Reklama

Reklama

Černá sanitka

(seriál)
Česko, 2008, 6 h 30 min (Minutáž: 26 min)

Předloha:

Petr Janeček (kniha)

Hrají:

Roman Zach, Jitka Schneiderová, Otto Kallus, Svatopluk Skopal, Ilona Holešínská, Bohumila Dolejšová, Kamil Pulec, Bohumil Klepl, Jitka Sedláčková (více)
(další profese)

Epizody(15)

Černá sanitka je fáma, která byla populární v Československu v osmdesátých letech minulého století. Lidé si tehdy vyprávěli o tajemném sanitním voze černé barvy, který jezdí v noci a unáší děti a mladé lidi. Ti jsou usmrceni a jejich orgány pak prodává osazenstvo sanitky boháčům na Západě za účelem transplantace. Folklorista P. Janeček tuto rozšířenou pověru využil k pojmenování svých knih zabývajících se městskými legendami. Podle nich natočila Česká televize patnáctidílný seriál a my jsme pro Vás na závěr letošního roku vybrali čtyři z nich. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (9)

Černá sanitka (2008) 

Cyklus příběhů na motivy všelidových povídaček, u kterých mne překvapilo kolik jsem jich jako v dětství potkal a považoval je za skutečné. Případy jako stopař, který si zapomene kufr se strunou a rukavicemi nebo mrtvá babička převezená ze zahraničí, jsem slyšel už v první třídě. Polovina každého dílu je jednoduchoučká dramatizace každého případu za účasti moderátora R.Zacha , druhá polovina z toho udělá publicistický pořad, kde se k danému problému ( původ historky, reálnost obsahu atd. ...) vyjádří odborníci. Nejedná se o bůhvíjaký filmový zážitek, ale jako perlička celkem milé. ()

Stopař (2008) (E01) 

Schneiderová vezme stopaře od supermarketu, pak se jí zdá podivný a vykopne ho z auta. Doma zjistí, že si nechal v autě kufr, v němž je struna s rukavicemi. Tuhle všelidovou povídačku si pamatuji z dětství a jako mikrostory je fajn, ale že polovina dílu jsou mluvící hlavy odborníků, kteří se k tomu vyjadřují je vražda pro diváka. ()

Rovnátka (2008) (E03) 

Milenka s rovnátky zaklesnutá do milého při orálním sexu - všeobecně známá všelidová povídačka, která na obrazovce vypadá trapně a o ničem, ale dám ****, protože se to natáčelo v nemocnici v České Lípě a před kinem v Novém Boru, kde jsem jednou byl. ()

Zelené nebezpečí (2008) (E04) 

Marihuanové koláčky a exotické zvíře v exotické rostlině - slaboučké. ()

Babička (2008) (E05) 

Rodinka si vyjede do Německa na nákupy , ale tam jim zemře babička a protože si chtějí odpustit administrativní a ekonomické komplikace, rozhodnou se ji převést tajně do CR. Známá legenda, která v tomto případě má kuriozitu účast Tomia Okamury, který tu je za cestovní ruch . ()

Krok do neznáma (2008) (E08) 

Frajer jde požádat matku o ruku její dcera, která není doma a matka, kterou kdysi odkopl manžel chce dceři dokázat, že to není ten pravý tím, že ho chce svést. Přesně stejný motiv s pointou s kondomy kdysi bylo použité v jedné reklamě na kondomy, tak kdo opisoval? ()

Dobrou chuť (2008) (E10) 

Tenhle díl s námětem upratovačky v guláši je celkem o ničem, ale je zajímavý hereckým obsazením Vyvoleného Emila Zajace a Evy Decastelo, která si tu střihla roli slovensky hovořící cikánskou uklízečku. Herecky kraluje Ivo Gogál, který je v českých výtvorech taky obsazován jako Róm. ()

Flirt s cizincem (2008) (E12) 

SPOILER: Voříšková má jakýsi opar kolem úst poté co měla orální sex s nekrofilem .... tak nevím zda tohle patří mezi všelidové povídačky, ale kufr se mi zvedl. ()

Černá sanitka (2008) (E15) 

Poslední díl s námětem černé sanitky, která unáší lidi na orgány, je asi jeden z nejpovedenějších a moderátor pořadu si vystřihl i hlavní roli. Perličkou je role Vlastiny Svátkové, kterou jsem v účesu na kluka nepoznal. ()

Reklama

Reklama