Reklama

Reklama

Jurský svět

  • USA Jurassic World (více)
Trailer 1

Před dvaadvaceti lety tragicky skončil sen excentrického milionáře Johna Hammonda, který chtěl na odlehlém ostrově z dinosauří DNA vypěstovat Jurský park s živými exponáty. Od té doby se ale mnohé změnilo, park jede na plné obrátky, ročně jím projdou milióny nadšených návštěvníků, kteří s očima navrch hlavy sledují v akci desítky „vyhynulých" živočichů. Jenže vedení parku stále hledá nové způsoby, jak tuto jedinečnou atrakci ještě víc zatraktivnit. A v tu chvíli přijdou komplikace. Vědecké experimenty s novými druhy mohutně podporuje strohá manažerka parku Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), která ve zvířatech vidí především čísla. Na rozdíl od ní v nich biolog Owen Grady (Chris Pratt ze Strážců galaxie) vidí hlavně nebezpečí, zvlášť ve tvorech, které nestvořila příroda, ale laboratoř. Události mu dají za pravdu, když se jeden z takových mazlíčků doslova urve ze řetězu a začne si vylepšovat jídelníček zaměstnanci parku a posléze také návštěvníky, mezi nimiž jsou také dva synovci Claire, kteří za tetou přijeli na prázdniny. Teď už nejde o vyšší tržby ani o udržení prestiže. Cílem všech začalo být holé přežití. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 849)

gemi 

všechny recenze uživatele

16. 11. 2019 druhé zhlédnutí: Skvělá rodinná podívaná. Rozjezd vlažnější, některé CGI nejsou úplně top (překvapivě hlavně ve tmě), ale dinosauři nikdy nezklamou! 22. 6. 2023, třetí zhlédnutí. Nevím, CGI mi teď přišel v pohodě. Asi záleží na kvalitě kopie. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Včera pozreté po rokoch. Reeboot série po 14 rokoch? Prečo nie? Dopadlo to aspoň za mňa viac než dobre. Príbeh sa nám vracia na ostrov Nublar. Odohráva sa to po cca 20 rokoch. Máme tú zmenu hercov a aj vizuálu. Pekne nám updateoval Jurský Park z roku 1993. Je tu aj menšia zmena príbehu čo je dobre. Máme tu tiež odkazy na prvý film. Hlavne v časté kde sa hlavné postavy dostanú do starej oblasti, kde bol kedysi pôvodný park, teda aspoň jeho budovy. Záporákov je tu hneď niekoľko. Jeden je nový skrížený dinosaurus a ďalší je človek. Čo sa týka dinosaura vyzerá celkom slušne. Konečne tu máme poriadny súboj viacerých dinosaurov naraz. Počas dĺžky 119 min sú tu pekne vykreslené charaktery postáv. Či už kladných alebo záporných. Vizuál je tiež pekný a aj tie efekty sú fajn. Film môžem odporučiť. Celkové hodnotenie za mňa je 80%. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Naprosto spokojený s restartem a pokračováním dinosaurů. Já se bavil. Mutant, kterého vytvořili je skvělej, celý film má spád. Pratt jako komunikátor s dinosaurama je super. Dycky jsem byl fanda Jurského parku a líbí se mi odkaz na starou klasiku, tohle já opravdu můžu. Tady nemůžu jinak i z návalu nostalgie, než to tam napálit. ()

Hannibal1913

všechny recenze uživatele

Dabingforum: V českomoravském znění: Martin Sobotka - Chris Pratt (Owen Grady), Miriam Chytilová - Bryce Dallas Howard (Claire Dearingová), Jiří Köhler - Nick Robinson (Zach Mitchell), Jan Köhler - Ty Simpkins (Gray Mitchell), Martin Velda - Irrfan Khan (Simon Masrani), Tomáš Borůvka - Vincent D'Onofrio (Vic Hoskins), Jaroslav Horák - BD Wong (Dr. Henry Wu), Jolana Smyčková - Katie McGrath (Zara Youngová), Filip Švarc - Jake Johnson (Lowery), Terezie Taberyová - Lauren Lapkus (Vivian), Ludvík Král - Omar Sy (Barry), Irena Hrubá - Judy Greer (Karen Mitchellová), Svatopluk Schuller - Andy Buckley (Scott Mitchell), Michal Holán - Jimmy Fallon (Jimmy Fallon), Radek Kuchař - Brian Tee (Hamada), Ivo Novák - James DuMont (Hal Osterly), Adéla Nováková - Kelly Washington (Zachova přítelkyně), Adéla Pristášová - Courtney James Clark (moderátorka), Vojtěch Hájek - Matty Cardarople (pracovník u gyrosfér), Bohdan Tůma - Eric Edelstein (dozorce), Vladimír Kudla - Michael Papajohn (pracovník InGenu), Martina Bucková, Tomáš Hospodský, Petr Hrach, Kateřina Langerová, Klára Nováková, Martin Svejštil, Jindřich Žampa Překlad: Petr Zenkl Dialogy: Jiří Ptáček Produkce: Evelyna Vrbová Zvuk: Filip Mošner Výsledný mix: Deluxe Denham Režie: Petr Sitár Pro Universal Pictures vyrobila LS Productions - 2015 ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Tak to sem moc nedoufal že,se film povede.Měl sem ,takové smýšené pocity.A dneska sem vyrazil do kina ,a ono ejhle .Film se dosti dobře povedl ,určitě tento díl je pro mě druhý nejlepší po prvním dílu samozřejmě .Velice mě mile překvapil jedna známá tvář z prvního dílu (B.D.Wong) málem sem ho ve filmu nepznal ale potom ano.Hlavní role ,která patří výrazně herci Chris Pratt ,tak mu sedla velmi dokonale ,herec i v tomto filmu dokonale hláškuje ,což je co říct.A jeho malý cvičení mazlové mu pomáhají .B. D. Howard svoji postavu ,taky dobré.Dále ve filmu je parádní obsazení ,skvělé triky ve filmu,a bůh ví čeho ještě.Tohle je ta prává neskutečná nostalgie ,která vás při tomhle tom díle vtáhne zpátky po více jak 20letech ,kdy ste viděli jedničku.Náramě pěkné uvedení parku i zpátky na ostrov Isla Nublar,velice krásná nostalgie.Připadal sem si jako malej když sem viděl první díl. Film je naprosto skvělý ,akorát co mi ve filmu ,tak trochu scházelo ,tak dva herci a to Sam Neill,Jeff Goldblum ,škoda že se pro ně nenašla alespon nějaká málá role ,tak snad příště. Za mě 85% ()

