Reklama

Reklama

Legenda Korry

(seriál)
  • Česko Avatar: Legenda o Koře (více)
USA, (2012–2014), 19 h 56 min (Minutáž: 23 min)

Hrají:

Janet Varney, Jeff Bennett, Dee Bradley Baker, P.J. Byrne, David Faustino, J.K. Simmons, Seychelle Gabriel, Mindy Sterling, Logan Wells, Kiernan Shipka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Desítky let poté, co Avatar Aang zachránil svět přichází do moderního Republic City upřímná 17letá dívka jménem Korra, aby trénovala a poznala svůj osud. (SkyShowtime)

Recenze (119)

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Tak původního Airbendera jsem měl radši, ale po čtyřech dílech je asi ještě brzo na nějaké ortely (ale tuším že tak dobré postavy jakou byla Toph Bei Fong se už asi nedočkáme). Takže zatím ne zklamání, ale spokojenost taky ne. Uvidíme.... UPDATE: Poslední dvouepizoda to posunula o ligu výš, škoda jen, že vše předešlé byla jen epizodní výplň jarní sezóny na Nicku. - 60 % ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Znovu tomu jen těžko věřím, ale stejně jako v případě dobrodružství Aangových jsem snad stejně nadšen, a to přesto, že jsem ještě o nějakých pár let starší. Tahle legenda vypráví totiž opět úžasný příběh, jen tentokrát v relativně dospělejším podání, kdy ústřední roli hraje nelehká cesta za sebepoznáním, boj s vnitřními strašáky či hledání společenské rovnováhy. Jsou tu čtyři ucelené, krásně navazující a perfektně propojené části, z nichž každá má svou zvláštní úlohu na tvorbě dalšího nádherného celku, který naplno využívá všechny možnosti světa vládců živlů a jeho promyšlené mýtické historie a po všech stránkách je dále rozvíjí a posouvá. Objevují se tak nové vládcovské schopnosti, ale i nové technologie, ze stínů minulosti vystupují noví nepřátelé, ale přichází i staří přátelé a samozřejmě se všechno do značné míry odehrává s jistým duchovním přesahem. Zase je prostě skvělé nechat se unášet tím rozmanitým a nápaditým světem plným dobrodružství a překvapení a prožívat všechna ta dobrodružství vzbuzující místy opravdu silné emoce všeho druhu. 100 % ()

Reklama

Andrew_Deer 

všechny recenze uživatele

Víceméně jsem čekal, že Korra mi bude sympatičtější než Aang. Korra je divočejší a i se mi líbí, že je trošku starší než Aang v minulé sérii, myslím, že to trošku posouvá tu věkovou hranici, pro kterou je dílo určeno. Hodně se změnilo, přibylo obrovské město, znova se vychovávají airbendeři, do čehož vlítne Korra, vládkyně tří elementů ze čtyř a zároveň puberťák se svým nemotorným polárním psem. Jen se bojím, že to město možná omezí volnost, což je vidět i na současné komerčnosti avatara. Zatím vážně, včetně animace, nemám co vytknout natolik, abych musel strhnout hvězdičku. --- Edit 4.7. Strhávám hvězdičku. Ač je mně to líto, Korru mám radši než Aanga a animace je stále skvělá, musím strhnout hvězdičku za uspěchanost a "nevolnost" celého díla. Jedná se zvláště o to město. Ach jo, to z něj nemůžeme vytáhnout paty? ---- EDIT 15.3.2015: I přestože čtvrtá řada byla dost slabá, ten seriál si nezaslouží jen 4*, protože ho to stahuje na úroveň, kterou rozhodně nemá. Slabých 5*, ale 5*... ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

BOOK 1: Moc nepřesvědčilo. Ikdyž by to na první pohled nemuselo být vidět, je zde vše o něco "lacinější" než v Aangovi. Největší ústup je v dialozích a dabingu. Dialogy jsou teď strašně ploché, jednoduché a zkratkovité a nevýrazný dabing tomu také nepomáhá. Postupně jdeme nahoru, ale i tak to není úplně ono. Slabší odvar z Avatarského čaje - 60% BOOK 2: Tohle je už jiná káva. Je vidět, že tady se nasypalo víc peněz do všeho, od scénáristů po animaci. Zápletka je zajímavá i dobře podaná. First Avatar vyloženě potěšil. This is the Avatar spirit - 80% ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Korra v sobě nemá hravost, dětský nadhled a kouzlo předčasného dospívání pod tíhou okolností jako její předchůdce Aang. Hrdinové jsou zde starší, zodpovědnější a témata hlubší a temnější. Hlavním námětem je hledání lidské identity v životě, lásce a ve světě samotném. Tvůrci se očividně nebojí výzev a prostřednictvím chytlavého a propracovaného světa, jehož základy pomáhal Aang budovat, poznáváme špinavé ulice velkoměsta uprostřed sociálních bouří, politických převratů a revolucí. Kouzlo prvního (Aang) je možný pryč, ale Korra si dokáže razit světem svou vlastní cestu a nezapomíná při tom, že základem dobrého seriálu jsou postavy a příběh. Seriál, který má co říci a navzdory tomu, že je animovaný, je lepší než podstatná část hrané produkce. 1. Série: 90%, 2. Série: 80%, 3. Série: 80%, 4. Série: 80%. Nejoblíbenější postavy: Tenzin, Asami ()

Galerie (490)

Zajímavosti (55)

  • Jeden z tvůrců seriálu, Michael Dante DiMartino, prohlásil, že si obzvlášť užil psaní dialogů pro postavu Bolina, jelikož věděl, P. J. Byrne (dabér Bolina) postavě dodá její osobitý styl, ať už mu předají jakýkoliv materiál. (Azurovydrak)
  • Rodina Maka a Bolina žila ve stejné budově, ve které se ukrývali Zuko s Irohem při svém pobytu v Ba Sing Se. (Azurovydrak)

Reklama

Reklama