Reklama

Reklama

VOD (1)

Adrenalinový nářez plný hrůzy a násilí! Po nečekaném hitu Rec, přichází pokračování, které si s předchozím dílem rozhodně nezadá! Do karanténou izolovaného domu, plného krvelačných bestií, vstupuje zvláštní jednotka, která má vše vyčistit a posbírat vzorky pro výzkum. Uvnitř ale čeká krvavé peklo, z nějž není úniku! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (864)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nehorázny náter. Namiesto napätia a tušenia hrozby z jednotky je tu brutálne tempo a "epickejšia" vízia apokalypsy. K tomu gejzír skvelých nápadov (vládne fór s ohňostrojovou raketou a záverečné prepínanie reality), oduševnení herci a hlavne brilantná technická stránka veci, ktorá "first person" filmy posúva na úplne iný level dokonalosti. Španieli absolútne vládnu. Pamätníkom osemdesiatkových klasík sa zrejme vynoria v pamäti Démoni 2. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Chcem tým povedať, že ak sa to dostane von a budete musieť streliť do hlavy vlastné deti, bolo by fajn mať protijed.“ Komentár obsahuje spoilery. Prvý [REC] sa mi páčil (o trápnom americkom remake KARANTÉNA pomlčme) a na dvojku som sa tešil, nie riadne, ale tešil. Tvorcovia pokračujú v tom, čo sa páčilo minule (bleskové útoky, infikovanie telesnými tekutinami, nočné videnie, činžiak) a zároveň príbeh posúvajú originálnym smerom – kým prvý diel sa 90% času tváril ako „čistokrvná“ zombíčina, aby sme sa na konci dozvedeli, že „postihnutí“ boli v skutočnosti posadnutí diablom (!), dvojka s touto informáciou už začína, takže hoci sme v rovnakej budove (doslova PÁR minút po „jednotke“), dostáva príbeh vďaka nepríjemnému „satanskému motívu“ iný rozmer. Zároveň je to po dlhom čase prvý krvák, ktorý šikovne (v porovnaní s DOOMOM) vykráda mojich milovaných VOTRELCOV. Všetko sa samozrejme zvrtne v boj o holý život a hoci to má veľa logických lapsusov (ak kňaz vedel, o čo ide, prečo si so sebou nezobral o 20 chlapov viac?). Ale ani teraz mi to vďaka rozumnej dĺžke, drsnej akcii, dravej réžii a atmosfére neprekážalo. Kým prvý diel bol dráždivý originálnou myšlienkou „posadnutosť sa prenáša pohryznutím“, druhý diel (viď. retrospektíva „ako došlo k prenosu nákazy na moderátorku“) provokatívne ukazuje onoho „diabla“ ako slizkého červa (!). Prekážalo mi asi len to, že dej sa nikam dopredu neposunul a (takmer) sme skončili tam, kde minule, čo je troška neférové. P.S. Pre poriadok – nejedná sa o jednotku S.W.A.T. (jednotku S.W.A.T. majú len Američania, Španieli nie, je to podobná „zásahová jednotka“, ale prekladať ju ako S.W.A.T. je zavádzajúce) a to, že sa nejedná o zombíkov, sa prevalilo už na konci „jednotky“. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org: http://recenzie.org/satanske-horory-666/469-rec-2-8o- ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Byla jen otazka casu, kdy po paradnim prvnim dilu prijde dvojka, ale ta bohuzel tak skvela jako jednicka neni. Dej primo navazuje na prvni dil, zacina par minut po konci prvniho, zadny dlouhy vysvetlovani a jednotka po zuby ozbrojenejch poldu uz je v baraku a jde zajistit situaci. Jenze uz prakticky od zacatku tu je jeden problem za druhym. Z jednotky profiku se po jednom bafnuti stava particka vyrvavajicich ustrasenejch dementu, ktery neustale nekam utikaj, sem tam vyskoci nejakej ten posedlej "zombik" a je to lehce stereotypni. To ale nic neni proti zhruba nekdy v polovine prichozim trem pubertakum, ktery nejen, ze jsou pro dej absolutne zbytecny, ale to, co nasleduje, je skoro nekoukatelny. 20 minut neprestavajiciho vresteni, hadani a pisteni. Jedinej duvod, proc tu jsou, je podle me ten, ze reziseri nemeli latku na celovecerni film a potrebovali to nak natahnout. No nastesti se pak dej zas soustredi na flojdy, takze to uz neni tak mega urvany, ale stejne to obcas nasere. Dalsi problem filmu je, ze vlastne neni prakticky vubec strasidelnej, jasne, kazdou chvily neco bafne nebo vylitne potvora s krvavou drzkou, ale proste uz to nema tu atmosferu nebo napeti jako prvni dil. Navic celej dej je az zbytecne moc vysvetlujici, az moc to je hozeny do nabozenstvi a nektery momenty vypadaj jak parodie na Exorcistu. Zaverecny vysvetleni s zenskou z prvniho dilu pak tvurci ani nemohli myslet vazne. No takze ac je to s podivem, jediny co musim pochvalit, je rucni kamera, kterou normalne nemusim, ale je tady docela vypilovana a presto pusobi takovym filmovym dojmem. Bohuzel nic dalsiho moc nefunguje, zajimava, ale za vlasy pritazena zapletka, tezkej stereotyp, minimum napeti, super urvany a nesympaticky herci. Proste zlamani. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Teprve po zkouknutí tohohle plně pochopíte dokonalost jedničky. Zábava to je pořád, ale už se nebudete bát. Kill rachejtlí byl výbornej, ale moc se mi nelíbí ta ďábelská mytologie. Já prostě preferuju klasický zombíky. SWAT se taky moc nepředvedli a největší borec pro mě byl zase hasič a vůbec ta skupinka dětí byla lepší. Jinak potěší návrat Manuely Velasco a ještě je dobrej představitel drsnýho kněze. Každopádně trojka bude. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Vzniknout to v hollywoodské produkci, pomyslím si, jak zámořští skautíci likvidují talenty, ale Balagueró s Plazou evidentně zlikvidovali sami sebe. Hlavní trumf prvního dílu, svíravý pocit, že stačí trocha náboženského šílení a podobná situace může nastat, boří sérií zpětných vysvětlovaček, které kopou do hlavy logiku a ničí všechno napětí. Napomáhají tomu i stereotypní postavy policejní zásahovky, naprosto debilní trojice teenagerů a jedno absolutně ‚wtf?!‘ zmrtvýchvstání. Nenudilo to (i když absence delších ‚steady-camů´ bolí), ale sralo (po půlhodině pernamentně), a to je horší. 1 a ½ hvězdičky za nabušené krvavé detaily, zbytek oba prostředníčky nahoru! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • V celosvětových kinech film utržil 18,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Při natáčení v kanalizaci vznikl problém. Čočky kamer se totiž dost často zamlžovaly kvůli rozdílným teplotám. (KucC)
  • Dom, v ktorom sa film natáčal, sa nachádza v Barcelone, na adrese Rambla de Cataluña 34. (BoredKid)

Reklama

Reklama