Reklama

Reklama

Televarieté

(pořad)
Komedie / Hudební
Československo, 1970, 74x75 min

Scénář:

Vladimír Dvořák

Účinkují:

Vladimír Dvořák, Jiřina Bohdalová, Vladimír Krška, Naďa Urbánková, Marie Rottrová, Jana Kratochvílová, Jiří Korn, Eva Pilarová, Petra Černocká (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Recenze (126)

xpaja 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl hodně malý, tak se mi to líbilo. Ale to asi jen proto, že v TV mnoho lepších zábavních pořadů neběželo a proto, že jsem mohl zůstat déle vzhůru. Z dnešního pohledu je to stejná "podúroveň" televizní zábavy jako současné estrády. Ale lid si tento druh zábavy žádal a žáda dodnes, takže dobře mu tak. Dávám ---== 10 % ==--- . PS: Fascinuje mě, jaké podřadné umělce z cizích zemí do tohoto pořadu pouštěli a vydávali je za něco extra. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Když na tuhle estrádu sem tam narazím, mám z ní hned husí kůži. Dílem za většinou nevtipné vtípkoscénky Dvořáka a Bohdalové, dílem za otřesná hudbodivadelnokouzelníajánevímcovšechno čísla, mnohdy v režii soudruhů z NDR. A že to bylo vtipné? No když tehdy nic jiného v televizi nebylo, tak se není čemu divit. ()

Reklama

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Inteligentní humor? S odstupem času (a reprízováním) si říkám, jak jsme se tomuhle mohli smát. Humor je suchý až trapný (i když nutno přiznat - v porovnání s dnešními "zábavnými" show je to humor alespoň nevulgární), celkově výstupy hlavní dvojice nudné. Oživení jsou umělecké vložky, jinak bych tomu asi musel dát o hvězdičku míň. Podobně pojatý "Kouzelník" byl oproti tomu úplně zlatý. ()

lukano 

všechny recenze uživatele

V žádném případě nešlo o normalizační estrádu, jak tady někdo píše. Ba naopak byl tento pořad mnohdy velice kritický tehdejším poměrům podaný zábavnou formou. Člověk se až nestačil divit, jak to tenkrát Bohdalové a Dvořákovi procházelo. Pořad byl vysílán mezinárodně, tak že nikdo z tehdejší nomenklatury zřejmě nechtěl vyvolávat skandál. Kdo nežil za komančů, nepochopí. ()

Peabody

všechny recenze uživatele

no hodnotit to jako celek nejde. Tehdy jsem to hluboce nenáviděl jako dítě a když jsem musel (velmi vzácně na návštěvě, doma jsme to nevedli), díval jsem se na to s opovržením. Uznávám, že EIn Kessel Buntes byl ještě příšernější. Vystoupení různých bulharských a sovětských a já nevím jakých šmíráků bývala strašná, naši "umělci" byli občas snesitelnější, ale ne o moc a občas se tu objevil někdo jiný, jenže ani Anča Chřestýš mne nebere, tanečky jsou hnusné, romatické klavíry na zvracení, prostě ne. Scénky Bohdalové s Dvořákem se mi nelíbily, když se na ně podívám dnes, je to sice poměrně kultivovaný humor, ale pořád je o ničem a pořád je to plytké a komunální, tedy pečlivě odsouhlasená satira jen tam kam se velmi opatrně smělo. Absolutně žádný důvod k nostalgii nebo obdivu v tom pro mne není. Je pravda, že většina dnešních bavičů je daleko blbější a trapnější, ale to nezvyšuje zpětně kvalitu televarieté. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (11)

  • Jiřina Bohdalová a Vladimír Dvořák nemoderovali pořad od začátků, předtím byli moderátory tehdejší hlasatelé. (DavidHodan)
  • Prvých 25 dielov bolo vysielaných naživo a Vladimír Dvořák ich uvádzal sám. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama