Reklama

Reklama

Film Gran Torino vypráví příběh někdejšího opraváře aut a ovdovělého veterána z války v Koreji Walta Kowalského, který si s přibývajícími léty uvědomuje, že na nový svět už nestačí. Všichni jeho sousedé se buď odstěhovali, nebo zemřeli. Postupně je nahradili hmongští imigranti, kterými Walt ze srdce pohrdá, a bezcílné partičky mladých afroamerických a latinskoamerických výtržníků. Podzim svého života tak spíš přežívá než dožívá. Až do oné noci, kdy se mu někdo pokusí ukrást jeho chloubu - nablýskaný sporťák Gran Torino. Když se zlodějům postaví, stane se hrdinou, který změní život nejen svým sousedům a chlapci nucenému vstoupit do jednoho z místních gangů, ale především sám sobě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (2 774)

Smradzlesa 

všechny recenze uživatele

Co jí chcete bubáci!! Tak tohle mě nejvíc rosekalo xD. Má to bejt psychologický drama ale já se u toho fakt smál xD hlášky na které se nedá zapomenou opět skvělý Clint Eastwood...... ale to je tak všechno. Ostatní herecké výkony průměrné až nadprůměrné. Proto nemohu dát 5 hvězd. 4/5.(PS: Asi mě tu někdo ukamenuje xD ) ()

Lenakf 

všechny recenze uživatele

Vážne se biju do hlavy a nechápu, jak jsem tenhle filmový klenot mohla vidět až teď??? Dějová linie si jede pozvolna to svoje a graduje v naprosto bezchybném konci, který mi vzal všechen vzduch s plic a nahnal ho do mozku, který začal jet na plné obrátky a dokola opakoval otázku: Proč?? Netřeba dalšího komentáře, tady je třeba pouze opakované shlédnutí :) ()

pekkanik 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí tohto filmu som sa uškrnul pri pomyslení na hysterických strážcov rasovej rovnosti, ak to videli, tak ich musel šľak trafiť, toľko verbálnych rasových útokov, že by kvôli nim mohli zavrieť ligovú súťaž - zaujímavé je, že každá z postáv to berie úplne normálne. To ale len na okraj, tak skvelý film som už dávno nevidel, tak priamočiaro ísť na vec zasluhuje obdiv, zamračený Eastwood je za všetky prachy, jeho výučba Thaa spoločenskému správaniu ma dostala pod sedačku, príbeh smeruje neodvratne tam, kde sa človek obáva, horké chvíle treba prekonať silou vôle a dôvod na úsmev sa predsa len nájde ()

Vlabajsky 

všechny recenze uživatele

Áno.........hovorí sa, že čím je človek starší, tým viac sa u neho začnú prejavovať vrodené povahové vlastnosti. U pána Kowalského snáď aj získané počas života. Ale u pána Eastwooda ,,vyplávali,, už tieto vlastnosti na povrch dávno a je to cítiť v každom jeho novom filme a je obdivuhodné, že má ešte toľko energie a chuti natáčať filmy a vôbec schopnosti organizovať malé veci do takýchto príbehových celkov s výsledným presným efektom na diváka. Žiadna omáčka, len hlavný chod, dovezený v kufri amerického muscle car. ()

Videozuma 

všechny recenze uživatele

Clint E. presahuje skoro vo všetkom štandardne schémy amických filmov aj mimo stredného prdu, suverénnym zvládnutiim toho, čo ozdobuje väčšinu vymývacích filmových atrakcií nielen spoza oceánu, akurátneho remesla, charizma tejto bytosti, emptické riešenia obdivuhodného lúzra, 3,5 z 5. ()

turanpat 

všechny recenze uživatele

Susedia, ktorých odjakživa nenávidíme sa pre nás dokážu stať omnoho bližšími ľuďmi, než je naša vlastná rodina. Bohužiaľ, mnohokrát je tomu tak v reálnom živote a Clint Eastwood si to zrejme dokonalo uvedomuje, pretože či už jeho réžiu tohto filmu, či herecký výkon, jednoducho nejde ohodnotiť inak než na jedničku... ()

NagatoPein 

všechny recenze uživatele

Najvyššia možná forma filmového umenia. Zachytiť realitu krutého života a stále je toľko dôvodov prečo žiť. Veľké majstrovsto! Bravó. ()

SatchS odpad!

