Reklama

Reklama

Pach krve 4: Krvavý počátek

  • Česko Pach krve: Krvavý počátek (více)
všechny plakáty
Trailer

Skupina vysokoškolských studentů, kteří uvízli ve vánici, nachází útočiště v opuštěné nemocnici. Tu však obývá rodina vraždících kanibalů. Izolované sanatorium uprostřed divočiny v Západní Virginii je opuštěno od chvíle, co se podařilo uprchnout venkovské rodině kanibalů, která se zatoužila pomstít svým věznitelům. O několik desetiletí později hledá v oné nemocnici skupina vysokoškolských studentů útočiště před sněhovou vánicí, jež jim zmařila plány na víkendové lyžování. Když se ale studenti setkají s bývalými pacienty sanatoria, mají jenom dvě možnosti – bránit se... nebo zemřít! (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (369)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Luxusný, našlápnutý prequel hororovej série Wrong Turn sa osviežujúco presunul do zimného prostredia a po chvíli konkrétne do opusteného sanatória, kde sa počas snehovej búrky ukryje zablúdená partia mladých. Onedlho však zisťujú, že sanatórium má svoju temnú históriu, ktorá je divákovi predstavená už v štýlovom masakri pred úvodnými titulkami a že tu svoje útočisko má trojica zmutovaných, ale šikovných kanibalov. Tí sa novému "jedlu" samozrejme potešia a začnú ho veselo loviť, čím sa začína krvavá zábava pre diváka a srdce hororového fanúšika (alebo aspoň fanúšika tejto série) môže zaplesať. Takže som nadšený; kanibali sa slušne vybláznili, ich stvárnenie a masky boli už tradične fajnové, kamera ničomu neuteká a tak je v ponuke dostatok gore, násilnej zábavy, skvelých nápadov i vydarenej atmosféry, ktoré z filmíku robia výborný, hoci béčkový horor. A aj keď by sa našlo zopár slabších chvíľ a niekomu môže chýbať aj nejaká tá originalita, tak z môjho pohľadu séria celkovo nemá zatiaľ žiadny slabý článok a už teraz sa teším na ďalšie pokračovania. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Stejný režisér jako v případě velmi nepovedené trojky. Jeden by si i zpočátku myslel, že se režisér zamyslel:) a šel do sebe, to jsem si ale myslel úplně špatně:) Slibně (a to myslím vážně:) se rozjíždějící vyvražďovačka se postupem času až neuvěřitelně rozpadne v ubohou plejádu nesmyslných skečů a nelogičností. Za všechny závěrečný hon na přeživší děvčata na prázdné sněhové pláni, tam jsem se i nahlas smál, vracení se pro ztracený pohrabáč ve sněhu, to mě opravdu odstřelilo:) Nicméně možná se přisypalo pár korunek či na to šli tvůrci trochu jinak, ale krvavé scény byly tentokrát lépe natočené než v "digitrojce" a opět nechyběla docela dost dobrá finální tečka ( s přivřenýma očima nad logikou pochopitelně) a já si říkám proboha proč zase až na konec. Dvě hvězdy si to ale zaslouží, byla to vcelku pěkná sranda:) ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Na první dva díly to nemá ani náhodou, ale aspoň to je lepší než tragický třetí díl. Film začíná jako každý slasher. Parta nádherných holek se svýma klukama jedou na chatu, uvíznou, nemají signál a prostě řeší klasické hororové klišé problémy. Vraždy byly krásně brutální a zábavné. Hlavně scéna kde dozorce byl uvázán za všechny končetiny ke dveřím byla paráda. Bohužel v žánru slasher jsem neviděl nic pořádného pár měsíců a Pach krve 4 to bohužel nezměnil. Tenhle žánr je asi už mrtvej. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Kvantita pitomostí je tu tak extrémní, že je prakticky nemožné brát Wrong Turn 4 vážně. Bohužel se zdá, že to Declan O'Brien a spol. vážně mysleli, z čehož vyplývá, že je tahle báchorka jedním z nejhorších slasherů všech dob. Parta debilů neustále souloží, okamžitě se ztrácí, cestu domů hledá přes vzdálený horský masiv a když už se bez rozpaků vláme do jakéhosi baráku, udělá si tradiční mejdan. Klučina vulgárně huláká na neznámou postavu, ačkoliv se vloupal do cizí budovy a nenapadne ho, že třeba huláká na správce/majitele objektu. Všichni permanentně ječí a běhají, nicméně v kritické chvíli během pěti sekund vymyslí dokonalý akční plán. Maník, hlídající tři KONEČNĚ polapené mutanty, okamžitě usne. Zřejmě rezignoval, protože jeho parta krátce předtím spustila moralistickou ódu na téma "nejsme přece jako oni!" Poslední dvě přeživší se samy dekapitují, čímž podtrhávají mou myšlenku, že jde o imbecilní počin plný imbecilních kreténů. Odpustil bych mnohé, ale ona v tom vážně není ani špetka nadhledu. Digitální gore také sráží body. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Tragédie. Koukat má cenu jen na úvodní desetiminutovku před titulky, kde je i nejpůsobivější scéna známá z trailerů, a pak na úplně poslední minutu. Vše mezi tím je vyplněno zoufalým balastem bez špetky atmosféry, hrůzy, humoru nebo alespoň originálních zabití. Postavy jsou navíc ještě blbější, než je v rámci žánru obvyklé. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • V úvodní sekvenci hrál valčík „Na modrém Dunaji“ orchestr v Londýně. (asxasx)
  • Jedná se o prequel prvních tří filmů. (asxasx)
  • Fotografie různých členů posádky lze vidět ve složkách pro duševně choré. (asxasx)

Reklama

Reklama