Reklama

Reklama

Lesní duch

Trailer 3

Mia je mladá dívka, jejíž život je prostoupený zklamáním a závislostmi, požádá svého bratra Davida, jeho přítelkyni Natalie a přátele z dětských let Olivii a Erika, aby se společně s ní vydali do rodinné chaty v lesích, kde by jí pomohli vypořádat se s démony závislosti jednou provždy. Jakmile tam společně dorazí, Mia obřadně zničí své zásoby drog a přísahá před svými přáteli, že už na ně nikdy v životě ani nesáhne. V opuštěné chatě s překvapením zjistí, že se do ní kdosi vloupal. Sklep byl proměněn v bizarní oltář, obklopený desítkami mumifikovaných zvířat. Erika fascinuje prastará kniha, kterou tam objeví. V touze po odhalení jejích tajemství z ní nahlas předčítá, aniž by tušil, jaké následky bude jeho čin mít. Jak se zhoršují Miiny abstinenční příznaky, přestává se ovládat a pokusí se uprchnout, ale je zastavena děsivým viděním. V chatě se začíná chovat tak násilně, že jsou přátelé nuceni ji spoutat. Venku zuří nebezpečná bouře a lidé v chatě se zvolna začínají obracet jeden proti druhému. Jak stoupá brutalita útoků, je David postaven před nepředstavitelné rozhodnutí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 086)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola neskutocna parada a pecka,horor ako hrom,chata,les,napatie,krv,brutalita,dobri herci,normalne som mal strach,Fede Alvarez v spolupraci so Samom Raimim ukazali co je v nich,pacilo sa mi to este viac ako film z roku 1981,dal by som aj 10 hviezdiciek keby sa dalo...:-) ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Nechutné a intenzivní. Jsem rád, že se tvůrci nebáli odstranit nadhled. Vznikla tak opravdu špinavá a nepříjemná atmosféra, kterou výborně podbarvuje několik hnusných scén. Scénář je občas dementní a párkrát jsem nechápal jednání postav, ale atmosféra je na jedničku a skvěle to kontrastuje k originálu. ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

Jako první bych chtěl říct, že pokud máte slabý žaludek a zvedá se vám kufr u každé brutální či nechutné scény, budete mít s filmem Lesní duch opravdu velký problém a já osobně vám doporučuji se na něj pro jistotu vašeho kufru i psychického zdraví radši nekoukat. No a teď rovnou k této samotné, nejen hororové, ale taky pěkně hodně brutální srandě! Mám-li se přiznat, dlouho jsem neviděl tak brutální film, jako je právě tento. Všechny scény, ať už rozřezávání obličeje pomocí střepu nebo uřezají infikované ruky, všechny scény ve filmu jsou naprosto brutálně zpracované.. a to do detailu. Tady alespoň můžeme vidět, že si dal pan Alvarez fakt záležet... Pro mne osobně Lesní duch neznamenal nic víc než ABSOLUTNĚ brutální remake původní hororové klasiky. Nic víc. Nic míň. Ale že to stojí za zhlédnutí! 5/5 ()

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem si dal opáčko (hlavně i kvůli aktuálně běžící novince) a jen se mi potvrzují kvality tohoto remaku/pokračování. Kamerové vychytávky sice nejsou vymakané jako u Raimiho trilogie, i tak jsou ale tyto jatka natočena parádně. Alvarez na to šel šikovně a připravil hutný a nekompromisně krvavý survivor v opuštěné chatě, z celé řady jednoznačně nejbrutálnější. Skupince chatařů, postupně se měnící v démony, nic jen tak nedaruje a dává jim pořádně do těla, takže nechybí pohřbení zaživa, francouzák po rozštěpu jazyka řezačkou, dobrovolná depilace obličeje kusem skla nebo odstranění ruky kráječem masa… celkově se zde končetiny odřezávají docela často a efektivně. Na humor zde místo vážně není a vše vrcholí intenzivním hororovým infernem, při kterém začne z nebe pršet krev a celá scenérie se barví do ruda. Cameo Ashe v potitulkové scéně je sice možná zbytečné, přesto fanoušky jistě potěší… a hlavně se zde pomalu chystal na seriálové provedení nejstylovějšího lovce démonů pod sluncem. ()

Elisskas 

všechny recenze uživatele

U takového filmu chci zažít trochu něco jiného než nudu. Chci 91 minut strachu, očekávání, napětí, dechberoucích a kulervoucích scén. Místo toho jsem se dost nasmála. ()

Luisis 

všechny recenze uživatele

Evil Dead jsem kdysi baštil, s kvalitní dávkou vystrašenosti, na videu s rychlodabingem, a tak mě zpráva, o novém remaku, mile potěšila. V dnešní době, je hororů v kině, jako šafránu a tudíž jsem využil, když u nás tenhle remake hráli. Jedno velké zklamání. Idiotský scénář a stále se opakující absurdní psychologické hry typu "Davideee??".Postupné zabíjení hrdinů, jde od začátku rychlým tempem a film je od půlky neskutečně nudný. Konečných cca 20 minut beru jako výsměch a totální odfláknutí scénaristama. Oživovat někoho s igelitovým pytlem přes hlavu, může napadnout jen vola.Prej "dýýcheeej". Při konečných titulcích jsem jen tak posteskl kamarádovi, proč v tom neměl prsty i Sam Raimi, že by z toho určitě vytáhl víc..a ejhle, Sam má prsty ve scénáři. Do jaké míry by ovlivnil celý film, kdyby seděl na režisérském křesle, je otázka. Nejabsurdnější horor (spíš)komedie co jsem za poslední dobu viděl - 15% ()

goni 

všechny recenze uživatele

Nevidel som original, takze nemozem porovnavat. Ale film ako taky nie je velmi originalny. Parta kamaratov v lese, odkial niet uniku, najde v pivnici carodejnicku knihu. Namiesto toho aby ju zahodili a utekali rychlo prec, knihu samozrejme otvoria a nahlas precitaju zaklinadla vyvolavajuce ducha zabijaka. Takze niet divu, ze nasleduje kruty boj o zivot, ktory vacsinou nekonci happyendom :) Autori tohto filmu vsadili predovsetkym na hektolitre krvy a realisticke zabery sekania, rezania, rubania, strielania, trhania a lamania. Uz davno som nevidel tolko nechutnych detailnych zaberov, takze urcite neodporucam slabsim zaludkom. Vo vsebecnosti by som to hodnotil ako priemerny klasicky horor [46/2013]. ()

ortoncz 

všechny recenze uživatele

Tupá vyvražďovačka bez žádné nadsázky , špatnýma charakterama a podprůměrnými herci. Jediné co to zachraňuje je brutalita. Velké zklamání . 40% ()

RobLord 

všechny recenze uživatele

Noví EVIL DEAD jsou vlastně víc čtyřkou než remakem. Plnými doušky je lze (dnes) vychutnat pouze v kině, a to až do úplného finále. Perfektní hudba (soundtrack bude stát za to), démonická atmosféra, působivá vizualizace. Tohle je ten typ parádního hororu, který se objevuje jednou za pět let. Ve srovnání se slabotami jako Chata v horách, Sinister, Mama nebo The Collection nechápu takto nízké hodnocení. Napadá mne, že nejspíš řada lidí hodnotí podle camripů. Běžte do kina nebo si počkejte na DVD / BluRay, tahle jízda do pekel za to rozhodně stojí! ()

Kadas97 

všechny recenze uživatele

Masakrózna a šťavnatá jednohubka. Film určite nemal za úlohu vyvolať strach, ale zhnusenie, čo sa mu podarilo pri nejednej scéne. Herci čo hrali postavu Mie a Davida by si zaslúžili určite nejaké ocenenie, lebo podali výborný výkon. Asi navždy mi zostane v pamäti scéna s krvavým dažďom. Pobavil ma tiež David s tým jeho ošetrovaním pomocou pásky na koberce a „McGyverovským“ poňatím defibrilátora. Tento remake nechal moje očakávania ďaleko za sebou a ťahal jeden triumf za druhým. 9 z 10 ()

snoodles 

všechny recenze uživatele

Mhm. Takové rozpačité. Co mi nejde do hlavy (a to jsem možná tedy nedávala pozor), jak to, že se dveře do sklepa otevíraly a zavíraly, jak se jim zachtělo? Pokud vím, tak tam byl zasouvací... zámek nebo co, takže by neměly jít jen tak nadzdvihnout. A najednou to s těma řetězama šlo, a pak to zase najednou nešlo. O srdci napravo ani nemluvím. Inu... za mě 60 % ()

KUFI 

všechny recenze uživatele

Prvnim dvoum dilum nesaha ani po kotniky, ale jako samostatnej hororovej film je to lepsi prumer. Atmosfera uz neni tak ponura a demonicka a nektery sceny svoji stupiditou preshovaly mez unosnosti. Treba odtrhavani ruky zpod auta s nezbytnou maserskou hlaskou. O ozivovani za pomoci autobaterie a dvou injekcnich strikacek se nema ani smysl zminovat. Ten kdo to vymyslel musel mit hodne vypito. Ta tam je genialnost scen ala rechtajici se jelen..taky bych cekal vic najezdu z pohledu demona. A Bruce je Bruce, bez nej to nema tu spravnou stavu. ()

Castielo 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že chvílemi jsem se i bál, hlavně začátek byl super. Ke konci to pak sklouzlo do laciného béčka. Celkově to však byl super horor na sobotní noc. No a pokud odečteme občas stupidní chování herců, dostaneme slabší 4*. ()

TheMraca 

všechny recenze uživatele

Nejdepresivnější horror za poslední doby. Bezmoc na diváka čpí od prvních minut filmu. Na Evil Dead jsem se nejprve těšil, pak se objevily rozporuplné recenze a tak jsem shlédnutí trochu odkládal. Ale teď jsem nadšen. Musím přiznat že nový Evil Dead nemá s originálem moc společného, ale to nevadí, možná naopak. Otrlým milovníkům horrorů Evil Dead vřele doporučuji, ostatní se mu raději vyhněte ať si nekazíte spaní. 85% ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Na duchy jedine s motorovkou...je to hezky natočené, potěšilo mě, že konečně vymysleli pro partu poměrně zbytečných postav alespoň slušný důvod, proč kempovat v pusté chatě v pustých lesích...které, samozřejmě, zase tak pusté nejsou. Lesní duch je občas trochu směšný (zvlášť, když mluví tím veselým hlasem), je to i delší než by bylo zdrávo...pokusy o seriózní, asi příběh...no nevim. Voice over u závěrečných titulků mě překvapil natolik, že pokud by někdo věděl, jak to bylo myšleno, klidně mi napište...jo a je to celkem brutální. Ale je to ten typ brutality, který vás spíš pobaví. Což je asi v pořádku. Zůstávám k lesnímu duchovi poněkud ambivalentně koherentní...a komentář Mattyho vám zaručeně posune film ještě do zcela jiné roviny:) ()

Raaavenek 

všechny recenze uživatele

Kdyby Japonci natočili vlastní verzi Evil Dead, tohle je její remake. Autor určitě viděl stovky japonských hororů, ale originální Evil Dead pravděpodobně jen jednou a to mu ještě nešel zvuk. Jakožto oddechová řezačka s dementním koncem a tunou nesmyslů, proč ne, ale jmenovat se to Evil Dead vůbec nemuselo... ()

Nail 

všechny recenze uživatele

Chatka jak z Evil Dead z 81 i ten sklep. Děj se vyvíjel celkem slibně, krve taky dost, morbidita i posedlost ok ale ale ale ale...Nemělo to tu správnou atmosféru, hodně předvídatelnosti a toho "lesního ducha" co za stara. Jsou to takové slabší 4* ()

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

Sam Raimi slibuje další Evil Dead

05.01.2020

Když zhruba před půl rokem připlaval do kin aligátoří horor Kořist, naznačoval jeho producent kultovní režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Spider-Man), že se od něj fanoušci možná brzy dočkají i… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama