ Hudba: Mark Snow, Pete Anthony +++ (Videl v kine 04.08.2008) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Snow: 1. Moonrise (X-Files: I Want To Believe OST) ,2. No Cures / Looking or Fox (X-Files: I Want To Believe OST) ,3. The Trip To DC (X-Files: I Want To Believe OST) ,4. Father Joe (X-Files: I Want To Believe OST) ,5. What If You're Wrong / Sister ,6. Ybara The Strange / Waterboard (X-Files: I Want To Believe OST) ,7. Can't Sleep / Ice Field (X-Files: I Want To Believe OST) ,8. March And Dig / Girl InThe Box (X-Files: I Want To Believe OST) ,9. A Higher Conscious (X-Files: I Want To Believe OST) ,10. The Surgery (X-Files: I Want To Believe OST) ,11. Good Luck (X-Files: I Want To Believe OST) ,12. Seizure / Attempted Escape (X-Files: I Want To Believe OST) ,13. Foot Chase (X-Files: I Want To Believe OST) ,14. Mountain Montage / The Plow (X-Files: I Want To Believe OST) ,15. Photo Evidence (X-Files: I Want To Believe OST) ,16. The Preparation (X-Files: I Want To Believe OST) ,17. Tranquilized (X-Files: I Want To Believe OST) ,18. The Axe Post (X-Files: I Want To Believe OST) ,19. Box Them (X-Files: I Want To Believe OST) ,20. Home Again (X-Files: I Want To Believe OST) ,21. X-Files (Unkle Variation On A Theme Surrender Sounds Session #10) ,22. Broken ,23. Dying 2 Live, ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Vaření z vody, mizerný scénář, pár narážek na staré dobré časy a zarostlý Mulder (no dobře, později se oholil) se Scullyovou chovající se jako frustrovaní manželé p X-letech... Myslím, že tenhle pokus měl zůstat nerealizován, Aktům X prostě televize slušela mnohem víc, tohle je slabý odvar, který nemá se seriálem nic moc společného. Není to napínavé, překvapivé a vlastně ani trochu tajemné. Pravda je možná pořád někde tam venku, ale tentokrát jsme neměli možnost ji ani začít hledat, protože Chris Carter natočil z nostalgie velmi průměrný krimi film, ale nic víc. Já mu z nostalgie a taky proto, že Mulderovi to pořád ještě celkem sluší (když se oholí), dávám 3*. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Na konci scény kde Scullyová (Gillian Anderson) diskutuje o voľbách pre jej pacienta s nemocničnými administrátormi, na stene za ňou je niekoľko fotografii kňazov. Posledná je fotografia herca Brucea Harwooda ktorý hral Johna Fitzgeralda Byersyho, jedného z troch Osamelých Pištoľníkov z Aktov X a jeho spin-offu The Lone Gunmen. (molcan2)
  • Jména Clyde Bruckman nebo Luther Lee Boggs, která připomene Mulderovi agentka FBI, patří proslulým senzibilům ze seriálu. (Kailo)
  • Nápis „I Want to Believe“ se objevil i v české mobilní hře „Robberry Madness“. (Plukovnik538)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama