Reklama

Reklama

Ztracen ve vesmíru

  • USA Love
Trailer

Vizuálně dokonalá podívaná! Jeden z nejvydařenějších sci-fi filmů roku 2011 se zabývá základní lidskou potřebou kontaktu a bezmeznou touhou po přežití. Po ztrátě kontaktu se Zemí uvízne kosmonaut Lee Miller osamocený na mezinárodní vesmírné stanici na oběžné dráze. Systémy podpory života postupně slábnou a Lee musí čím dál tím víc bojovat o svůj zdravý rozum a také o vlastní život. Jeho svět se uzavírá do klaustrofobické osamělé existence, až jednou učiní na palubě zvláštní objev... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zajímavý vesmírný art film. Po úvodní sekvenci, při níž Vás možná napadne, co to má vlastně co společného s dějem, který jste si zde přečetli, se seznámíme s hlavním hrdinou. Lee Miller je znuděný pracovník NASA, který jako jediný obývá kosmickou stanici kdesi ve vesmíru. Gunner Wright mi přišel docela nevýrazný a "kvalita" jeho výrazového přednesu mi přišla srovnatelná třeba s Benem Affleckem. Alespoň, že jeho herecké kvality byly o mnoho lepší:) Závěrečných zhruba dvacet minut opravdu stojí za to. Ta vizuálně dokonalá výprava časem a prostorem, snová halucinace, či snad neuchopitelná realita jiné dimenze výrazně připomínala mistrovský epos Stanleyho Kubricka, 2001: Vesmírná odysea. A úchvatná hudba Angels & Airwaves, která se nesla celým příběhem, dodávala tomuto zvláštnímu snímku specifickou atmosféru. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ryzí pocitovka. Pokud jste lační po nějaké sci-fi akci, rychle si dejte odchod. Pokud čekáte pěkný, oku lahodící devadesátiminutový videoklip, tak taky zapomeňte... Love je - jak už tu někteří správně podotkli - taková ta pocitově-filosoficko-meditativní věc alá Kubrick, Malick (a možná Tarkovského Stalker) - nebo lépe řečeno pokus o něco takového. Ono to přes všechnu svou řemeslnou a atmosférickou působivost totiž působí taky trochu "nedomr(d)le". Nicméně i tak Love hodnotím hodně kladně, v závěru (už vyloženě očividná inspirace 2001) mi naběhly i ty legendární zimomravky - přičemž nutno dodat, že hlavně v důsledku hudby A&A. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Úvod nejedného diváka zaskočí vojnovým úvodom z občianskej vojny Sever proti Juhu. Nachvíľu som zapochyboval či som omylom nespustil iný film...Možno som mal, pretože tento filmový experiment pôsobí ťažkopádnym dojmom. Obrovské množstvo nič nehovoriacich monológov kombinuje s dosť nezáživným dejom zabudnutého kozmonauta. On sám sa nudí, nevie čo zo sebou a divák musí navyše zvládať aj tie prázdne reči. Čo sa vlastne stalo sa dozvedáme po 60 -tich minútach! a to do konca filmu ostáva niečo vyše 20 minút...Prečítal som si dej a vravel som si, že príbeh osamelého kozmonauta by mohol byť pre mňa. Bohužiaľ nie, taký Moon bol podstatne lepší. Slabé tri hviezdy. 50%. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

To bola zase konina. Reziser William Eubank mi hovori leda tak hovno /Co je hovno? To je prosim pekne vysledok mimoriadne narocneho fyzikalno - chemickeho procesu zvaneho sranie/. Dej to nemalo, reziu asi tiez nie /i ked tu je napisana ta lama Eubank/ a ja aby som sa xmrti unudil. Vyplach tak za 5 % ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

Zkusit si jako debut natočit novou Vesmírnou odyseu? I don't think so, Will... Zcela zásadní sdělení, že k životu potřebujeme lidský kontakt, mě zrovna nevzrušilo a ač za kamerou se Eubank snaží, co to dá (chtěl bych od něj vidět něco s příčetným scénářem), nakonec jsem se ani toho celovečerního klipu k muzice AvA (který by mi ke štěstí bohatě stačil) nedočkal, neboť pánové vždy jen ostýchavě načnou pár tónů a jede se dál. Tak tedy někdy příště a místo úspěšnějšího z epigonů zůstává Moonu. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • Thomas DeLong (frontman skupiny Angels and Airwaves, na jejíž podnět film vznikl) se nechal slyšet, že písmena, která tvoří nápis LOVE, byla záměrně navrhnuta profesionály tak, aby v lidech při pohledu na ně vyvolávala klid a mír. (ChandlerBing)
  • Soundtrack k filmu nahrál sám tvůrce filmu a frontman kapely Angels and airwaves (také i Blink182) Tom DeLonge. (NicholasRush)
  • Na realizaci filmu se velmi intenzivně podílel autor soudtracku Thomas DeLonge, zpěvák a kytarista kapel Blink 182 a AVA, která se společně s kapelou DeLonge postarala o hudbu k filmu. (X Type)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Reklama

Reklama