Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beth (Jaime King) chce spolu s manželem (Frank Grillo) oslavit nastěhování se do nového domu, který před pár měsíci vydražili, a tak uspořádají pro pár přátel večírek. Oslavy netrvají dlouho a na prahu nově zrekonstruovaného domu se objevují jeho původní a ne zrovna spořádaní obyvatelé, kteří vůbec netušili, že přišli o svůj domov. Když na sebe obě skupiny nevyhnutelně narazí, začíná nepředstavitelný teror.... (Krouťák)

(více)

Recenze (282)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Podla nazvu som cakal,ze to nebude nic moc,ale ku*evsky som sa sekol,paradna atmosfericka napinava zalezitost,obrovske prekvapenie,viac-menej hned od zaciatku zacne psycho teror,nasilie a boj o zivot,ani na sekundu som sa nenudil,tentokrat americanom musim zatlieskat...:-) ()

Naki 

všechny recenze uživatele

Takový průměrný thriller, kde nějaké originální zvraty nemůžete čekat a když tvůrci potřebují, tak za pár minut stihnou povraždit několik lidí, aby jich náhodou nezůstalo moc naživu a v závěru o5 zázračně ožijí. Bohužel bych to hororem nenazval a proto to bylo plýtváním mým večerním časem. Udělali obrovskou chybu, že nedali A.J. Cook větší roli neb taková úžasná herečka, jako je ona, by tomu filmu dodala ten správný říz! ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Prekvapenie. Na mňa to celé fungovalo až neuveriteľne dobre a z Mothers Day sa stáva perfektne zahratý a zrežírovaný thriller ktorý mi v istých momentoch pripomenul také Funny Games. Pre hnidopichov a rýpalov ( ktorým som bohužiaľ niekedy aj ja) by sa tu určite našiel nejaký matroš, ale logika a chovanie postáv mi tu aj tak pripadalo v 90 percentách stopáže na mieste ( možno až na jeden či dva väčšie kiksy ) takže tentoraz sa sťažovať moc nedá. A napriek tej hodine a 50tim minútam veľmi ľahko zožrateľný film za čo môže ďakovať zrejme hlavne režisérovi a vážne dusnej atmosfére. Bousmanov ďalší projekt sa razom vyšvihol na predné priečky v mojom rebríčku očakávaných filmov. ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Naštěstí se nesplnily mé černé obavy a remake dne matek se kupodivu celkem povedl. To znamená žádnej velkej průser, ale na druhou stranu nečekejte ani žádnej zázrak. Prostě další průměrnej remake, kterej toho s originále nemá mnoho společného, ale to v tomto případě až tolik nevadí. Máme tu prakticky slušnou akční podívanou plnou samoúčelového násilý, ale naštěstí to docela šlape. Bejt to trochu kratší byl bych rozhodně spokojenější, ale i tak není na nudu v podstatě čas. Celkově se tedy jedná o slušnej průměr kterej neurazí, ale ani nenadchne, svůj účel ovšem splní a tak ho z tohoto pohledu můžu opatrně doporučit na zabití dlouhého večera. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

"Prostě jste se nastěhovali do špatného domu." Solidní krimi thriller s dobrým nápadem. Příběh byl slušný a dokázal mě hodně vtáhnout do děje. Potenciální divačky jistě potěší, že zde (jak již název napovídá) všemu šéfuje žena, "starostlivá" to matka, která vychovala svoje ratolesti k obrazu svému. Jenom je škoda, že slušná atmosféra snímku je částečně narušena místy zbytečným a samoúčelným násilím a mučením. Co bych dále vytknul je také chování některých postav, nad kterým zůstává rozum stát (např. postava policisty), jenomže tohle se dnes najde téměř v každém snímku v rámci tohoto žánru. Ještě mě trochu zarazil úplný závěr, o kterém jsem si říkal, že si ho mohli tvůrci klidně odpustit (SPOILER: Ubitá matka v hořícím domě se z něho bez povšimnutí dostala? Nebo byla chycena, ale utekla z vězení? Nebo jako co? KONEC SPOILERU). Kdyby zde bylo méně zbytečného násilí a více logiky, uvažoval bych možná i nad pěti hvězdami, takhle jsou to "jen" slušné čtyři. ()

n3uro 

všechny recenze uživatele

Od začátku až do konce jsou chvilky, kdy si říkáte že tenhle film neni zase tak špatnej, a pak přijde nějaká totální kravina která to zabije. A tyhle pocity pociťoval celej film. Podobné pocity budete mít asi už jen při mučení. Nechápu jak někoho může bavit koukat na filmy, kde se postavy chovají nesmyslně, v tomhle případě až absurdně. Jo a třešnička na konec, záporáci jsou nesmrtelní. Dvě hvězdy za ty občasně vysoké peaky a Briana Evigan. ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Toto je ten typ filmu, kedy mám hodinu a pol plnú hubu kecov o tom ako by som zareagoval ja a všetkých ich tam zrovnal. Uznávam, že z gauča je rambo každý druhý, ale nemôžem si pomôcť, prdelky pekné, ale správanie dementné. A chlapi si to tiež moc nepovodili, ale nebudem zachádzať do detailov. Celý čas som čakal, kedy sa to konečne zlomí a začnú padať hlavy na oboch frontoch, ale kde nič nie je, ani sociálka nebere a vypäté situácie iba naťahujú záver, ktorý je potom dlhý ako týždeň pred výplatou. Na margo toho je to plamenité finále už len jeden dosť otravný a prestrelený výjav, kde človek ani neverí, že po toľkých vyhmátnutých scénach, je toto tá finálna. Napriek tomu pozerateľné, akurát nechápem ako si ten borec s tupé nabrnkol takú luxusnú kosť. ()

ozeki 

všechny recenze uživatele

Směsice bizarních více či méně (ne)uvěřitelných momentů, z nichž některý byly extrémně zdařilý a jiný extrémně nepochopitelný. Zároveň bych přivítal vysvětlení (když už to tvůrci nakousli), jakým způsobem se podařilo té laskavé mamině zfanatizovat všechny děti, protože tolik bezmozků v jedné rodině je spíše z oblasti science-fiction. A to v popisu filmu není. ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

ďalší film, pri ktorom som nevidel originál, ale naplno som si užil remake. Vynikajúco natočené a napriek stopáži film nie je zdĺhavý a nudný. Obsadenie obstojné, ale chovanie sa postáv je nie celkom reálne. 7 z 10 ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Troufám si říct, že to šlo líp. Mother´s Day je sice velmi dobrým kouskem v subžánru hororů točených (víceméně) na jednom místě, má plno postav a různých charakterů, parádní záporáky (musím vyzdvihnout mámu), neustále se tu něco děje, stopáž je napěchovaná haldou nových a nových situací, máme tu cool smrti (dveře), krev, střílení, poměrně originální zápletky, ale zároveň i dost nelogičností (některé větší, jiné zas menší) z hlediska chování postav. Nebudu je vyjmenovávat, abych nespoileroval, ale sráží to zkrátka film dolů. To je jedno zásadní mínus, druhé je potom celkové završení filmu, které je tak trochu, nemůžu se těm slovům ubránit, de*ilní klišé. Ono se to vlastně pojí s tou nelogičností. Suma summarum je za mě Mother´s Day dost povedeným filmem (3,5⭐), který měl značný tah na branku, bohužel zkažený nelogičnostmi v chování postav, na čemž tenhle subžánr, celkově vzato, stojí. ()

Gardenboy 

všechny recenze uživatele

Výborný psychologický thriller na spôsob An american crime. akurát, že viac tlačí na píľu. Nebyť pár (ale naozaj iba pár) nelogičností, prehnaného explo záveru, by to v pohode dalo päť hviezd. Najlepšie je, že pri tomto filme vám nie je úplne jedno kto zomrie, nedokážete odhadnúť ani poradie a ani samotné postavy vám nie sú ukradnuté ba práve naopak. Šikovnými psychologickými barličkami si ku ním získavate cestu a dúfate že prežije viac ako jedna. a tu poviem, že jedno obrovské klišé týchto vyvražďovacích filmov je zborené. Rebecca De Mornay je čaja že som dobrú polku filmu stanoval ( v tej druhej polke sa vraždilo :) ). Všeobecne film nie je prehnaný ako napr. séria Halloween a ostatné vyvražďovacie sračky, skôr si plynie a občas aj dosť nečakaným smerom. Konečne poriadny horor po dlhej absencií. ()

