Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tedy při znalosti faktu, že Ben Affleck coby režisér natočil teprve svůj druhý celovečerní film, klobouk dolů. Svůj atmosferický debut sice nepřekonal, ale jestli je druhý film přelomový a teprve on napoví, jaký ten který režisér ve skutečnosti je, o Affleckovi hovořil jasnou řečí - přirozený talent! Je patrné, že Ben Affleck točí o něčem, co zná a čemu rozumí a svou režisérskou (ale i lidskou) typologií mi ze všeho nejvíce připomíná Clinta Eastwooda, možná svého hollywoodského guru. Všichni tady řeší podobnost s Mannovým opusem, s Nelítostným soubojem má Město jistě mnoho společných prvků a jednu z hlavních dějových linek, ale ve výsledku je jiné, své. Tohle není souboj dvou rovnocenných rivalů na různé straně zákona, tohle je óda na to, čemu Američané říkají ,,neighbourhood" a my tady komunitní život, soupeření zločince a muže od FBI je jen vedlejším produktem. Jsem zvědav, s čím přijde Ben Affleck na režisérské stoličce napotřetí... ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

nějaké výhrady by se našly, ale poctivě odvedená práci a celková koncepce směřující k Nelítostnému souboji (Mann je ovšem Mann, ale z jeho novějšími počiny by se The Town už měřit mohl) mně zcela přesvědčily, že si tento film zaslouží plný počet. Jednou za čas je pěkný zafandit těm zlým a tady to byl jeden sympaták vedle druhého. Tak cool masky nebyly už od Temného rytíře, stejně tak jako tak dobře provedená kriminálka. Závěr velkolepý a zcela sedící. Prostě tento film mi sednul v tento pochmurný mokrý den perfektně. 9/10 Ben Affleck v mých očích zase o kousek postoupil, a Jeremy jen znovu dokázal, že je dobrý herec, hodící se na takovéto rozporuplné role Shrnutí: Bez váhaní prohlašuji, že Town je nejlepší kriminální thriller o partě zlodějů od Heat (a bank robbers zde jdou s módou a střídají jeden outfit za druhým - malé, ale další plus) ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Parádně zrežírované! Až Affleck dostane do ruky opravdu vypulírovanou látku, prostou kompromisů a příliš uhlazených emocí, bude to mistrovské dílo. I když je tahle story příliš jemná, tak jako její zidealizovaný hrdina, díky řemeslné jistotě, zarputilým hercům, skvostné akci a přesně zachycené atmosféře bostonských ulic se počítá mezi žánrovou špičku. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Konečne niekto prišiel s niečím ako HEAT (1995). Kvalitných kriminálok kde gangstri sú tí sympatickejší nie je nikdy dosť (zmienim ešte POINT BREAK (1991) a aktuálny ANIMAL KINGDOM (2010)) a že zrovna Ben Affleck príde s takýmto námetom o to je to väčšie prekvapenie. Režisérsku reputáciu si z vysoko nastavenej latky ešte vylepšil a jeho scenár je tiež kompaktný, gradujúci a film herecky výborne obsadený. Jeremy Renner valí. PS: EXTENDED verzia zbytočne predlžuje úvod, jedná sa len o dialógové scény, ktoré mali ostať na podlahe strižni. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Král je mrtvý, ať žije král. Téměř bezchybně natočená kriminálka, které k absolutní dokonalosti chybí silnější útok na divákovy emoce a trestuhodně nevyužitá postava vyšetřovatele FBI. Affleck je sice opět, v rámci své herecké škály, frajer numero-uno, ale hlavním tahounem filmu je přesto Jeremy Renner. Takhle slizký a zároveň strašně charismatický zločinec tu nebyl od Bardenova zabijáka v No Country for Old Men. Nominace za „Nejlepší mužský herecký výkon” by mě nijak nepřekvapila. Hudba je pouze „fajn”, akční scény má režisér v malíčku a z Rebeccy Hall by se nakonec mohla vyklubat pětihvězdná herečka. The Town sice nedosahuje Mannova Heat... ale setsakramentsky moc se snaží a třeba se mu to v očích dnešních generací i povede. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Premiéra filmu se konala ve Fenway Parku, což je baseballový stadión v Bostonu. (HellFire)
  • Každý obrněný vůz bostonské policie, který se ve filmu objeví, má příslušnost k fiktivnímu policejnímu okrsku A-8. (Othello)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Reklama

Reklama