Reklama

Reklama

Twilight sága: Rozbřesk - 2. část

  • USA The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Bella se probudí a je přeměněna v upíra. Edward ji vezme na lov, při kterém si vede velmi dobře. Bella je díky své nové síle velmi rychlá, dokáže vnímat věci, které normální člověk nedokáže vidět ani slyšet a má velkou sílu. Jakob poví Belle, že se vtiskl do její dcery Renesmé a znamená to, že jí musí být stále na blízku. Nejprve je Bella rozzuřená, ale nakonec je šťastná, protože ví, že se Jakob o Renesmé dokáže postarat. Cullenovi dají Belle a Edwardovi dům, aby měli své soukromí. Jakob nechce, aby Cullenovi prohlásili Bellu za mrtvou a přestěhovali se z města, a tak poví jejímu otci, že je Bella zpátky. Bella při setkání musí krotit své chutě na krev, ovládat svou velkou sílu a rychlost a chovat se jako člověk, ale je šťastná a její otec také. Renesmé roste obrovskou rychlostí, po pár dnech vypadá jako sedmiletá, má dlouhé vlasy, umí mluvit, hrát na klavír a komunikovat s lidmi pomocí své dlaně. Bella, Jacob a Renesmé jdou do lesa, kde Renesmé chytá vločky. Upírka Irina ji uvidí a nahlásí to Volturiovým. Alice uvidí záblesk budoucnosti – Volturiovi jsou na cestě, aby Renesmé zabili... (TV Prima)

(více)

Videa (82)

Trailer 3

Recenze (980)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Bože můj.... po první částí posledního dílu jsem byl strašně natěšen na další dobrodružství kapitána Edwarda a upíra Belly. První hodinu se opět řeší nepodstatné věci, pak kdosi s kýmsi bojuje a nějak to skončí. Sbohem Twilight. Další díly nás do pěti let neminou, naštěstí u toho nebudu. Kluci mají Pána prstenů, holky mají Twilight. Budu to brát tak. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nedokážu slovy popsat, jak moc je tento díl lepší než všechny předešlé dohromady. Konečně se dostal na úroveň divácké snesitelnosti, za což mu skládám poklonu, protože jsem to nečekal ani v nejrůžovějších snech. Samozřejmě je ve filmu stále mnoho nesmyslů, pičovin a ptákovin, které si neodpustím vyjmenovat. Začal bych u počítačových efektů v popředí s digitálním miminem. Takhle blbé a debilní efekty nebyly jistě k vidění ani mnoho let nazpět. K jejich docenění je asi nutné býti retardovaným debilem. Dále bych se pozastavil u té hnusné přeslazené omáčky, která je vehementně cpána do každého dílu. Zejména díl předchozí byl na její hnusné pachuti vybudován. Zde je jí výrazně méně, ale ten její hnusný zápach je cítit asi stejnou měrou, jak zdejším ,,upírům" smrdí ,,vlkodlaci". Tahle omáčka je ve filmu asi pouze pro oslovení širokého diváctva, ve kterém 97,6 % tvoří retardované 10 - 12 leté puberťačky, co ještě neměly měsíčky. A konečně se dostávám k poslední výtce, která mi stojí za vypsání. Tou výtkou není nic menšího než nejrostodivnější ,,superschopnosti", které pojem ,,upír" škrtají a nad něj píší ,,,,,,,,,,upír""""". Ano, skutečně takhle výrazně se zdejší ,,,,,,,,,,upíři""""" od těch původních liší. Jinak se samozřejmě jedná o krásný film a stojí za to ho vidět. P.S. Ty čárky dole symbolizují pochopitelně dolní úvozovky. Film mi rozhodně nestojí za to, abych hledal, že se tyhle úvozovky („) dají psát například použitím kombinace: levý alt+0132. Jo a hodnocení? Hodnotím 2*. Poznámka pro dementy, která je zde rozhodně na místě: dvojka je celé číslo přesně mezi jedničkou a trojkou. ()

