Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (954)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem tomu nedával moc nadějí, i když to hodnocení mělo dost slušný. Ale po skončení už chápu, proč jsou z toho Američani tak vytřískaný. Naložili si totiž neskutečně neuvěřitelný životní příběh jak z té nejfantastičtější knihy a vrazili to na bedra nejpodceňovanější herečce Hollywoodu, Sandře Bullock. Já se přiznám, že jsem tu ženskou do tý doby nijak moc nemusel. Její filmy mě nebavili a nebyl jsem jedinej. Jenže co předevdla v tomhle filmu, to si musela připravovat celej život. Každá její věta mě neskutečně oddělávala. A když utřela černošskej gang v jeho epicentru takovým způsobem, že ani černoch neměl nárok na odpověď, tak jsem pochopil, že ta ženská má takový koule, že mě až mrzí, proč nehraje ve více takových filmech. Tímhle filmem to natřela jak mně, černošskýmu gangu, tak všem, kteří o ní pochybovali a já uznávám, že tady to fakt zmákla. Krom toho přebrat za jeden rok Zlatou Malinu a tejden na to Oskara je fakt unikát a Sandra Bullock, ať už je jakákoliv, sama sebe v tomhle případě už asi nepřekoná, protože asi nejspíš bude pokračovat v podobných filmech, které točila. Jenže Blind Side je skutečně trošku mimo. Ze začátku mi to totiž přišlo jako průměrný životní dráma, kterých už je všude tuny. Ale bylo to hezký, moc mile se na to koukalo a ten hora chlap si ten film skutečně zasloužil. Malý zázrak z Ameriky, o kterém se ještě nedávno nevědělo a pak se najednou objevil na Oskarech. Překvapení, který mě skutečně potěšilo. I když je to ze světa americkýho fotbalu a všecko je tam hrozně americký. Nevadí, bylo to moc hezký. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tenhle skutečnej životní příbeh hráče americkýho fotbalu v sobě sice neskrývá kvantum hrozně dramatických scén, jako je tomu obvykle, ale vypráví příběh bez nějakých větších emocí a zvratů, vyhýbá se to takovým těm typickým dramatickým situacím, kdy černej kluk přijde do bílý rodiny, což ovšem vůbec nevadí, jelikož i tak má příběh stále sílu, i co říct a hlavně Sandra Bullock evidentně vyzrála a tady je fakt skvělá, ohromně jí to tu sedlo, jak vzhledově, tak i herecky, dokonce, což mě hodně překvapilo, na mě fakt působila takovým mateřsky milujícím dojmem za tou drsnější formální slupkou. Super, i když to občas vypadá mírně prvoplánově, ale závěrečný fotky skutečných postav na mě zase působily, že to takhle fakt nějak mohlo být. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nevedel som si predstaviť S. Bullock ako blondínu a aj keď som videl celý tento film, stále si nie som istý, či jej ta farba vlasov sedí. Isté však je, že pôsobí inak a aj úloha, ktorú hraje je v jej kariére výnimočná. Či jej oscar za herecký výkon bol zaslúžený alebo nie, minimálnu pochvalu si určite zaslúži. Ako prísna, ale citlivá a bohatá žena je veľkým príkladom silného a dobrého charakteru. Príbeh je síce predvídateľný, ale príjemne sa na to pozerá, navyše Big Mike svojimi rozmermy a skromnosťou musí vyvolať súcit. Podobný film s E. Harrisom a C. Goodingom s názvom Rádio som už videl, toto je ale určite kvalitnejší film. 70%. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

I ty si můžeš pořídit svého hodného černouška! Jako Angelina, jako Madonna, jako Sandra Bullock, která z pozice zazobané bílé paničky vykupuje netykavost bílé většiny tím, že koupí pár hadrů a postel jednomu nemotorovi. Blind Side je výsměch sociálním dramatům a hlavně vyprázdněný film, který mi vůbec nic nedal - snad jen brzkou jistotu (to když se děti láskyplně usmívaly u stolu na svého milého adoptovaného méďu), že tenhle plochý reklamní leták na lásku nerozdýchám. Mimochodem, pokud se oscarové nominace rozšiřovaly kvůli takovýmhle filmům, tak jdu blejt. Křestanství je mocný marketingový nástroj. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Z dnešního zkoušení omlouvám černochy, Američany, černošské Američany a členy akademie. Vy ostatní ale koukejte rozumně uznat, že tohle je pěkně vyhrkaná limonáda. Příběh sice založený na nějaké té pravdě (ty nejméně pravděpodobné věci se přece jen stávají nejčastěji), ale převyprávěný tak suše, že sušené ovoce by se mohlo stydět. Všichni tady americkým srágorám vytýkáme patos, klišé nebo citové vyděračství, ale když film nic z toho nemá, jakpak by asi mohl oslovit moji duši? Buldoková po dlouhé době zase jednou hraje a hned má plešouna, no to mě podrž.... Ale okay, její výkon byl rozhodně to nejzajímavější, co mi film nabídnul. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (24)

  • Při záběru na test z historie je u otázky "kde se odehrála bitva u Waterloo" zaškrtnuta možnost "D - Německo". Otázka je vyhodnocená jako správně zodpovězená, přestože správná odpověď je "C - jižně od Bruselu v Belgii". (jorginho89)
  • Po stadionem univerzity v Tennessee nejsou skladována žádná těla. Univerzita vlastní „body farm“ (tedy jakousi sbírku těl využívanou ke studiím) vzdálenou několik kilometrů. Oblast je obehnána ostnatým drátem a je přístupná pouze příslušným osobám. (HellFire)
  • Vo filme bol zámerne zmenený názov školy z Briarcrest na Wingate. (TomasB.)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno