Reklama

Reklama

Wheelman

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Řidič (Frank Grillo), který se specializuje na odvážení bankovních lupičů z místa činu, si v průběhu loupeže uvědomí, že jej podrazili a místo tučného balíku peněz ho po téhle práci čeká jen kulka do hlavy. A tak začíná závod s časem, kde v sázce je nejen jeho vlastní život, ale i jeho rodiny. (h0n24)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (109)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zase koncept filmu odohravajuci sa v jednom mieste. Pre zmenu zase v aute. Scenaristicky to nie je zle vymyslene. Hlavny hrdina obcas sice vyjde vonku, ale kameraman sa drzi stale v aute. Asi to mi na tom vadilo najviac. Obcas dôjde na zaujimavu akciu, ale je neustale zaberana z auta a tym padom prilis neohuri. To co malo byt najväcsim kladom sa tak stalo najväcsou slabinou filmu. Asi sa uz nabuduce vykaslem na tieto experimenty. Jedine ak by niekto prisiel s filmom, ktory by sa cely odohraval na zachode. To by bol napinak. 4/10. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Solidní adrenalinovka s robustným zvukem zuřících mašin BMW a Porsche, ostrou střelbou a bandou grázlů, které moc není vidět, ale hlavnímu (hodnému) grázlovi zavaří na zdatně stresující noční projížďku. Jednodušší a přímočarejší než psychologický Locke nebo artový Drive, ale na akčňák odehrávající se téměř výhradně v autě pořád výživně strhující. Vizuální osobitost a lepší vnoření do situace hlavní postavy podpořuje snímaní kamer výhradně uvnitř auta nebo počas jízdy z míst na jeho kapotě. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná akční jízda, která ukazuje, že Ntflixu jde dost o to, aby svoje diváky bavil, někdy i jednoduššími kousky, které ale mají docela dobrou formu. V tomhle filmu jsme v podstatě pořád v autě nebo jeho blízkém okolí. A díky tomu to má ten správný drive. Dějově to asi nepřekvapí, ale vyloženě nudit to nebude. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Netflix v poslední době doopravdy jede na plné pecky, solí nám divákům jeden film za druhým. Člověk by řekl, že když vypouští do oběhu takovou kvantitu filmů, tak kvalita nebude bůhvíjaká, ale opak je pravdou. Jeremy Rush dokázal s jedním kvalitním hercem, jednou kvalitní mašinou (samozřejmě nadupané BMW) a úctyhodně gradujícím příběhem natočit film, který se sice nebude uvádět v nějakých kronikách jako nej, ale člověk u filmu vydrží, protože má nefalšovaný náboj, a divák prostě chce vědět, jako to dopadne. Frank Grillo zazářil, je těžké hrát hlavní roli, notabene ve filmu, kde jsou oči diváků po celou stopáž upřeny jen na vás, protože tam skoro nikdo jiný není. Příběh se nedá považovat za nikterak originální, ale film sází na jednu věc, a to kameru. Dlouho jsem neviděl tak zajímavou kameru, která svým neobvyklým stylem filmu dodává dynamičnost a šťávu navíc. Je pravda, že film ke konci začal ztrácet, protože scénář je spíše průměrnější, ale samotný závěr, kdy se na řadu dostavilo nostalgické Porsche, to vybalancoval zpět na u mě červené hodnocení. Když se dotaví něco originálního a kvalitního, umím to ocenit. Za mě filmu dávám 73 % ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skutočne ide o malý film, ale to mu nebráni v tom, aby bol štýlový a strhujúci. V hlavnej úlohe tu je Frank Grilllo a jeho auto. Grillo je božský. Okrem hlavnej úlohy sa ujal aj produkcie a do jednej z menších roličiek obsadil svoju manželku a rozbieha totálnu one man show. Okrem asi jednej minúty sa úplne všetko odohráva vo vozidle a kamera je primontovaná vnútri, na mieste spolujazdca, zvonku na kapote alebo zaberá kolesá. A aj keď hrdina musí vyliezť, kamera zostáva vo vnútri. Človek má z toho pocit, ako keby bol hrdinovi permanentne za chrbtom a celý ten prúser prežíval s ním. Režisér Rush jednoducho spolieha na Grilla a dialógy, inak je však Wheelman minimalistická prehliadka. Pre niekoho možno trošku nuda a ja sám priznávam, že ku koncu už sa to trošku ťahalo, ale pomalé naháňanie s motorkárom a snaha nestratiť nervy, keď ide o život niekomu blízkemu, tu fungujú oveľa lepšie ako cool naháňačky strihané na hudbu v Baby Driverovi. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • V mnoha záběrech si jde všimnout na čelním skle a kapotě deště, který zůstává na stejném místě, i když jede auto velmi rychle. (TheSpearCZ)
  • Auto řízeno v první hodině filmu je BMW 330i, vylepšeno o výkonnostní balíček (ZHP). (TheSpearCZ)

Související novinky

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama