Reklama

Reklama

Skupina policistů se rozhodne pomstít smrt svého kolegy. Banda zločinců, která jej má na svědomí se ukrývá ve výškové budově na předměstí Paříže. Tam se po zuby ozbrojení policisté vydají. Trestná výprava se ale nezdaří a všechny navíc začnou ohrožovat zombie, kteří se zničehonic vyrojí. Policisté a zločinci tak musí spojit své síly, pokud chtějí přežít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (194)

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Ach jo! Proč jen tak rychlé záběry a špatné zvukové efekty. Zvuky zombie mi nepřišli přesvědčivé, znělo to jako když se dusí člověk bez krku. A ty záběry kdy banda zabíjí nebo zombie mlátí jsou tak rychlé až nepřehledné. Jinak nápadu si cením, venku zombie apokalypsa a dva "gangy" v jednom baráku musí splnit síly. Najde s hrdina, borec, kráva, blbec a blázen. Zvenku film hezky vypadá, obsah už je ale nic moc. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zombie fofr masakr. Oběti lítají sem a tam. Zombie jsou jim v patách. Ze zombie lítají cucky, z obětí občas taky. Francouzi stále utvrzují v tom, že zvednutou gore rukavici nemíní pustit. Svými masakrálními filmy dávno zastínili Italy, kteří jsou nejspíše za zenitem. Sice mám rád ty pomalé plíživé zrůdy z 80.let, ale sprintujícím zombíkům jsem na chuť také přišel. Ani už nevím , kde to začalo. Úsvit mrtvých? Každopádně rychlost se vyplatila i v 30 dní dlouhé noci... Občas se zasmějete - to když se mlátí dvě ženské, respektive zdravá mlátí zombiefrau popelníkem počínaje a ledničkou konče. Veterán z Indočíny se s tím také nepáře, sekerou počínaje, přes rychlopalné zbraně a granátem konče. Na sympatie zapomeňte, hlavní postavy-oběti vás nakrknou hned na začátku a k soucítění vás až do konce nepřinutí. Ale to máte jedno, při jízdě na krvavém tobogánu na to stejně čas není... ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Samotný děj a především jeho příběh na mě však moc velký dojem neudělal. Nic nového pod sluncem tu k vidění není, tedy myslím především originální zápletku. Diváky především zaujme solidní akční řezničina a několik trefně mířených humorných scének či hlášek. Začátek filmu má sice lehce uspávající děj, ale jakmile se přesunem do činžáku, tak začne ta pravá zábava. Především pak v silných řečech gangsterů, kteří zde hrají jasný prim. Policajti nejsou ani moc drsní, ani moc sympatičtí. Zato grupa zlodějů a vrahů si jistě zaslouží vaší pozornost. Jde o pěknou sebranku těch nejdivnějších individuí, jakou jste kdy viděli. Jakmile se na scéně objeví první zombie je jasné, že o žádnou Romerovku nepůjde ani omylem. Nábojem se zde rozhodně nešetří, krve tu stříká jak z prasete a gore efekty rovněž nepatří k tomu nejhoršímu. Bohužel film má střídavé sekvence, kdy solidní napětí střídá extrémní nuda. Především pak dialogy jednotlivých postav a jejich neustálé hádky mi začali po čase lézt docela na nervy. Vše se však změní ve chvíli, kdy se na scéně objeví starý děda se sekerou. Rozhodně nejlepší postava celého filmu a co slovo to perla. Hlavně potom co si trošku šňupne koksu. V tu chvíli začala ta pravá zábava a film se změnil sice spíše v jakousi komedii, ale rozhodně jsem se začal bavit víc než předtím. Dokonce i ona akčnost v tu chvíli nabrala úplně jiných rozměrů a já zůstal na obrazovce doslova přilepený. Dávám tomu tak 6,5/10 ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

53%? Ale vůbec ne! Film, který vás akorát tak na*ere, jako mě. Všechny postavy jsou naprosto dementní a co hůř, přežije to ta nejdementnější p*ča celého filmu. Fakin gratulace! Na zombie filmech mám rád to posapokalyptické město a přírodu, toho se zde nedočkáte, protože se celý děj odehrává v jednom smradlavém činžáku. Francozské zombie filmy pro mě začínají býti strašákem, Frantíci neumějí udělat ani slušné céčko, natož ucházející béčko. Nic naplat, příště znovu a lépe. Jedna hvězda je za to, že jsem to dokoukal a za jednu dobrou postavu "Nigerijce". ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Francúzske horory tkzv. novej vlny ma doteraz zväčša nesklamali a sklamaním pre mňa určite nie ja ani La Horde, ktorej sa v našich končinách dostalo pokryteckého distribučného názvu Zombie Apokalypsa. Tvorcovia filmu si príliš nelámu hlavu s nejakým scenárom alebo dejovou zápletkou a hneď od začiatku idú priamočiaro na vec - ošarpaný panelák v drsnej časti Paríža, nebezpečný nigérijsko-cigánsko-tatársky gang vs. partička neortodoxne postupujúcich policajtov a neúnavne útočiace hordy zombíkov, dôvod výskytu ktorých sa ani nepokúšajú vysvetľovať. Je to celé proste iba o akcii, gore a nemŕtvych kamarádičkoch, ktorí tu sú nezvyčajne rýchli, húževnatí a odolní. La Horde je celkom príjemným osviežením momentálne trochu strnulo pôsobiacej hororovej scény, ktoré kvalitatívne o čosi málo predčilo minuloročný francúzsky zombie flák Mutants. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu hraje Čech v roli gangstera. V původním znění má i svoji českou hlášku "tak zavři ty dveře, dyť to teče až sem". Tu můžeme slyšet ve 14 minutě. (zdenda0)
  • Promítáno jako závěrečný film na mezinárodním filmovém festivalu s hororovou tématikou v Leedsu "Day Of The Dead" 7. 11. 2009. (facojurka)

Reklama

Reklama