Reklama

Reklama

VOD (1)

Charismatický Jean Reno jako Charly Matteï hraje ve francouzském thrilleru bývalého mafiána, který poslední tři roky vede klidný život v ústraní a věnuje se své rodině. Jednoho rána ho na parkovišti přepadnou maskovaní muži a zasáhnou 22 kulkami. On však střelbu přežije a jeho krutá pomsta na sebe nenechá dlouho čekat. Minulost Matteïa dožene, když se objeví jeho kamarád z dětství. Přísahali si věrnost na život a na smrt, ale věci se mají po letech jinak… Film vypráví o podsvětí francouzské mafie v Marseille. Režisér Richard Berry staví na části románu L´lmmortel. Film je fikcí založenou na faktech a realitě každodenního života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (342)

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Nejde mi do hlavy, ako sa tu značná časť užívateľov snaží ľutovať Rena, keď on si vyberá svoje scenáre. A takisto svoje honoráre. Film je predvídateľný, má zľahčujúcu zápletku, neúspešne sa snaží budiť coolový dojem a kopíruje tak trochu chlapcov z Expendables, ktorých nálepkovanie vyšlo práve z filmov s takýmto DNA. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neúnavný producent tupých akčňáků Luc Besson je stále mezi námi a stále plodí další a další čím dál tím horší kousky. "22 výstřelů" z řady jeho typických kousků trochu vybočuje a to hlavně tím, že se tváří extrémně vážně a bohužel není moc akční. Standardní akční schéma (bývalý mafián, který se mstí za pokus o vraždu jeho osoby) je zde podáno poněkud komorněji a hlavně utahaněji, než tomu bývá u Bessona zvykem a vše podtrhává znuděný a řádně unavený Jean Reno v jedné ze svých nejslabších rolí. Je to film, který mohl být v rámci žánru alespoň zábavný ale jelikož neobsahuje akci a herci, scénář ani režie nejsou natolik dobří aby z toho vytvořili alespoň zajímavé gangsterské drama, vznikl film, který neví čím by chtěl být a který je hlavně neskutečně nudný a pitomý zároveň. ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

To som bol tento víkend očumovať ten veterný mlyn či čo to tam na tom všivavom Moulin Rouge majú a o pár metrov ďalej, v nejakej zapľuvanej štvorke, som natrafil na Richarda. Sedel v kúte, psie oči, ksicht ako kýbeľ smetí a vedľa neho tri voľné stoličky. Tak som jednu z nich obsadil svojim zadkom a objednal si pastis. Richard smutne popíjal vínko od Jana Rena a sem tam si oživil tvár cigaretou. Mu hovorím, že bratu netráp sa, bude aj horšie. Síce sme už vtedy mali asi tak dva promile, no jeho slová si pamätám. Povedal: Vieš čo, bratu? Minulý mesiac si môj sused obstaral kocúra a pomenoval ho Berry. Zakaždým, keď sa vraciam domov, on vybehne von s tým kocúrom na rukách, vyhodí ho na dvor a kričí po ňom: „Berry, nešpekuluj, buď sa budeš hrať, alebo budeš chytať myši, ty babrák!“ Som objednal ďalšie kolo, akože chápem a sľúbil som mu, že vzhľadom na dlhoročné kamarátstvo a pre Janka Rena, mu to ohodnotím na CSFD na štyri hviezdy. Ožil a pili sme do rána, bratu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Když odhlédneme od střídání vzpomínek a současnosti, které má ozvláštnit styl vyprávění, ale spíše mate, dostaneme historku plnou klišé. Na jaké klišé si vzpomenete, to tu je. Napravený mafián, který napravil prostitutku, policajtka s traumatem a sklony k chlastu, nepřístupný velitel, drsňácký mafián, co střílí synovce za požitý gram jointu... Po zhruba dvaceti minutách už mě to zoufale nebavilo, jen jsem čekal, s jakým dalším klišé film nastoupí, a koukat na to dvě hodiny je za trest. SPOILER--- Tak chytrý gangster a když má schovat rodinu, posílá děti do školy, a dokonce pod pravým jménem? ----KONEC SPOILERU ()

Enšpígl odpad!

všechny recenze uživatele

Jděte už s tou třaslavou kamerou doprdele !!! Já myslel, že se třese jenom za oceánem, ale protože francouzi se tematicky a filmově zřejmě vyčerpali někde v 80.letech minulýho století, tak teď jen slepě kopírujou americký trendy. Tohle překročilo veškerou třaslavou mez ! Moje hlava není žádný jojo, vy debilové kameramanský. Jestli někdy půjdu kolem místa, kde se bude natáčet film a nějakej pitomeček tam bude třást s kamerou, vlítnu tam a zatřesu s ním takovým způsobem, že mu upadnou koule. Tohle mě nasralo tak moc, že mě už nic dalšího na týhle roztřesený pohádce o chlapovi s koňskýma očima, co by přežil snad i výbuch atomový bomby ve svý prdeli nezajímá. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (15)

  • Scenár filmu je prevzatý z románu Franza-Oliviera Giesberta "L'Immortel" z roku 2007. Richard Berry však pri písaní scenára použil len časť románu a potom sa pustil do osobného vyšetrovania prípadu: "Úplne diskrétne som sa stretol s niektorými ľuďmi. Boli to diskrétne stretnutia v kaviarňach, kde mi boli rozprávané detaily, ktoré obohatili adaptáciu alebo pomohli vytvoriť niektoré postavy." (Arsenal83)
  • Natáčení začalo 23. února 2009 v Marseille a trvalo po dobu 6 týdnů. Poté pokračovalo v Avignonu na začátku dubna a pokračovalo 8 týdnů v Paříži. Natáčelo se také v obci Lavéra v Martigues, v Cassis, La Ciotat a Pontoise. (bianci)

Reklama

Reklama