Reklama

Reklama

Transformers 3

  • Česko Transformers 3: Odvrácená strana Měsíce (neoficiální název) (více)
Trailer 1
USA, 2011, 148 min

Režie:

Michael Bay

Scénář:

Ehren Kruger

Kamera:

Amir Mokri

Hrají:

Shia LaBeouf, Rosie Huntington-Whiteley, Frances McDormand, Hugo Weaving, John Turturro, Tyrese Gibson, John Malkovich, Patrick Dempsey, Ken Jeong (více)
(další profese)

V roce 1961 ztroskotala vesmírná loď Ark na odvrácené straně Měsíce. Došlo k tomu po boji na planetě Cybertron mezi Autoboty, kteří bojovali za svobodu, a Deceptikony, kteří bojovali za tyranii. Zdálo se, že Autoboty čeká úplná porážka, ale jedna autobotí loď z boje vyvázla. Nesla přísně tajný náklad, který by byl změnil osud planety. Byla to zoufalá akce a poslední naděje, která se rozplynula, když Ark ztroskotal. Toto ztroskotání však bylo zaznamenáno v NASA a prezident Kennedy vyslal na Měsíc první lidskou posádku, která měla Ark prozkoumat. V roce 1969 přistála na Měsíci posádka Apollo 11. To, co tam našli, si nechali jen pro sebe a pro tajné služby. Což se později ukázalo jako špatné rozhodnutí. V současné době Sam Witwicky, který před časem zachránil Zemi před Deceptikony, nesmí pracovat s Autoboty, kteří pracují ve službách Spojených států a hledají po celé Zemi skrývající se Deceptikony. Během mise v Černobylu zjistili, že je lidé, kterým pomáhají, neinformovali o důležitých věcech. Musí se vydat na Měsíc a zjistit, jaká je situace. V Arku najdou polomrtvého Sentinela Prima, který byl Optimusovým předchůdcem. To Sentinel zachránil pilíře, které mohou vytvořit most mezi Zemí a Cybertronem, po kterém se dá teleportovat. Pilířů našli celkem pět. Autoboti dopraví Sentinela na Zemi a zachrání mu život. Sam Witwicky marně shání práci a vadí mu, že ho musí živit jeho přítelkyně Carly. Ta pracuje pro Dylana Goulda, který Samovi leží v žaludku. Hrozně na něj žárlí. Sam zjistil, že Deceptikoni, kteří se na Zemi skrývají, postupně vyvražďují všechny, kteří nějakým způsobem pracovali na misi Apollo 11. Podaří se mu s pomocí bývalého agenta CIA Seymoura Simmonse najít dva ruské kosmonauty, kteří mají fotografie stovek pilířů, které se nacházely na Arku... (TV Prima)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 585)

LihO 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že som bol trochu sklamaný. Bolo to príliš dlhé, už v polovici filmu som sa pozeral na hodinky... nepáčilo sa mi ako sa snažili napasovať dej do histórie 60tych - 70tych rokov (Apollo 11, Černobyl), scenár bol moc priehľadný, predvídateľný. No film mal svetlé stránky - dobrá hudba, veľa kvalitných záberov, miestami aj celkom slušné 3D efekty, pár podarených vtipných scénok a geniálnu postavu Johna Malkovicha :D ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Je to blbost a první hodinu se doopravdy lautr nic neděje a je to tak o 40 minut delší, než by mělo a zbytečně tam přibyly asi 3 nový postavy, ale já na to šel kvůli těm bitkám. A ty bitky jsou megabomba. Sjezd na bortícím se baráku byla jedna z nejadrenalinovějších scén vůbec a nemilosrdnej Optimus Prime s gigabrokovnicí taky nemůže nechat nikoho chladným. Nebo výsadek ve wingsuitech byl megaefektní a nebo jak všechno ničila ta robokrakatice, nebo co to bylo :) A dokonce tam bylo vidět i jak Transformeři zabíjej lidi. Ale škoda Megan Fox, blondýna jí nedokázala nahradit ani ten odhalenej zadek jí nepomohl :) ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Šla jsem do kina s tím, že jdu na pětihvězdičkový film. Po první hodině jsem věděla, že to budou sotva 4* a po další půlhodině jsem si říkala, že víc jak 3* nedám. Pak ale přišel ten nemilosrdně dlouhý a dokola opakovaný konec a já nemohu dát ani ty tři. Whiteley se mi líbila do chvíle než začaly boje..pak už to bylo jen směšné. Některé efekty samozřejmě špatné nebyly, ale 3D opět úplně zbytečné. Čisté 2* ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

