Reklama

Reklama

Zkušený lupič plánuje akci, která by mohla být dosud největším úspěchem jeho zlodějského gangu. Přitom se snaží vymyslet, jak se vymanit z pasti svého života i z města a zároveň uniknout agentovi FBI, který se snaží dopadnout jeho i jeho bandu bankovních lupičů. Ben Affleck nejen vévodí vynikajícímu hereckému obsazení, ale je také režisérem a spoluautorem scénáře napínavého, kriticky oceňovaného kriminálního thrilleru, který se odehrává – a často také exploduje – v drsných lokacích Bostonu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (1 139)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Benovo MĚSTO je stejně precizní práce jako loupeže, které se v něm dějí. Ne že by šlo dějově o nějak závratný klenot, všechno prostě zapadá na místo a moc pěkně to odsýpá. Akce je prvotřídní, Ben nakoukával Mannovky a Greengrasovky a nutno říct, že mu to jde zatraceně od ruky. Měl by se teď věnovat akčnímu žánru. Obsazení se povedo. Jsem fanda Jona Hamma a je paráda, že dostal konečně trochu postoru a ještě k tomu zaválel, navíc mu parťáka dělá muž v černém z LOSTu, což potěší. Jerry Renner se pomalu, ale jistě propracovává na špici (nová M:I ho tam dostane natuty) no a Ben... Ben umí hrát, ale potřebuje mít pevnou režisérskou ruku a tu on očividně má. Jen tak dál. Možná by mohli zase ukuchtit něco s Mattem Damonem. Možná něco akčního. Možná něco jako Bourna. :) Nějaké dotazy? Ne? Výborně. Tak jděte na to. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Pěkné. Ben Affleck mi před pár měsíci vyrazil dech svým debutem a proto jsem se na The Town nehorázně těšil. A výsledek mě sice nezklamal, ale přece mi něco chybí na plný počet. Takhle, nebudu Benovi vyčítat, že se ke genialitě Heatu (který bude mít Ben zřejmě nakoukaný odshora dolů) nepřiblížil, to bych musel být… no nejméně blázen, ale spíše mě (zrovna u takové filmu) mrzí předvídatelnost některých scén či některé logické chyby (nechci spoilerovat). Nicméně je taky fakt, že jedna scéna na mě opravdu zapůsobila (Ben se v garážích rozhlíží, aby zjistil, co se bude dít) ale tohle bylo jediné místo, kdy jsem uvažoval o plném počtu. Když o tom tak přemýšlím, právě to (nevyhnutelné) srovnání s Nelítostným soubojem může tomuto filmu ubrat pár bodů (procent) i když neprávem. Zde je taky parádní obsazení, z něhož u dvou herců by mě ani nepřekvapila oscarová nominace (Hall a Renner). Takže, stručně řečeno - je fajn vidět, že Ben nechce točit jen jeden druh filmů (Gone Baby Gone stálo hlavně na zvratech, které jsem nečekal, The Town stojí hlavně na hercích a akci). Jsem zvědavý, jaký další film Ben natočí. 80 %. P. S. A rozhodně si seženu tu 150minutovou edici. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Melancholická, řemeslně bezchybně odvedená kriminálka. Chytrostí scénáře sice nedosahuje takové té artové kriminální špičky (Heat, s nímž bych The Town ale raději nesrovnával, působilo na mě úplně jinak), ale je o několik tříd výš, než letošní blockbusterová akční konkurence, což je příjemné. Ben Affleck mě v hlavní roli mírně rušil, hereckým charismatem jej převálcoval Jeremy Renner, ale jako režisér odvedl výtečnou práci - například lepší automobilovou honičku jsem letos neviděl. Obecně řečeno mi v podobných filmech často dělá problém fandit záporným postavám, podobnou potíž jsem zažíval i tady. Emocionálně mě mírně zasáhlo až závěrečných pár minut. Koukalo se mi na to dobře, nepřekvapilo mě to ani jednou. Zkrátka příjemný, uspokojivý thriller, ale úplně nenadchne. Slabší čtyři hvězdy. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Ben Affleck skvěle zrežíroval tuhle krimi chuťovku, která se velmi přibližuje k dokonalejšímu HEAT. Bez "silného" rozpočtu, ale za to silnému scénáři lze udělat velký jméno a krok vpřed. Otázkou zůstává zda Affleck přinese za rok (dva) něco nového, nebo naservíruje opět něco podobného. Po prvním zhlédnutí jsem měl z TOWN prázdný pocit, ale na druhý pokus jsem byl připraven a TOWN jsem si vychutnal. Zvedám hodnocení. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Někdy se musíš srovnat sám se sebou..... Napsat něco o tomto filmu ve stručnosti je takřka nemožné. Stejně jako od něj očekávat jednoduchej tah ,,na branku“. Než se tady začne pořádně ,,skórovat“, trvá to asi tak hodinu a půl. S krátkýma přestávkama, který jsou výborný, ale stejně jako ve škole – krátký! Nejsem příznivcem povídání o věcech, který by se měli ukazovat. Byť je to ze života. A TOHLE ze života je! Ale mám rád delší verze filmů, a teď nevím, jestli jsem TADY neudělal chybu. Tohle totiž dlouho nemá dramatický náboj. Ovšem na akční scény budete chvilku vzpomínat. A fandové těch filmů, ve kterých se nemůžete rozhodnout, jestli držet palce zločincům nebo poldům budou vrnět blahem. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Potřebuju vidět perfektně připravený loupeže. 2.) Zajímá mě, co jako první udělá bostonská policie, když je nahlášena loupež. 3.) Zajímá mě, jestli je B.Affleck lepší herec nebo režisér. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (79)

Zajímavosti (30)

  • Když herec Slaine (Albert "Gloansy" Magloan) dospíval, pracoval na stadionu Fenway Park jako prodavač. Návrat do těchto míst popsal jako surreální. (Othello)
  • Když Dough (Ben Affleck) mluví s Kristou (Blake Lively) na baru, hraje v pozadí píseň od Jasona Derula "Whatcha Say". Ta vypráví o muži, který usilovně lže své přítelkyni, a když se ona vše dozví, zničí mu tak celý život. (Othello)

Související novinky

Jak to vypadá s novým Batmanem?

Jak to vypadá s novým Batmanem?

03.01.2017

Studio Warner Bros. nesmírně touží po netopýří sólovce od Bena Afflecka. Představitel Batmana a režisér Gone, Baby, Gone, Města nebo oscarového Arga se uvolil, že ji natočí, soustavně ale tvrdí, že… (více)

Kdo si vyšlápne na Batmana?

Kdo si vyšlápne na Batmana?

09.09.2016

Sólový film s Batmanem stále nemá datum premiéry. Ben Affleck ho zřejmě dodá v roce 2018 nebo 2019, už teď ale známe alespoň záporáka. Čeká nás návrat Jokera nebo Deadshota ze Sebevražedného oddílu?… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

Warneři potvrdili Batmana, Marvel Spider-Mana

13.04.2016

Internet se momentálně raduje z teaseru Doctora Strange, tím ale comicsové zprávy nekončí. Dočkali jsme se totiž potvrzení dvou zvěstí, které fanoušky "trápily" řadu měsíců. Tou méně významnou… (více)

Reklama

Reklama