cinemaboy7 

všechny recenze uživatele

Mateřská láska je silná a rodina by měla držet při sobě....ale až takhle? Jednoduchý příběh v naprosto originálním pojetí, který mě nenudil ani vteřinu. Hltal jsem každý záběr a čekal, co si na mě tvůrci v další minutě připravili. Thriller, v kterém tentokrát nebudete tušit v jakém pořadí se bude umírat a kdo vyvázne polomrtvý. Pro mě velké překvapení a je velká škoda, že českým distributorům zůstal neobjeven /nebo že by mi někde proklouznul?/. ()

fililipekk 

všechny recenze uživatele

Tak todle byla teda morda, já vůbec nečekal že to bude takový super syrový, drsný a ůderný. Nikoho z partičky přátel rozhodně ani ve snu nenapadlo, že jejich mejdan ve sklepě skončí takovým fiaskem... Mamka a 'její' děti tu rozjeli pěknej teror, načeš přátelství ve zmiňované skupině bere za své a každý kope sám za sebe ( maximálně za partnerku/partnera). A věřte, jsou z toho pěkný jatka. Velká spokojenost, herci se vyblbli- byli super, násilí bylo dost, teroru taky a dlouhá stopáž vůbec nevadí, jelikož jsou všichni pořád v 'pohybu'. ()

chaturga 

všechny recenze uživatele

Tedy nebudu hrubý: BYLO TO HROZNÉ! Jednu hvězdu jsem dal pouze za kvalitní efekty a kameru. A teď k ději. Asi už jsem starej, ale těšil jsem se na to už kvůli vysokému hodnocení a mám pocit, že všichni borci, kteří dávají pětky a čtyřky asi nechápou, jak by se normální lidi chovali v takové situaci. Jaký tlak na oběti??? 100x za ten nudnej a předvídatelnej žvást mohli toho kokota rozbít (půlku filmu tam bylo skoro 10 lidí vs. jeden ozbrojenej úchylnej maminkomrd) a oni neudělají ani hovno... Maminka se synáčkem si tam tancuje a oni se perou jak idioti.... No proboha vy jste snad na palici! úplná sračka. Každých 5 minut jsem přesně věděl, co bude zase za 5 minut včetně debilní pointy.. Celej film se nechaj týrat, žvásty maminky byly trapný jak moje fusekle a ty "bratři"? Ty by sundal i křeček se zlomenou nohou.. No prostě typickej americkej klišovitej bramborovej knedlik. Opět jako vždy: Když už jednou někdo vystřelí, tak opět na kamaráda místo na nepřítele.... Och jake to klišééé.... Někdo tady psal, že neměli šanci díky straaaaššššnému psychickému nátlaku tý čubky... musím se fakt tlemit jak sušenka v mlýku. Koukněte se na Funny Games a tam se divte, že oběti neměli šanci nic dělat... To bylo totiž psycho a né tahle pohádka, kde jsou všichni jak totální kreténi a dělaj přesnej opak toho, jak by to normální člověk v reálu dělal... Když už se domluví, že na něj půjdou, tak ten negr tam 10 sekund čumí jak čurák!!!! Než se teda rozhodne, že půjde druhému pomoci. Ono by to totiž poslalo půl filmu k zemi, protože by ho sundali a to si autor filmu asi uvědomoval po celou dobu! Táááákže čumí a čumí (vyjebanec) a vyběhne na pomoc až když má kámoš brokovnici přímo u ksichtu a přijde o palici :) Nádherné drama. Sorry, ale to vysoké hodnocení si příště rozmyslete, abyste nenasrali dementy jako jsem já. Jdu se z tý sračky vožrat, protože to nerozdejchám. ()

Louie 

všechny recenze uživatele

První polovina téměř dokonalá a nadupaná, plná super nejen režijních nápadů. Bohužel pak se všechno zpomalí a dojde invence. ()

Hani93 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem, že když to má tak dobré hodnocení, že to bude lepší. Mother's Day prostě není horor, jaký jsem čekala. ()

Scharra 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má vše, co mi chybělo u Funny games. Nepříjemný snímek, který nabourává pocit bezpečí tam ,kde ho každý hledá - u sebe doma a ještě k tomu v obklopení přátel. I přes dlouhou stopáž se divák nenudí a zajisté potěší i chvilkový závan od série SAW ()

Reklama

Reklama