Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (954)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem nejaky fajnovy sportovni drama a misto toho jsem dostal dojak o velkym cernym klukovi z ulice, trochu troubovi, co neustale nestastne cumi a z nejakyho duvodu jsou na nej vsichni hodny, ujme se ho hodna sporadana americka rodinka a s pomoci vsech pratel, ucitel a rodinky dokonci skolu a stane se skvelym sportovcem. Ja si nemuzu pomoct, ale film ma jediny stesti v tom, ze je podle skutecnejch udalosti, jinak bych to musel oznacit za neuveritelnou uslazenou optimistickou blbost. Ale jedeme podle skutecnyho pribehu, tak nezbejva nic jinyho, nez rict, ze to je hodne prijemne natoceny, nijak to netlaci na pilu a spis se hraje na pohodovou atmosferu a je tu fajnovy herecky obsazeni v cele se Sandrou, ktera hraje prirozene a ta razna zenska, co umi vse zaridit a kazdyho uzemnit ji skvele sedla. Nerek bych, ze hrala vylozene oskarove, nicmene oproti jejimu standartu fakt hrala lip. Ale toho oskara ji preju. No takze proste povedeny drama, ktery ale fakt neni sportovni film. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Je dobré si čas od času pustit také něco, co dokáže pořádně chytnout za srdíčko. Hřejivý příběh o chlapci, který nikdy v životě nikdy nic neměl. Náhle se mu však díky opravdu štědrému gestu a pomoci ze strany jedné bohaté rodiny dostává ohromné pozornosti ze všech stran, neboť on nalezne potřebné zázemí a rozvíjí svůj vrozený talent. Oceňuji především neskutečný herecky výkon Sandry Bullock, která si tímto ukradla celý film pro sebe a dost možná to bude její nejlepší role ever. I když je příběh celkem předvídatelný a proběhne bez zásadního zvratu, stále si myslím, že svůj účel splňuje bezchybně. Ještě si na závěr neodpustím mírnou výtku na adresu přes příliš dobrotivých a důvěřivých postav z tohoto filmu. K pěti hvězdám mnoho nechybělo. 82% ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Tenhle skutečnej životní příbeh hráče americkýho fotbalu v sobě sice neskrývá kvantum hrozně dramatických scén, jako je tomu obvykle, ale vypráví příběh bez nějakých větších emocí a zvratů, vyhýbá se to takovým těm typickým dramatickým situacím, kdy černej kluk přijde do bílý rodiny, což ovšem vůbec nevadí, jelikož i tak má příběh stále sílu, i co říct a hlavně Sandra Bullock evidentně vyzrála a tady je fakt skvělá, ohromně jí to tu sedlo, jak vzhledově, tak i herecky, dokonce, což mě hodně překvapilo, na mě fakt působila takovým mateřsky milujícím dojmem za tou drsnější formální slupkou. Super, i když to občas vypadá mírně prvoplánově, ale závěrečný fotky skutečných postav na mě zase působily, že to takhle fakt nějak mohlo být. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době pravdivý životní příběh, který i s dvouhodinovou stopáží, dokázal zabodovat. Tenhle film mě vážně bavil po celou dobu, nepociťoval jsem přehnaně velké vžití do filmu, ani bezhlavé fandění hlavní postavě. Film jsem si vychutnával s odstupem a sympatií vůči pěstounské rodině a "Big Mika". Sandra Bullock byla neuvěřitelně dobrá, hrála snad nejlíp, co jsem kdy viděl. Na "stará kolena" dokonce začla být sexy. Právě ona udělala tenhle film a zaslouží si za to plné uznání. Quinton Aaron hrál rovněž seznačně a skvěle se, se Sandrou doplňovali. Líbily se mi dialogy a rozvržení děje. Možná bych jen chtěl více fotbalových utkání a trochu záběrů z tréninku. Docela mě udivilo, že film je natočen na základě pravdivých událostí a "reálný" "Big Mike", byl draftován do NFL v tom samém roce, jako byl natočen film. To je snad poprve, kdy něco podobného vidím. Skvělý film, plný skvělých výkonů a zajímavých dialogů. 90% 17.01. 2010 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem tomu nedával moc nadějí, i když to hodnocení mělo dost slušný. Ale po skončení už chápu, proč jsou z toho Američani tak vytřískaný. Naložili si totiž neskutečně neuvěřitelný životní příběh jak z té nejfantastičtější knihy a vrazili to na bedra nejpodceňovanější herečce Hollywoodu, Sandře Bullock. Já se přiznám, že jsem tu ženskou do tý doby nijak moc nemusel. Její filmy mě nebavili a nebyl jsem jedinej. Jenže co předevdla v tomhle filmu, to si musela připravovat celej život. Každá její věta mě neskutečně oddělávala. A když utřela černošskej gang v jeho epicentru takovým způsobem, že ani černoch neměl nárok na odpověď, tak jsem pochopil, že ta ženská má takový koule, že mě až mrzí, proč nehraje ve více takových filmech. Tímhle filmem to natřela jak mně, černošskýmu gangu, tak všem, kteří o ní pochybovali a já uznávám, že tady to fakt zmákla. Krom toho přebrat za jeden rok Zlatou Malinu a tejden na to Oskara je fakt unikát a Sandra Bullock, ať už je jakákoliv, sama sebe v tomhle případě už asi nepřekoná, protože asi nejspíš bude pokračovat v podobných filmech, které točila. Jenže Blind Side je skutečně trošku mimo. Ze začátku mi to totiž přišlo jako průměrný životní dráma, kterých už je všude tuny. Ale bylo to hezký, moc mile se na to koukalo a ten hora chlap si ten film skutečně zasloužil. Malý zázrak z Ameriky, o kterém se ještě nedávno nevědělo a pak se najednou objevil na Oskarech. Překvapení, který mě skutečně potěšilo. I když je to ze světa americkýho fotbalu a všecko je tam hrozně americký. Nevadí, bylo to moc hezký. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (23)

  • Do kin byl film rozesílán po označením „Wonderbar“. (HellFire)
  • Quinton Aaron se v přípravě na roli Michaela účastnil tréninků s týmem technické univerzity v Georgii. (HellFire)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama