Reklama

Reklama

Hněv Titánů

  • USA Wrath of the Titans (více)
Trailer 2

Deset let po porážce obludného Krakena se Perseus pokouší uchýlit ke klidnému životu jako rybář a otec malého syna. Jenže mezi bohy, oslabenými nedostatkem lidské oddanosti a dlouho vězněnými Titány, pod vedením zuřivého Krona vypukne velká válka. Zeus, který byl zrazen Hadem, je zajat a unesen do podsvětí, a tak se Perseus musí ještě jednou stát hrdinou, aby nalezl Dia a zmařil snahu Titánů vládnout na Zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 121)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zábavnější a více dirty pokračování Souboje titánů, která dělá slušný krok směrem od původního filmu. Liebesman prodává svou "kamera v akci" se vším všudy a Worthington se nebojí rozpoutat peklo, které chvílemi až zavání snahou navodit dojem, že jde o "nelicencované" zfilmování God of War. Výborný je také casting, protože ti herci mají svou kvalitu hlavně v božských řadách... Celkově spokojenost, protože slibována zábava byla pompézní a dokázala vtáhnout. Cokoliv jiného by tu hledal snad jen zoufalý intelektuál:)). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hustí týpci z okolí Olympu jsou zrovna v kurzu, neschopnost scénáristů vytvořit novou, vlastní mytologii dlouhodobě trvá, tak proč zase jednou nedosáhnout účelu znesvěcením prostředků.. Prima, jenže chtělo by to nějaké plastičtější postavy a hlavně energii, neboť jestli tohle nebyla bezkrevná digitální nuda, tak ať na mě prcek Kyklop zamrká svým levým okem. Bezradnost scénáře, Agenor plnící funkci Jacka Sparrowa(!) či momenty, kdy rádoby vznešené dialogy Fiennese s Neesonem připomínají hraní Macbetha během besídky v mateřské škole (hned po "O veliké řepě") pak mohou nastolit otázku, proč těch 150 míčů raději nevěnovali krizí zmítanému Řecku? Nebo se snad jedná o cílenou podporu jeho turistického ruchu, tzn. více zahraničních zákazníků pro sítě rychlého občerstvení Zeus Burger a Kronos Grill? ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Minimálně nějak takhle měl vypadat první díl. Perseus už má vlasy a začíná vypadat jako polobůh, trikově je film na mnohem lepší úrovni, nestvůry jsou propracovanější a ani dějově snímek úplně nestrádá. Liebesman se prostě ukázal v mnohem lepším světle, než Leterrier, který s podobnou látkou naložil jako Homer Simpson s toxickým odpadem. Hněv Titánů má své chyby, ale je to zábavná jednohubka, která si na nic nehraje a proto k ní mám blíž, než k prvnímu dílu, který mi podupal klasiku. Takže - je zde několik much, ale jak jsme říkali na střední škole, když jsme si na xeroxu vyráběli falešné bankovky - slepej by to z dálky nepoznal. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Já jsem se za ta léta poučila, že jakmile americká studia dělají na historickém filmu nebo na filmu, kdy se jeho základy opírají o historické prameny, vznikne z toho zrůdný paskvil. Hlavně do toho narvat hromadu akčních zápletek, stříknutých milostnými spletenci a aby to vydělalo co nejvíce miliónů. Málokdy jsem byla spokojena. Výjimky ale jsou. Když pominu to, že byl Zeus ve skutečnosti záludný, záletný, náladový a mstivý a tady ho vyobrazili jako obětavého charakteráka, tak se na to dívat docela dalo. Pokud nad tím nebudu příliš přemýšlet, tak Hněv Titánů je pro oko velice příjemná, akční záležitost. Jen si nesmíte připouštět, že se tohle podle pověstí nikdy nestalo. Hezky se ale kouká nejen na Sama a Rosamundu, ale i na Liama nebo Voldemorta. Každopádně, když se mezi sebou mydlí bohové, je rozumnější zůstat stranou. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tupá megalománia. Nabušená akcia od začiatku do konca. Najlepšie filmové monštrá za posledných pár rokov. Kvôli jednorozmernosti postáv načisto nevyužitý potenciál britskej hereckej elity. Celkovo ploché, ale vizuálne efektné a nabité mrštnou energiou. Toľkou energiou, až je divák "ohučaný", keď sa mu nedostáva oddychových pasáží, ktoré by ho oslovili emóciou či nedajbože nejakou myšlienkou. Pre cielovku ale výrazne uspokojujúcejšie než jednotka. Keby takto vyzerala tá, na dvojku príde do kín viacej ľudí. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (16)

  • Severoamerické tržby dosáhly 83,7 milionu amerických dolarů, celosvětové pak činily 302 milionů. (NIRO)
  • Navzdory skutečnosti, že o Titánech bylo v historii natočeno už několik filmů, až v tomto se objevuje jeden, který figuroval také v řeckých bájích, a to Kronos. (S.U.E.S.)

Související novinky

Worthington se vrací ke sci-fi

Worthington se vrací ke sci-fi

29.08.2015

Ze Sama Worthingtona (Avatar) měla být veliká hvězda, zatím to ale moc nevyšlo. Terminator Salvation se pokračování nedočkalo a Hněv titánů utnul Worthingtonův výlet k fantasy, načež se světoznámý… (více)

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

16.04.2012

Tato zpráva je spíš pro zasmání. Ale co my víme. Adaptace mládežnické sci-fi Suzanne Collinsové už přes tři týdny suverénně kraluje americkému komerčnímu žebříčku. Nesundaly jej ani nové Prcičky, ani… (více)

Michael Bay znásilňuje Nindža želvy

Michael Bay znásilňuje Nindža želvy

23.03.2012

Alespoň jsou o tom přesvědčení fanoušci legendárního zeleného kvarteta. Ale po pořádku: Michael Bay bude prostřednictvím své společnosti Platinum Dunes produkovat nový hraný film Teenage Mutant Ninja… (více)

Reklama

Reklama