Reklama

Reklama

Televarieté

(pořad)
Komedie / Hudební
Československo, 1970, 74x75 min

Scénář:

Vladimír Dvořák

Účinkují:

Vladimír Dvořák, Jiřina Bohdalová, Vladimír Krška, Naďa Urbánková, Marie Rottrová, Jana Kratochvílová, Jiří Korn, Eva Pilarová, Petra Černocká (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Recenze (126)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Zoufale nevtipná snaha založit show na nerytmické a už tehdy nemoderní hudbě, při které poskakuje nějáká podivná ochlupená ženská v koupelnovém závěsu ozdobeném flitry a tlemí se jako lečo. Není to jen zrovna tento příklad třeba duchnami (důchodci) milovaná moravanka či "mistři" z východu s příšernými módními kreacemi. Stačí se jen podívat na publikum stoprocentně alespoň polovička z nich leží pod drnem - panoptikum města pražského na hřbitově.Madam Bohdalová mi takříkajíc leze krkem, jelikož tehdy opravdu neměli a pořád asi nemají jinou figurku a zoufale mi připomíná moji "oblíbenou" babičku...Nejen přehlídka ze zahraničí i naše "úžasná" popová scéna. ()

Havala 

všechny recenze uživatele

Kontrast s dnešní TV zábavou - toto dnes už komerčně netáhne, proto se taky nic podobného netočí. Masivní přejímání U.S. vzorů ve vysílání - nic proti tomu, amíci dobře vědí jak zabavit lidi, pro mě to ovšem znamená stop sledování televizních pořadů - přepnul jsem na offline projekce HD kousků. Vzpomínám, jam jsem ležel na koberci řed naší Salimou a hltal ty suprové scénky od pana Dvořáka a paní Bohdalové za hlasitého smíchu našeho dědy. Je dobře, že se tyto pořady sem tam vracejí na obrazovky, bohužel už nejsem školní dítko a tak čas na sledování je ten tam. ()

Reklama

xpaja 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl hodně malý, tak se mi to líbilo. Ale to asi jen proto, že v TV mnoho lepších zábavních pořadů neběželo a proto, že jsem mohl zůstat déle vzhůru. Z dnešního pohledu je to stejná "podúroveň" televizní zábavy jako současné estrády. Ale lid si tento druh zábavy žádal a žáda dodnes, takže dobře mu tak. Dávám ---== 10 % ==--- . PS: Fascinuje mě, jaké podřadné umělce z cizích zemí do tohoto pořadu pouštěli a vydávali je za něco extra. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Zábavný pořad, který stál a padal s dvojicí dneska bychom řekli moderátorů, tehdy průvodců či konferanciérů Jiřiny Bohdalové a Vladimíra Dvořáka. Jejich vtipné scénky oživovaly a doplňovaly hudební, pěvecké, taneční, kouzelnické i žonglérské výstupy. Ne všechna vystoupení byla tehdy z dnešního pohledu zábavná, ale televize měla svoji vlastní taneční skupinu i orchestr a snažila se tyto umělce v pořadu uplatnit. Je pravda, že dobová cenzura dbala, aby se tam nevyskytovaly vulgarismy nebo trapnosti na rozdíl od dnešní lidové televizní zábavy, která dává sice tvůrcům svobodu projevu, ale na kvalitě pořadů se to nijak neprojevilo. Tehdy jsme viděli varietní vystoupení na pódiu, zatímco dneska všichni komici a klauni sedí u stolu či na gauči, v tak zvaných talk - show, nic nepředvedou, jen žvaní a žvaní. Diváci v publiku se tomu smějí a tleskají podle pokynů pořadatelů. Jsem zvědavá, jak na naši dnešní televizní zábavu budou pohlížet naši vnuci. Zlaté staré Televarieté. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Je třeba zásadně oddělovat. Televariete je vyvřeliště mnohdy skutečně divných zjevů, pochybných zahraničních zpěváků, trapných varietních vystoupení. Na druhou stranu se pořad opírá o poměrně kvalitní verbální humor Vladimíra Dvořáka a Jiřiny Bohdalové, který v určitých okamžicích sice nefunguje příliš dobře, někdy i ve scénkách, ale pořád je citlivý rukopis Dvořáka cítit. Ovšem tento zdlouhavý pořad vyplňují tito dva menšinově, stopáž mnohdy k 90 minutám ubíjí výše zmíněný póvl. Socialismus nebyl jednoduchý. 40% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (11)

  • Původní název pořadu měl být TV Varieté, normalizační vedení ČST ale tento "anglický" termín zamítlo. (Olík)
  • K nápadu na televizní varietní show inspirovala Vladimíra Dvořáka návštěva pařížského klubu Olympia, kde zhlédl program rozdělený na dvě poloviny - první sestával z výstupu různých aktérů a po přestávce následovala hodina věnovaná jedinému umělci. (Olík)

Reklama

Reklama