Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzácná starožitnost, která patřila carskému rodu Romanovců zmizí z Moskvy. Agent Secret Service ji získá, ale pronásledovatelé ho smrtelně poraní. James Bond (Roger Moore) díky dražbě okamžitě poznává, kdo ji chce za každou cenu dostat zpět. Dostává se tak do hry kde jde kromě diamantů i o mnohem nebezpečnější věc. Vstupuje do ní totiž šílený generál Orlov (Steven Berkoff). Chce útočit na Německo, ale jeho nadřízení jsou proti. To však neznamená, že by se Orlov vzdal. Bond by mohl získat potřebné informace v nepřístupném sídle ženy s tetováním chobotničky (Maud Adams). Tato žena je ale stejně krásná, jako nebezpečná. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (340)

Psema 

všechny recenze uživatele

Oldie, oldie, oldie. Na tohle už byl Roger setsakramentsky starý a je to na něm v mnoha chvílích vidět. Už samotný úvod ukazuje, že měl tento James zamířit do důchodu a spolu s ním i notně přestárlá Moneypenny. Přesto však Chobotnička není mizerným příspěvkem do série. Jen to není ono. Akce výrazně ubylo, hlášek se taky moc neurodilo a záporák se taky nijak zvlášť neprojevil. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Ke konci své kariéry Jamese Bonda se Roger Moore ocitá v Indii. Potkává tajemnou ženu s tetováním Chobotničky. Starší Roger Moore to měl zabalit dříve. Octopussy je trhanou podívanou jako Žít a nechat zemřít. První polovina filmu v Indii neutíká příliš rychle a film musí zachránit druhá polovina s akčními scénami. Scény s vlakem, letadlem a bombou doslova zachraňují tento film a tak i Octopussy patří do série Jamese Bonda. Chobotnička to zvládla o chlup, protože velmi pomalý rozjezd doplňuje absolutně nezajímavý padouch a jeho plán taky neslaví velký úspěch. (72 procent) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Stále Bond nechápe, že netreba sa uhýbať guľkám, pretože zomrieť nemôže, stále prírodné zákony nehrajú v jeho cirkusovom fikčnom (tentoraz doslovne) svete žiadnu úlohu, stále má aj napriek (alebo práve preto?) úspech u žien. Prečo teda tentokrát hodnotím vyššie? Pretože raz za čas treba byť veľkodušný a viac oceniť drobné nápady pri akčných scénach. Tých je tu neskonale a najmä úvodná dvadsať minútovka ma potešila zo všetkých mooreovských sekvencií najviac. Nemecko už tak príťažlivé ako India nie je, vlaky tam ale ako všade inde sú rýchle a zbesilé a pokiaľ by vám porušovanie gravitácie nestačilo, počkajte si na záverečné momenty v/na/pod lietadle/om. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušná bondovka, která je opět pořádně přitažená za vlasy (Moorovo přistání a nálsedné tankování u benzínky, nemá chybu :-)). Bondgirl je moc pěkná, záporák a jeho pomocníci nejsou vůbec špatní (hlavně ten s jojo cirkulárkou :-)), ale scénář mi přijde dost slabý na to, že film má dvě hodiny. Pro mě tři a půl. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že úvodná predtitulková sekvnecia je impozantnejšia a vo väčšine iných ohľadoch lepšia ako to, čo nasleduje potom. Cirkusantský námet sa do bondovky nejako nehodí a Bond zamaskovaný ako klaun pôsobí skôr trápne ako úsmevne. Predsa je to však ešte stále nadpriemerná zábava a dokáže diváka zaujať. Hlavne ženským osadenstvom. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (40)

  • Pre spojitosť hotela Lake Palace Hotel v Udaipure s filmom, bol premenovaný na "The Octopussy Hotel". (Mihail123)
  • Robert Rown sa tu objavil po prvý krát ako "M". (Mihail123)
  • Natáčelo se od 10. srpna 1982 do 25. ledna 1983 v Anglii, Západním Německu, Indii a v Utahu. (Varan)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama