Reklama

Reklama

Televarieté

(pořad)
Komedie / Hudební
Československo, 1970, 74x75 min

Scénář:

Vladimír Dvořák

Účinkují:

Vladimír Dvořák, Jiřina Bohdalová, Vladimír Krška, Naďa Urbánková, Marie Rottrová, Jana Kratochvílová, Jiří Korn, Eva Pilarová, Petra Černocká (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Recenze (126)

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Inteligentní humor? S odstupem času (a reprízováním) si říkám, jak jsme se tomuhle mohli smát. Humor je suchý až trapný (i když nutno přiznat - v porovnání s dnešními "zábavnými" show je to humor alespoň nevulgární), celkově výstupy hlavní dvojice nudné. Oživení jsou umělecké vložky, jinak bych tomu asi musel dát o hvězdičku míň. Podobně pojatý "Kouzelník" byl oproti tomu úplně zlatý. ()

Tai_K_B 

všechny recenze uživatele

Tenhle pořad se těžko hodnotí jako celek, protože se v něm střetávají dva nesmiřitelné světy. Na jedné straně stojí excelentní, břitký a hlavně bystrý a vkusný humor Dvořáka, Bohdalové a drtivé většiny hostujících československých bavičů – to je bez debaty na 5 hvězdiček. Na druhé straně tu ovšem (až na pár světlých výjimek) byla ta mnohdy ubíjejícně jalová výstelková vystoupení „uměleckých“ soudruhů z východního bloku, která patří zmuchlat a zahodit do koše, rozumějme do odpadu. I když… u nich bylo občas zábavné sledovat ty protáhlé obličeje publika, které to tam muselo přetrpět a nemohlo si odskakovat stejně jako my doma u televize. Ale ruku na srdce, kvůli tomu druhému jsme na to stejně nikdo nekoukali. No a to první se dá poslouchat dodnes, dodnes to baví a dodnes je to aktuální. (V tomto směru do puntíku souzním s recenzí, kterou sem postnul Enšpígl.) ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Mně se televarieté nikdy moc nelíbilo, estrády podle německého vzoru mě netáhly. Přicházel jsem vždy jen na scénky mých oblíbených komiků a po nich opět odcházel. Tři hvězdičky dávám proto, že jsem zahlédl kousek "Mejdanu roku...". Zlatí komunisti, to bývaly estrády! Samozřejmě to myslím ironicky, ale ubohost dnešních zábavných pořadů je...ubohá. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Tradičně protivná Bohdalová a do toho prkenně stojící a zcela nezúčastněně se tvářící Dvořák, který však ze sebe souká jednu hlášku za druhou. A také perfektní muzika (nemám namysli výkvět československého, bulharského či kubánského popu, nýbrž výborně šlapající orchestr). Humor se držel při zdi, aby nebyl problém, ale přesto byly scénky vtipné. Mimochodem, perfektně se vydařil i poslední díl, který se natočil až dlouhá léta po těch předchozích. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Takový malý český Ein Kessel Buntes. Postupem let čím dál trapnější duo moderátorů, odjakživa trapní účinkující jako třeba Luděk ÉÉé Sobota nebo Aťka Janoušková. Občas slušná muzika,ale většinou jen normalizační hnůj, vždycky, opravdu vždycky, to nejlepší z Čs. cirkusů a varieté. Cvičení pudlíci, skoky na trampolínách, cvičení na žebřině a žongláž se vším možným, tu a tam i klaun, zkrátka všechno to, proč nesnáším cirkusy! Fuj tajbl ()

Galerie (5)

Zajímavosti (11)

  • V pořadu účinkovala i skupina UNO, kde vystupoval také Richard Genzer. (ČSFD)
  • Původní název pořadu měl být TV Varieté, normalizační vedení ČST ale tento "anglický" termín zamítlo. (Olík)
  • Ač by se zdálo, že vystupování V. Dvořáka a J. Bohdalové je improvizace, není tomu tak. Scénář byl přesně napsaný a i ty nejhumornější situace, které se mohou zdát, právě jako improvizované, byly dlouho zkoušeny. (Elisebah)

Reklama

Reklama