Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

nějaké výhrady by se našly, ale poctivě odvedená práci a celková koncepce směřující k Nelítostnému souboji (Mann je ovšem Mann, ale z jeho novějšími počiny by se The Town už měřit mohl) mně zcela přesvědčily, že si tento film zaslouží plný počet. Jednou za čas je pěkný zafandit těm zlým a tady to byl jeden sympaták vedle druhého. Tak cool masky nebyly už od Temného rytíře, stejně tak jako tak dobře provedená kriminálka. Závěr velkolepý a zcela sedící. Prostě tento film mi sednul v tento pochmurný mokrý den perfektně. 9/10 Ben Affleck v mých očích zase o kousek postoupil, a Jeremy jen znovu dokázal, že je dobrý herec, hodící se na takovéto rozporuplné role Shrnutí: Bez váhaní prohlašuji, že Town je nejlepší kriminální thriller o partě zlodějů od Heat (a bank robbers zde jdou s módou a střídají jeden outfit za druhým - malé, ale další plus) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Ben Affleck, Peter Craig, Aaron Stockard / Prince of Thieves by Chuck Hogan | Hudba: Harry Gregson-Williams, David Buckley | Produkcia: Graham King, Basil Iwanyk | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Legendary Pictures, GK Films, Thunder Road Film | Rozpočet: 37 miliónov $ | Tržby: 156,786,262 $ | Niekoľko výborných hereckých výkonov na jednom place - celkom nepravdepodobný úkaz v dnešnej produkcií. Práve to robí z The Town niečo viac, než len stokrát omletý krimi šablón. Postavy majú charakter, osobnosť. Dej má svoje chybyčky, ale nijak obzvlášť nenaštve. Nato, že je to Afflecková poriadna druhotina, je to viac, než chválihodné... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Druhý zářez na režisérovu pažbu Boston Tales, co znovu s přehledem uspokojí fanouška žánru. Krimi s dobře vystavěnými charaktery, solidně natočenou akcí, hezkými jeptiškami a neodbytným pocitem, že ještě spousta "příběhotvorného" zůstalo zbytečně ztraceno ve střižně, čímž třeba závěrečné dění kolem odkazu floridské "tangerinky" v tašce s hotovostí načichne pro někoho možná až nepříjemnou pachutí klišé. A když jsme u toho srovnávání s Heat, vyřešit případ kvarteta lupičů z Charlestownu by Pacinův Vincent Hanna zvládl doma z ložnice.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Gone Baby Gone jsem ještě neviděl. Po zhlédnutí v pořadí druhého Affleckova režijního počinu tak musím co nejdříve učinit. Spíše než krimi thriller jde o krimi drama a jako takové film funguje bezvadně. Přepadávání bank / obrněných vozů je natočeno s grácií Michaela Manna (Nelítostný souboj) a neakční scény jsou zase podpořeny vynikajícím výkonem Bena Afflecka. Roste z něj nejen výborný režisér, ale také herec. Jeremy Renner mě prozatím stoprocentně nepřesvědčil, ale dám mu ještě pár šancí. O zbytku hereckého obsazení se rozepisovat nebudu, všichni odehráli své a o nikom z nich nemůžu říct nic špatného. Harry Gregson-Williams se tentokrát držel zpátky, a to filmu určitě pomohlo, sem by se jeho zběsilá experimentální hudba moc nehodila. Nebál bych se svěřit Affleckovi nějaký větší a ambicióznější projekt, určitě na to má. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

V tomto roku jeden z najlepších filmov žánru, a len preto, že rebríček lúpežníckych filmov dlhodobo vedie Heat, tak to ešte neznamená, že mu nemôžme capnúť päť hviezd! Ben si svoje pred kamerou už odkrútil a nečudoval by som sa, keby z neho vzišiel podobný filmový remeselník, akým je v tejto dobe Clint Eastwood. Dejovo vymakané, thrillerové okamihy mi miestami od napätia rozorvávali vnútornosti, hudba perfektne sekunduje celému príbehu, akčné scény precízne prepracované a pri autonaháňačke som si spomenul na film Ronin. Čo viac dodať. 90%. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 155krát což je 1,26krát za minutu. (Dixxx)
  • Když herec Slaine (Albert "Gloansy" Magloan) dospíval, pracoval na stadionu Fenway Park jako prodavač. Návrat do těchto míst popsal jako surreální. (Othello)
  • Ben Affleck (Doug MacRay) byl spoluautorem scénáře, režíroval a zahrál si hlavní roli. (Kuzmik)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

13.04.2016

Internet se momentálně raduje z teaseru Doctora Strange, tím ale comicsové zprávy nekončí. Dočkali jsme se totiž potvrzení dvou zvěstí, které fanoušky "trápily" řadu měsíců. Tou méně významnou… (více)

Reklama

Reklama