Reklama

Reklama

Pach krve 4: Krvavý počátek

  • Česko Pach krve: Krvavý počátek (více)
všechny plakáty
Trailer

Skupina vysokoškolských studentů, kteří uvízli ve vánici, nachází útočiště v opuštěné nemocnici. Tu však obývá rodina vraždících kanibalů. Izolované sanatorium uprostřed divočiny v Západní Virginii je opuštěno od chvíle, co se podařilo uprchnout venkovské rodině kanibalů, která se zatoužila pomstít svým věznitelům. O několik desetiletí později hledá v oné nemocnici skupina vysokoškolských studentů útočiště před sněhovou vánicí, jež jim zmařila plány na víkendové lyžování. Když se ale studenti setkají s bývalými pacienty sanatoria, mají jenom dvě možnosti – bránit se... nebo zemřít! (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (369)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Brutalitka, kvantum krvi, porcovanie, mučenie, mutanti, kanibalizmus, trhanie na kusy, odtrhnutá hlava... toto je presne môj živel, a keď som vo svojom živle, tak mám dobrú náladu po celý zvyšok večera a aj na ďalší deň. Hororík nijako nevybočuje zo zabehnutých koľají a vlastne neponúka nič nové (s výnimkou prostredia, keďže les vystriedala nemocnica). Musím však režisérovi uznať aspoň to, že sa zlepšil v krvavých záberoch - aj keď to ešte nie je na 100% ono, oproti slabšej, priemernej trojke nebolo to gore až také prehnane digitálne. Masky mutantov skvelé ako vždy! Postavy sú v pohode (tak akurát určené na likvidáciu), takže mi to sadlo (aj keď predpokladám, že hodnotenia za pár dní sotva prevýšia 50%, ako to už pri béčkových hororoch býva). Rozpočet bol opäť evidentne nízky, ale to neriešim, keďže je pre mňa táto séria jednou z mojich srdcoviek (a užíval som si to podobne ako tí nezbední mutantskí gurmáni okolo 60-65. minúty :D). ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Objektívne je toto podstatne lepší prequel než Wrong Turn 3. Úvod, ktorý sa odohrával pred 27 rokmi na psychiatrii bol síce zahraný horšie ako ochotnícke divadlo na hodovej zábave, ale potom začala nefalšovaná hororová jazda. Postupné gradovanie deja, napätie, atmosféra zimy, brutalita a narastanie zlosti na zdegenerovaných kanibalov. Veľký počet tínedžerov, uväznených snehovou metelicou v opustenom sanatóriu, sľuboval pomerne vysoký bodycount. Postavy študentov sa správali a vyjadrovali primerane prostrediu a situáciam. Príbeh sa vyvinul tak, že ostali iba dievčatá, preto som si oprávnene kládol otázku, ktorá z nich bude posledná preživšia (final girl)? Keby O´Brien nechal nažive jedinú černošku z bielych šudentov a navyše lesbu, musel by celý film štruktúrovať ako vážnu spoločenskú výpoveď, ale on nemá talent na to, aby vytvoril horor ako Friday the 13th alebo Halloween. Úplne mi však stačí zistenie, že som sa pri Wrong turn 4 dobre bavil. Téma o lesných retardoch má stále zlaté dno, ešte stále je nevyčerpaná, preto sa celkom teším na prípadné piate (voľné) pokračovanie... ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Každý příběh má svůj počátek a jelikož poslední dobou začali prequely být v módě, nemohla série Wrong Turn zůstat pozadu. Již od samého počátku však tato myšlenka vzbuzovala v natěšených divácích jistý náznak strachu a nedůvěry, protože na režisérské křeslo usedl opět Declan O’Brien. Tenhle chlapík má na svědomí i předchozí díl, který mnozí označují za vůbec nejhorší díl celé série. O to víc jim chtěl režisér dokázat, že zas až takový packal není a u mě tedy zabodoval. V mých očích jsem měl možnost sledovat druhý nejlepší díl, který zaostal pouze za jedničkou. Ne však o mnoho. Právě samotný začátek má divákům poodhalit minulost znetvořených bratrů ze Západní Virginie. Příjemným zpestřením se tak následně stává jejich úprk za svobodou, který si dozajista diváci užijí stejně jako já. Navíc jim bude odměnou první pořádný mord. Potom už však musíme pokročit dále a tak se vrátíme do přítomnosti, kdy už se z psychicky narušených mladíků, stávají nemilosrdné vraždící stvůry, které zabíjí jen tak pro potěšení a samozřejmě i kvůli kručení v žaludku. Zde si však neodpustím menší rýpnutí, protože mi přišlo, že po počátku v klinice byl děj zbytečně dlouho natahován a pochvíli mě začali ty puberťácké kecy nudit. Naštěstí si scénárista po skoro půlhodině uvědomil, že píše hororový scénář a tak se konečně atmosféra začala rozjíždět do těch správných otáček. Tentokrát se nám pánové od filmu doslova zamilovali do ostnatého drátu a tak tohohle prevíta docela hojně využívali. Díky tomu jsme měli šanci shlédnout celou řadu „zajímavých“ gore scén. Některé sice vypadají dost gumovitě, ale na to už jsem si u téhle série celkem zvyknul. Jelikož jsem dal jedničce 70%, tak zde musím jít o deset dolů. Protože stejných kvalit bohužel nedosahuje. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Wrong Turn 4 má len jedno šťastie. Že je tak blbý až je zábavný. Určité zlepšenie oproti žalostnej trojky tu je, hlavne väčšia inklinácia k prvým dvom dielom. Všetko však troskotá na debilných postavách, nevyužití priestorov sanatória, slabých mordoch pri ktorých anatómia a fyzika tvorcom veľa nehovoria (tie podarenejšie si nechajú až na záver), naviac kanibali sa tu správajú ako dementné deti a nie ako loviace neľútostné stroje. Čo už na tom že scenárista zobral komando báb z Descentu a zasadil ho do zasneženého prostredia Cold Prey keď vo výsledku je podobne hlúpy ako nový The Hills Have Eyes II. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zdeformovaní kanibalističtí vidláci se z lesa přesunuli do sanatoria, což je trošku škoda, protože ta příroda k nim tak trochu patřila. Nicméně psychiatrické léčebny bývají obvykle zaplněné, takže jídla byl dostatek a po zkonzumování všech pacientů už nezbývalo než čekat na bandu dementních výletníků, kteří by se dali přidat do guláše. A to čekání bylo asi největším kámenem úrazu, protože bylo až neúměrně dlouhé. Nicméně když se trojice lidojedů pustila do řezničiny, bavil jsem se královsky a žasl nad jejich vynalézavostí. Fondy mě pobavily ze všeho nejvíc. Nevím, jestli to byl prequel nebo sequel či jestli se jednalo o nějakou větev rodu nimordů z předcházejících dílů, ale každopádně se mi to líbilo. 60% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Sekvence fondue byla natočena poslední den natáčení. (asxasx)
  • V úvodní sekvenci hrál valčík „Na modrém Dunaji“ orchestr v Londýně. (asxasx)

Reklama

Reklama