Reklama

MMR 

všechny recenze uživatele

Pro tento díl zapomeneme veškeré nesmyslné jevy, co se týče upírů a soustřeďme se jen na to ostatní. Sám musím říct, že tuto ságu nemám rád, ale tento díl mě velice překvapil. Sice akce přišla až dlouho, a nakonec se ukázala dosti pofidérní. I když zde můžeme polemizovat, zda je napínavé při boji udělat do země trhlinu a naházet tam nepřátele. Jenže celkový dojem je kladný, což jsem nečekal a tento závěrečný díl stavím dost vysoko nad předešlé díly. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Kdepak... Druhá polovina první části posledního dílu byla překvapivě fajn, s posledním filmem se ale vrací zpět známé propriety. Scénář je div ne dementní a sune se od ničeho k ničemu skrze sáhodlouhé bezobsažné dialogy a perverzní WTF, herci nemají nejmenší tušení, co se od nich vlastně chce a tak jen bezradně přešlapují nebo postávají v prostoru a vrhají unylé pohledy jeden na druhého, díky čemuž je naprostá většina filmu zoufale statická, po technické stránce je pak film jenom odzívaná rezignace. Triky (a vizuální stránka filmu obecně) jsou místy lehce nadprůměrné (jenže digitální dítě PROČ PROBOHA), místy vyloženě zoufalé a kdokoliv chce přehlížet jejich nikoliv levnost, ale odfláknutost, je buďto slepý, nebo ignorant. Závěrečná bitka (a dokonalý dějový zvrat) jsou jediné momenty, kdy film za něco stojí (absence krve při trhání hlav působí absurdně, ale z logiky mytologie je v pořádku), zbytek je tatáž bezradná slátanina, na kterou jsme zvyklí, tu ve větší míře z Nového měsíce, tu v menší ze Zatmění... A přesně mezi ně také kvalitativně poslední díl patří. Závěrečná restrospektiva a "děkovačka" v průběhu titulků jsou už jen (doufejme) poslední tečkou za uměle vybudovaným fenoménem a snahou vytvořit památný kolos, na nějž ale tahle mormonská agitka nikdy neměla šanci dosáhnout... Burwell se svými hudebními motivy z jedničky opět potěšil... ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Nejsnesitelnější díl z celé série, kterému se dokonce daří vzbudit určitý druh nostalgie - vše zůstává při starém - plytký děj, hloupé dialogy, trashové scény a CGI bordel kam jen lidské oko dohlédne, ale tentokrát tvůrci příjemně překvapili nadhledem a snahou vykřesat z předlohy alespoň tu jednu akčnější scénu, kdy nezůstane ani jedno oko suché. Liché díly přeci jen z celé ságy kvalitativně vyčnívají. Pokud by tento díl měl zůstat v červených číslech, asi bych mu to za zlé neměl. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (36)

  • Americká spoločnosť Between the Lines Productions podala na producentov ságy Twilight žalobu, v ktorej sériu označila za rasistickú a plnú zvráteností. Vraj šíri rasistické stereotypy, predovšetkým o pôvodných Američanoch a domorodej kultúre zobrazením Jacoba Blacka (Taylor Lautner) ako "šľachetného divocha, krvilačného bojovníka a sexuálneho predátora". Spoločnosť navyše obvinila ságu z toho, že postavy v príbehu kladú dôraz na farbu pleti, ktorá určuje ich hierarchické a ekonomické postavenie. Čo sa týka zvrátenosti, sťažovatelia poukázali na to, že zobrazuje sexuálny vzťah 17ročnej Belly Swan (Kristen Stewart) s Edwardom Cullenom (Robert Pattinson), ktorý je od nej o takmer sto rokov starší. Žaloba samozrejme nebola mienená vážne, išlo o akúsi pomstu za to, že sa spoločnosti Lionsgate a Summit predtým snažili potopiť paródiu TwiHarder (2013). (kacer4)
  • Druhý trailer k filmu byl uveden 20. června 2012, kdy Edward Cullen (Robert Pattinson) oslavil 111. narozeniny. (kklepkaa)

Reklama

Reklama