Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou tohoto brutálního akčního filmu je dobrý mimozemšťan, který se ukrývá v těle agenta FBI Lloyda Gallaghera. Ten na své pozemské misi musí zničit jinou mimozemskou bytost, která stále vniká do nových lidských těl a své nositele mění na agresivní šílence... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Kto má rad Temného Anjela, musí sa mu páčiť aj tento film a i keď ja k tým fanúšikom nepatrím, tento film mi sadol. Podľa mna sa o horor nejedna a ide len o čistú akčnú scifi jazdu. Ale naháňačky boli slušne stvárnené, akčné sceny tiež a ten vtipný podtón pri niektorých scénach mi prišiel úžasný. Ja som sa bavil a aj keď žiadni kriteri tu neboli  aj tak mal film čo ponúknuť. Je tu cielená zábavnosť, dravá akčnosť i pokus o ľútosť nad niektorými postavami a tak napríklad nad Claudiou Christian som tú ľútosť pociťoval. Prial som si, aby tu tá postava bola dlhšie, čo sa, ale nestalo. Potom som zbadal  Lin Shaye, ktorá je v tejto dobe braná ako horrorova babička, no tu bola skôr na začiatku a zas jej to pristalo. I keď u mnohých je zafixovaná ako tá prechodová cesta u Insidious, ja si ju nepamätám z Kriterov, ale  smrť prichádza v bielom či Chillerama  tam už o nej viem. Celkom pohodový film, ktorý odporúčam každému, kto má aspoň trocha rád scifi. Slabé 4*. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Hodný mimozemšťan, pronásleduje v zástavbě velkoměsta zlého mimozemšťana. Notorický béčkař Jack Sholder a jeho polozapomenutá akční jízda s tehdy ještě neokoukaným Kylem McLachlanem. Triviální příběh, věčně prázdné zásobníky, parádní úvodní automobilová honička, dávka nekorektního násilí a jedna "echt" nechutná scéna. Silná vzpomínka na dětství. Doporučuji všem milovníkům pozdní osmdesátkové estetiky, neboť jako jednorázová zpruha nudného večera funguje Tajemné zlo spolehlivě. PS: Asi první film, kde byl někdo usouložen k smrti. Jde tedy vlastně o průkopnický film, minimálně v tomto jednom konkrétním aspektu :-) ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Představte si, že se tenhle film svého času dostal do našich kin. Hravě si spočítáte kolik diváků bylo ochotných do téhle břečky investovat. Investovat do ní totiž nehodlali ani producenti a tak film podle toho vypadá. Výprava a vše kolem dohromady nemá větší hodnotu než 20 USD, ještě když kurz nepadal strmě dolů. Podle "nákladné" produkce vypadá i herecké obsazení. Kyle McLachlan a Michael Nouri opravdu nejsou bombastičtí herci a film svojí přítomností háží do televizně-seriálové roviny. Ovšem ze svých zdechlých úspor producenti vytasili pár babek navíc na tehdejší sexy idol Claudia Christian, která byla na filmu asi to nejdražší (a nejatraktivnější) a stála dolar a devadesát centů k tomu. Největší švanda byla, když se film pokusil o něco akčního. Dlouho jsem se tak nezasmál, když po scéně pobíhali dva agenti v nažehlených sakách a se zanícenými rypáky honili vetřelce. Námět určitě originální nebyl a lze v něm objevit zjevnou inspiraci ve scifi dílech staršího data, zvláště pak inspiraci klasickými béčkovými scifi opusy a to jak z filmových řad, tak i z početného zástupu literárních kousků. Na triky už v prasátku doláče nezbyly a tak film vypadá nedodělaně, tváří se nesmírně vážně a má hnusnou kameru respektive vizuál ze kterého vám bude na blití. Odpad jsem nedal jenom proto, že jsem se bavil nad tím, jak je to celé amatérsky až ubohoučce natočené, co taky čekat od fádního Jacka Sholdera, že, tváří se to sofistikovaně a ještě se to dočkalo pokračování. Laciné scifi po všech stránkách. Mé hodnocení: 20% ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Už je to dlouho, co jsem to viděl, ale tehdy se mi to dost líbilo. Nejvíc si asi pamatuju tu scénu, jak ten zlej převtělenej mimozemšťan v těle nádherný striptérky umiluje chlápka k smrti. Jindy No tak jsem se podíval znovu a se svým hodnocením plně souhlasím. Je to zábavná akční jízda s několika SF motivy. Hlavně jízda úplně té první inkarnace je naprosto strhující. Prostředí i postavy jsou dobře popsaný a i když se nejedná moc o kriminálku, je to dost často i úsměvný (a to podle mě úsměvný proto, že chtěli). Triky jsou samozřejmě už zastaralý, za dvacet let aby ne. Ale když jsem to viděl poprvý, tak se mi to líbilo hodně a to mi tehdy nebylo víc jak deset. Herci jsou dobří a ani příběh mi nepřišel jako blábol a byl naopak docela dobře rozprostřenej. Nikde hluchý místo. no a konec je na béčkový SF docela zajímavej a poprvý už i hodně nečekanej. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +sympaťák Kyle MacLachlan, slušná atmosféra, netrdiční záporák, hodně krvavé -určitě je potřeba brát ohled na stáří filmu/// Konečně jsem se dočkal pořádného scífka. Rozhodně potěší námět a příběh. Ale co především, film je dobrou kombinací snímků Terminátor 2, Věc, Robocop a Hard Boiled. Asi sami uznáte že kombinace přímo královská. Jinak nemůžu říct, že by mi film připadal vtipný, nebo jinak řečeno směšný. Byl spíše napínavý a podle mě docela drsný, ani jsem se nemusel převtělit do malého kluka, abych si tento film vychutnal. Prostě paráda a těším se na pokračování./// Celkem 78%/// ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Během úvodní honičky se u černého Ferrari střídavě mění 2 poznávací značky. (Fenk)
  • Raketa “M72 LAW“, ktorú vystrelí John Masterson (Clarence Felder) na policajnej stanici, by v skutočnosti neexplodovala, pretože je vyrobená tak, aby po zasiahnutí cieľa na vzdialenosť bližšiu ako 10 metrov nevybuchla. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama