Reklama

Reklama

Šéf

(seriál)
  • USA Boss
TV spot 3
USA, (2011–2012), 16 h 55 min (Minutáž: 52–59 min)

Hrají:

Kelsey Grammer, Kathleen Robertson, Martin Donovan, Christian Stolte, Bill Stoneking, David Pasquesi, Jonathan Groff, Connie Nielsen (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Starosta Chicaga Tom Kane (Kelsey Grammer) sa práve dozvedel, že trpí degeneratívnou neurologickou poruchou. Napriek tomu sa rozhodne ostať vo funkcii a nedať pred nikým najavo, že trpí nevyliečiteľnou chorobou. Vie o tom len jeho doktorka. Všetci v Kaneovom okolí sú priveľmi zaneprázdnení, aby si mohli všimnúť, že niečo nie je v poriadku. Podarí sa niekomu odhaliť jeho tajomstvo, aký dopad to bude mať na jeho politickú kariéru? (Tolf)

(více)

Videa (3)

TV spot 3

Recenze (59)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že většina českých politiků sleduje Bosse a dělá si pečlivé poznámky do svých notýsků. ;) Pohlcující náhled do sídla novodobých monster, které prahnou po jediné věci... a tou je moc. Každý díl posunuje laťku směrem nahoru a herci v čele s Kelsey Grammerem jsou do jednoho skvělí. Tenhle seriál postrádá jakoukoliv kladnou postavu. Velice realistické.... Ani v druhé řadě nezvolníme, nemoc se do Kaneova mozku zažírá hloub a chyby se množí. Vedlejší postavy získávají jasnější kontury a jejich cesty se zajímavě protkávají. Na téměř porcelánové nedotknutelnosti starosty se začínají objevovat prasklinky (důvěřovat se nevyplácí), ale Král pořád stojí. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Studijní materiál pro politology mezi námi. Machiavelismus jako skutečná nepřikrášlená tvář (nejen) zámořské každodenní politiky à la čtvrtá sezóna The Wire. Kelsey Grammer jako nejcharismatičtější (nezaměňovat s nejsympatičtější) charakter televizního éteru. Velkoměstská atmosféra jako od Manna. Zdánlivě chladné, ale pod povrchem překypující emocemi; těmi z odvrácené strany lidské duše nutno dodat. Nejlepší, ovšem i „nejnediváčtější“ dramatický seriál široko daleko a to i navzdory nadbytečné (ale dobré, ne že ne) linii s dcerou, prvoplánovému sexu či některým jednorozměrným vedlejším postavám. A až David Novotný zestárne ještě tak o deset let, tak chci i podobně nekompromisní a pravdivou tuzemskou verzi z pražského magistrátu. ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

Nejchytrejsi serial siroko daleko, prokousat se nekterymi dialogy a nudnejsimi pocatecnimi epizodami je hodne narocne, ale odmena v podobne poslednich dvou dilu prvni serie stoji za to. Jak kdosi vystizne napsal, je to takova Hra o truny z komunalni politiky, akorat ze je to mnohem inteligentnejsi a mene efektni. Ovsem ten vysledny dojem, ktery ve vas zustane, stoji za to... ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Jo, jo...takové seriály mám rád. Politika, intriky, peníze a moc. Charismatický starosta Chicaga se soustředí na kumulaci moci a její následné udržení navzdory smrtelné nemoci. A jde při tom přes mrtvoly. Seriál mi občas přišel přitažený za vlasy - vraždy na objednávku u pár vysloužilých policajtů - to mi přišlo trochu odfláknuté a nepravděpodobné. Stejně tak mi přišlo nepravděpodobné, jak se ďábelsky starosta zbavuje svých nepřátel (diskreditace novinářů, vraždy bývalých kolegů i oponentů). Vypadá to efektně, všechno do sebe zázračně zapadá a je dokonale načasované...ovšem nepůsobí to na mne věrohodně. Člověk by na něco takového potřeboval kontakty jak na podsvětí, tak policii...a jediné pojítko, které na tento svět Tom Kane má, je jeden dědek za barem. A to mi přijde trochu úsměvné:-) Ale i tak....výborný seriál...jen mu občas chybí větší spád a důvěryhodnost. Sondám do fungování města (+ propletení politiky a zločinu) tak nadále kraluje The Wire:-) Zpětně tento seriálový skvost oceňuji ještě víc... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Filmová ilustrace Machiavelliho Vladaře o osmi hodinových dějstvích, která sociologický výzkum jádra politiky přepnula do módu ‚hardcore‘, takže jsem tomu v závěru odpustil i to, že Kaneova novinářská Nemesis je nesympatický debílek a že záminky k sexu bývají lacinější, jak v osmdesátkovém pornu z NDR; charisma Kelseyho Gramera je ale prostě něco, na co bych se dokázal koukal celé dny. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (2)

  • Kelsey Drammer získal za roli v tomto seriálu Zlatý globus 2011 v kategorii nejlepší herec v dramatickém seriálu. (Terva)
  • Kelsey Grammer v poslednej epizóde sitcomu Frasier (1993) odlieta žiť nový život do Chicaga. V seriáli Boss stvárňuje starostu Chicaga. (AxelWers)

Související novinky

Julia Roberts a knižní bestseller

Julia Roberts a knižní bestseller

13.06.2018

Julia Roberts (Pretty Woman, Blízko od sebe) si zahraje v chystané adaptaci knižního bestselleru Včelička od spisovatele Chrise Cleavea. Roberts bude zároveň i produkovat, o scénář se potom postará… (více)

Reklama

Reklama