První zásadní přínos 3D světové kinematografii: Michael Bay se vzdal epileptického střihu a nesnesitelné palby detailů. Akce v T3 je naopak často snímaná na jeden zátah, zpomaleně, následkem čehož vynikne jak skvostná vizuální stránka, tak skvěle rozpohybovaná kamera. S jistou úlevou navíc musím konstatovat, že zmizela nesnesitelná rozříštěnost dvojky a směšná snaha udělat z Tranďáků metafyzický mýtus. Trojka je bay(k)ovina zcela ryzí - první část se ještě nese v klasické robotí partituře, druhá trochu zdrsní a servíruje mimozemskou invazi na Bayův způsob. Větší trikové maso nenajdete široko daleko, navíc tím, že konečně díky epickým celkům oceníte režisérovu schopnost ukočírovat obří plátno, musí to zaujmout i zatvrzelé skeptiky. Všechno ostatní je už víceméně zbytečná omáčka, i když některé dílčí fórky ujdou a připravují filmu ironickou půdu pro nastolení vlády těžkotonážního patosu. |Narozdíl od Armabetonu mě ale dost bavil. Všechny ty heroické podhledy, kompozice s hvězdou a pruhy i vinou špatného dabingu až guilty pleasure patos. Tohle je Bay, jak ho mainstream potřebuje. Poslední Mohykán vysokorozpočtové tupoty, ochránce klišé, ničitel invence. Mohl bych dát 4 *, ale když si odmyslím pobavený úsměv a lehce spadlou čelist z vizuálu, jsou T3 přesně tím typem blockbusteru, díky kterému tak docením záležitosti typu Thor či X-Men: First Class. With all due respect, mr. Bay: *** ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vo všetkých ohľadoch nefunkčný film. Dementný dokonca aj v rámci Bayovho dementversa. Nevyužité dobré postavy, otravné tie využité, nefungujúce vzťahy, nevtipné vtipy, zbytočne komplikovaná a teda otravná zápletka, mimoriadne zlá hudba. Triky parádne, ale načo je to dobré, keď akčné scény a všetká tá deštrukcia nemajú žiadny náboj, žiadne napätie? Po štvrtých Pirátoch druhý megafail leta 2011. Jediné výrazné plus: konečne dobré 3D. ()

Galerie (174)

Zajímavosti (77)

  • Keď priletia Autoboti na mesiac, tak je tam celý lunárny modul ale v skutočnosti na mesiaci ostala iba spodná časť modulu. Vrchná časť sa vracia s astronautmi na obežnú dráhu mesiaca. (Lorax)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Indiana Jones se obejde bez syna

Indiana Jones se obejde bez syna

05.09.2017

V Království křišťálové lebky jsme zjistili, že je Mutt Williams s tváří Shii Labeoufa synem Indiana Jonese. Pak ale dal Shia na vědomí, že s filmem nebyl úplně spokojený, a když se navezl i do… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Připravte se na novou Transformeří trilogii

Připravte se na novou Transformeří trilogii

13.04.2014

Michaelu Bayovi (Skála, Mizerové) původně přišli roboti, kteří se v hraném filmu skládají na auta, jako velice hloupý nápad. Nakonec se ale Transformers přeci jen ujal a započal tak velkou… (více)

Reklama

Reklama