Reklama

Reklama

Věřte nevěřte

(seriál)
  • USA Beyond Belief: Fact or Fiction
Mysteriózní / Thriller / Fantasy / Horor / Sci-Fi
USA, (1997–2023), 49 h (Minutáž: 44–60 min)

Hrají:

Jonathan Frakes (průvodce), James Brolin (průvodce), Johnny Whitaker, Don LaFontaine, Joel Gretsch, Jewel Staite, Hector Elias, Emily Holmes, Frances Bay (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(51)

Vyzkoušejte si svůj úsudek! Uhádnete, které z pěti nabízených příběhů napsal scenárista a které přinesl sám život? Zahrajte si s námi neobyčejnou hru s tajuplnými příběhy... (oficiální text distributora)

Recenze (587)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Mám rád tajemno (esoterično), iracionální životní příběhy, fascinují mne odjakživa, i když některé z nich jsou tu kolikrát označeny jen nálepkou fikce, co není může jednou být. Oceňuji především snahu, vůbec s něčím takovým přijít, zkuste si to sami netolerantní remcalové:-)...Démonický moderátor Frakes byl jednoznačně nejlepší! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi zajímavý seriál?..no spíše pořad...Vcelku originálně se zabývá příběhy, které se vymykají od normálu a snaží se je začlenit spolu s vymyšlenými a Vy poté musíte rozeznat co je pravda a co lež. Sice jsou některé příběhy opravdu dementní, ale u některých Vám zamrazí tak jako mě tenkrát...dneska se na to kouknu málo kdy...nejspíš to bude tím, že ty příběhy většinou už znám a stále se to opakuje. Pořad uvádí sympatický Jonathan Frakes, který svými 4dimenzionálními vtípky mě nikdy nenechá na pochybách o originálnosti tohoto seriálu. (73 %) ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Některé příběhy jsou zajímavé a pokud Vám nedají spát, buďte si jisti, že přesně to tvůrci chtěli!!! Možná je něco mezi nebem a zemí, ale všimněte si, že ty nejneuvěřitelnější příběhy bývají pravdivé....Je to práce scénáristů? - ptá se průvodce pořadem.. Určitě je!! - Vždy totiž ten tajemný "moderátor" odpoví: " něco podobného se stalo tehdy a tehdy, tam a tam " == příběhy jsou napsány tak, aby zapůsobily, vedle pravdy možná jen stály... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Další kultovní záležitost stanice Fox - Ne, skutečně se nejedná o stanici Foxe Muldera, jakkoli se zde samozřejmě podobná veselá asociace přímo nabízí.. - která však v důsledku sází zejména na ten samotný hravý koncept projektu, kdy divák může hádat, kterou epizodku si snaživí scenáristé sami vymysleli a která vychází z příběhů skutečných, díky čemuž dokáží diváka udržet u obrazovek snáze, potažmo ho emocionálně napojují na samotný děj lépe, než se jim to často daří přímo prostřednictvím samotných kraťasů s velmi kolísavou kvalitou.. Takoví zámořští Lehmannovi Bakaláři s rádoby hitchcockovskou atmosférou a výbornými průvodci v podobě Jamese Brolina a Jonathana Frakese.. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

"Ó, duchu temnoty, nastal čas, abys tu spravedlnost sjednal zas!" Velmi rozporuplný seriál. Na jedné straně několik geniálních hororových příběhů (upíři v nemocnici mě docela vyděsili), na druhé straně spousta hloupých klišé a dementní dialogy jako z reklamy na Velkopopovického kozla ("Jó, Time, takový stoly jako ty už dneska nikdo nedělá"), ještě navíc umocněné nedobrým dabingem (Filip Švarc a Miroslav Saic jednoho brzy omrzí). Pokud se chcete jen bavit a bát, je tento seriál na večer ideálním, nicméně mě zaráží, kolik lidí (i zde) je schopno tvůrcům uvěřit, že se příběhy vydávané za pravdivé opravdu staly. (52.) ()

Galerie (110)

Zajímavosti (16)

  • K příběhu „Příšera ve skříni“ scenáristé až po dlouhých letech přiznali, že ve skutečnosti se tyranský bratr ze skříně dostal ven šachtou a schoval se u svého kamaráda, kde ho po pár dnech našli. [Zdroj: eurozpravy.cz] (Duoscop)
  • Scenáristé často stavěli své příběhy přímo na novinových článcích. V seriálu se tak objevily také příběhy ze skutečných historických událostí, jako například předpověď potopení Titanicu nebo příběh z historické vzducholodi Hindenburg. (HappySmile)
  • Tato epizoda má jako jediná jinou podkresovou hudbu než všechny ostatní epizody. (David7)

Reklama

Reklama