všechny recenze uživatele

Klit mal radšej ostať pri westernoch. Čo je to za sračku? "Najprv bol rasista a potom už nebol." Dosť hlboké. Treba vytiahnuť všetky sračkoidné stereotipy a dojímavé shity, aby mohol každý malomocný divák prehodnotiť zmysel svojho života. Oskar je už skoro vo vrecku! ()

michal.pauza 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood určitě patří mezi nejlepší herce na světě. Teď ovšem dokázal, že je stejně dobrý i v režiserském křesle. Je opravdu zajímavé vidět skvělý film kde hlavní role i režie patřila stejnému muži, za toto určitě velké plus. Opravdu zajímavé sledovat, jak se může člověk změnit ve všech směrech, a to v dobrém i ve zlém ( tento film nabízí obojí...). Nejdříve jsem nechápal, proč je název právě Gran Torino, ale pak jsem si uvědomil, že právě tento vůz stál za vznikem naprosto nečekaného a naprosto dokonalého přátelství. Dále velmi kladně hodnotím epický konec, při kterém nemálo lidí zatlačí slzu. Určitě doporučuji. ()

ferdomravec 

všechny recenze uživatele

Tak ja neviem. osobne si myslim ze to nie je taky super spica film aby mal 90%. Samozrejme myslienka je silna ale takých filmov tu bolo viac. Pacilo sa mi zaverecne riesenie tym to bolo ojedinele. Ale u mna 75%. ()

Setko 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu mi možno priniesla to , čo možno ani nemala a to neskutočne veľa smiechu. Niektoré hlášky stáli naozaj za to a presne boli tam , kde najviac sedeli. Druhá polovica filmu veľmi silná s naozaj silným koncom. Eastwood veľký herec, veľký režisér. Možno až tu človek pochopí, že rodina je základ a niekedy to nefunguje a vtedy príde nenápadná ázijská rodinka, ktorá vám nahradí tú vašu. ()

zde1ne 

všechny recenze uživatele

Pecka film! Dialogy jsou na jednicku. Opravdu Clintuv nejlepsi snimek, co jsem videl... Z meho pohledu maximalni spokojenost... Dabing cca 85% , doporucuji original, z hlediska intonace... Nemluve o opomenuti v " cestine " kdy se zapomelo prelozit par detailu z psaneho textu v pozadi spadajicim do scenare... ()

fajntomas 

všechny recenze uživatele

Geniálně zpracovaný příběh, kamera, režie,... Líbí se mi že podle záběrů se dá několik vteřin vytušit, co asi bude následovat. Až na ty skvělý překvápka. Napětí, vtip, drama a brutalita. A ten závěr. 95% ()

Coumway 

všechny recenze uživatele

No čo dodať čakal som možno viac (aj keď sám neviem čo) na základe tohto hodnotenia,ale nemám srdce dať tomuto filmu menej ako 5 * pretože to je jediné čo si zaslúži. ()

Martazoe 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood se drží svého kopyta a dobře dělá. Tohle považuji za klasický western v moderních kulisách s úžasnou hlavní postavou a jednoduchým příběhem, ale o to se silnějším závěrem. ()

honza.g 

všechny recenze uživatele

V podstatě jde o přímočarý popis, jak veterán z války ve Vietnamu na sklonku života dospěje k poznání, že Amerika je skvělá právě tím, jak umí integrovat přistěhovalce nejen z Evropy, ale i z Asie, a že lepší poctivý cizinec s podivnými zvyky a kulturou než citově i mentálně vyprázdnění členové vlastní rodiny. Nijak spletitý děj ale vůbec nenudí, ten na povrchu hrubý rasista je vlastně spravedlnost sama a dokáže svým způsobem oplácet dobré dobrým. Podobně laděný niterný přerod "typického Amíka" je i v Plesu příšer (Monsters§ Ball), který mne zasáhl více. ()

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Clint Eastwood – návrat k herectví?

Clint Eastwood – návrat k herectví?

08.10.2011

Tvrdil, že Gran Torino je poslední film, ve kterém se objevil před kamerou a už bude stát výhradně za ní. Jenže muzikál A Star Is Born, který hodlal natočit po eposu o vzniku FBI J. Edgar, byl… (více)

Akční důchodci podle režiséra Kick-Ass

Akční důchodci podle režiséra Kick-Ass

20.02.2011

Zatímco napjatě čekáme na X-Men: Elitu (trailer vypadá lákavě), Matthew Vaughn už plánuje další projekt. A opět by mělo jít o komiksovou adaptaci. Předlohu nazvanou The Golden Age napsal Jonathan… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama