Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Detroitu budoucnosti ještě stále nezavládl klid. Společnost Omni Consumer Products (OCP) stále usiluje o splnění svého snu - o vybudování velkoměsta "Delta City". V cestě jim ale stojí bezdomovci a tlupy mladých "Splatterpunků", kteří obývají oblast, kde má nové město stát. OCP se rozhodne pro radikální řešení situace. Naverbuje ozbrojená komanda žoldáků z amazonské války, aby oblast vyklidila. A tak na území Splatterpunků a bezdomovců vjedou obrněná vozidla, jejichž po zuby ozbrojené posádky násilím odvážejí zdejší usedlíky do "rehabilitačních center" a likvidují ty, kteří se nechtějí podřídit. V ulicích Detriotu vypukne regulérní válka. Zdá se, že společnost OCP dosáhne svého cíle. Ale pak se objeví překážka, kterou kdysi stvořila sama OCP... RoboCop! Mechanický policista s lidským mozkem si vzpomene na to, že byl kdysi člověkem, a připojí se ke vzbouřencům, vedených autoritativní Berou, aby pomohl chránit jejich domovy. Za pomoci geniální desetileté Nikko, odbornice na počítače, musí RoboCop bojovat nejen proti žoldákům a společnosti OCP, ale také proti policii. Jediným jeho kolegou, který je ochoten mu pomoci, je jeho stará přítelkyně, policistka Lewisová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný sci-fi film, ktorý je posledným dielom tejto zaujímavej trilógie. Má dosť dobrý príbeh o Robocopovi, ktorý neuposlúchne rozkaz a pridá sa na stranu vzbúrencov, ktorí len chcú brániť svoje domovy pred vysťahovaleckými jednotkami, pretože na ich pozemkoch chce stavať japonská spoločnosť. Spracovanie sa mi páči, síce prvú polovicu sa toho až tak moc neudeje, ale dej je svižný, bez výraznejšie slabého miesta a príjemne zábavný na rozdiel od nevydarene parodickej dvojky. Akcie je tu celkom dosť, ale opäť je len priemerná. Oproti prvým dvom dielom prakticky zmizla krv a drsnejšie momenty, síce dostatok zabitých ani tu nechýba, ale natočené je to len obyčajne. No aspoň je akcia celkom rozmanitá a s niekoľkými vydarenými nápadmi. Najviac sa mi páči cestná naháňačka s vojenským veliteľom. A oceňujem aj zaujímavého robotického bojovníka. S hereckým obsadením som spokojný, síce Peter Weller tu už nie je a Nancy Allen má minimum priestoru, ale na výsledku to moc nezmenilo, poteší hlavne plno zaujímavých vedľajších a aj záporných postáv ako Jill Hennessy, Rip Torn alebo Robert John Burke. Réžia a technická stránka sú celkom vydarené, občas v niečom zaostávajú, ale pre tento typ filmu sú ideálne. Ani jeden die z tejto trilógie nie je žiadny klenot, ale tento diel je podľa mňa najlepší, aj keď jednotku prevyšuje iba mierne. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 64%. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Třetí díl je prostě natahování série a Frank Miller opět ukazuje, že je schopen napsat scénář, kde jsou zajímavé momenty, ale to neznamená, že to bude převedeno do filmu, který bude koukatelný. V tomhle případě už je to nastavovaná kaše, která prostě nemůže fungovat pořádně ani na zapřisáhlého fanouška. Bohužel jen třetí díl, který naštěstí zapadne. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Keď som bol na trojke v kine, ešte som chodil na základnú a pamätám si, že to bol pre mňa dokonalý film, ale s odstupom rokov musím skonštatovať: fúha. A nie v pozitívnom duchu. Na strane druhej, nostalgia je nostalgia a menej ako 2* určite nedám, predsa len je to RoboCop. Ono je ale nápad o prerobenom zmasakrovanom policajtovi lepší, než samotné filmy. Keď si to tak vezmeme, RoboCop ako postava je kult, ale pritom sa môže pochváliť len výborným Verhoevenovým filmom. všetky sequely , seriály hrané, seriály animované, ako i reboot s Garym Oldmanom, sú v lepšom prípade priemerné. V trojka Murphyho prvý raz nehrá skúsený Peter Weller. Niekoho poteší robotický súper s katanou, pre iného bude wtf. Kino Považan NMnV 1993 ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Kontrast mezi Robocopem 3 a 1 je tím, co je tak fascinující a je krásně vidět, pro jak odlišné publikum se poptávka značky v Hollywoodu devalvovala. A ne obrazně, přeci jen nejde o adaptaci DC či Marvel komiksů. Jednička měla poselství, ale i hodně velké černé nadsázky. Co bylo v jedničce tak skvěle verhoevenovsky nadsazené, se zde o dva filmy později bere smrtelně vážně. Reklamy už se staly formalitou a prázdnou šedí, i když ta kreslená má něco do sebe. Šokující brutalita v podstatě pominula už minule a film loudí úsměv, kde je to více či úplně nezáměrné. Mohli to rovnou udělat animované a prodat do videopůjčoven, kdyby tam bylo méně smrtí, figurky by se prodávaly lépe IMHO. Stejná kategorie bizáru jako Batman a Robin - moc nepobaví, ale přesto svým způsobem stojí za to vidět. To už není Robocop, ale Robokop… ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Vedení společnosti OCP se stále nevzdalo svého plánu - vytvoření nového, čistého velkoměsta Delta City, bez kriminality, čisté a vůbec zářící budoucnost pro všechny. Jediným problémem je, že na zvoleném místě stojí desítky obydlených domů, a obyvatelé se nechtějí vystěhovat. Když to nejde po dobrém, musí to jít po zlém - a OCP má prostředky jak na místo poslat celou armádu. Na stranu obyvatel se ale přiklání nečekaná posila - Detroitský policejní sbor a hlavně jeho mechanický policista, RoboCop ... Se sérií RoboCop to máte naprosto stejně jako s čajem. První louhování je v pohodě, druhé už je horší jen se slabou příchutí čaje, a po třetím louhování už máte skoro jen vodu. A kvality třetího RoboCopa jsou zhruba na úrovni šálku teplé vody - vzdáleně je semtam cítit nádech starého dobrého RoboCopa, ale jinak to nestojí za moc. Nebo vlastně za nic. Fakt mne bavily scény, kdy desetiletá malá holka přeprogramovává vzdáleně bojového robota nebo dvě čínské RoboCopovy kopie. Jojoj, už asi tuším, jaké hodnocení si odnese RoboCop IV, a dost se děsím remaku RoboCopa který tvůrci chystají na příští rok.. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (17)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 10,7 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Film byl natočen již v roce 1991, ale premiéry se dočkal až o dva roky později, jelikož se produkční společnost Orion potýkala s finančními problémy. (HellFire)

Reklama

Reklama