neo250 

všechny recenze uživatele

Ani jeden diel nemá na Jurský Park, no po treťom slabučkom diely sa na scénu vrátil Spielberg a ukázal jeho kvalitu. Jurský svet ukázal niečo nové, ukázal prepojenosť s prvým dielom, ktorá sa mi naozaj páčila. Ďalej skvelé prepracované efekty a skvelá akčnosť počas celého filmu. Film si vynútil moju maximálnu pozornosť, pri ktorej som sa absolútne nenudil. Veľmi pozitívne hodnotím akčné scény s dinosaurami, ktoré ma držali neustále v napäti.Dej bol trošku slabší než som očakával, ale viem to prehliadnuť. Filmu by som dal 4 a pol * ()

beuska 

všechny recenze uživatele

Člověk čekal aspoň něco, čím by si trochu málo připomněl ty nádherné časy, kdy sme jako malí caparti tajili dech nad zubama T-rexe a byli celí bez sebe, když začali útočit raptoři a na videu si to pouštěli pořád dokola. To, co na mě vybalili v kině bylo jedním slovem ohromující a úžasné..mělo to kouzlo z jedničky, napětí z dvojky.......byla jsem ve svém živlu a pomalu jsem ani nestačila dýchat. Tohle se vážně povedlo, byla jsem nadmíru spokojená a z kina sem vystřelila jak raketa nabitá adrenalinem :D po šíleném Maxovi další velmi vydařený blockbuster, který opravdu funguje, člověk by se na to hned podíval znovu a to je pro mě známka kvality. Navíc Chris se tady prostě hodil, ta role byla jeho, suverénním způsobem....tohle mu prostě sedí...klidně si ho dokáže člověk představit jako novodobého Indianu Jonese, pro mě absolutně ano. Jsem ráda, že tenhle rok začal tak výbornými klenoty...jen tak dál. Tohle mě baví!!!! ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Přesně, ten pravý letní blockbuster. Z kina jsem odcházel s úsměvem na tváři, přesně tak má vypadat dobrodružství. Pratt i Howardová jsou perfektní dvojka, se vším všudy. ()

-henry- 

všechny recenze uživatele

Na stejne urovni jako treti dil. Budovani napeti a rezijni dramaturgie o rad horsi nez original. Nejzajimavejsi napad s otevrenym parkem pro verejnost zustal zcela nevyuzit - slo predevsim o nostalgickou variaci na predchozi dily. V celkovém součtu nakonec asi nejslabsi dil serie. Hybrid pokracovani a rebootu ale ocenuji. ()

Lilien 

všechny recenze uživatele

Pred 25 rokmi to bolo niečo úžasné keď Spielberg oživil dinosaurov. Jursky svet je iba slabšia kópia svojho predchodcu a dôkaz toho že hollywoodsky tvorcovia nedokážu nič nové vymyslieť. ()

joelly01 

všechny recenze uživatele

Byl to remake nebo vykradacka? Ja se nemuzu rozhodnout... Nez jsme na to sli do kina tak jsem se koukala na CSFD a docela me nalakalo vysoke hodnoceni, ale musim rict ze pro me byl film zklamani.Takova horsi a blbejsi kopie dokonale jednicky. Krome zmutovanych dinosauru to mene zdarile kopiruje Jursky Park. Libily se mi ty rvacky toho zlosaura s ostatnima a ten obri krokodyl ci co byl taky supr. Krajina nadherna, ta Havaj by me docela lakala (ale kvuli horam, ne kvuli mori). Dejova linie s velociraptorama byla vylozene smesna.. MINISPOILER: Asi v pulce filmu jsem se naklonila ke Klenotovi a ironicky mu rikam "Vsad se ze na konci filmu budou T-Rex a velociraptori nejlepsi kamaradi a pujdou spolu na pivo!" No, a v podstate jsem se nemylila! Asi jsem hnidopich, ale na JP se mi libilo ze to vsechno dohromady tak nejak davalo smysl a nebyly velke lapsy v logice (z pohledu laika alespon). JW byl od zacatku az do konce uplny nesmysl. Ale jako blockbuster to tak trochu funguje. Vypnout mozek a uzivat si vizualni stranku. Vic jsem od toho nedostala. Bohuzel. Dodatek: Vcera kdyz jsem si konecne taky uvedomila co mi jeste tak silene vadilo: naprosto potvorsky product placement, tkery byl naposledy takhle vtiravy, trapny a okaty ve filmu "jak se lovi krokodyli". Asi se tvurci Jurskeho Sveta ptali Polednakove jak na to.... ()

Marty7CZ 

všechny recenze uživatele

Wow!!!!! Jasnejch 5 hvězd, prostě popcorn biják absolutně COOL!!!! a aťchci nebo ne, tak ten vořešprut vod Prattůůů je fakticky bourák nevtíravej... Jo a po sto letech se mi líbila i ta dcérka velkýho Rona! Paráda parádní a Trevorrow nám ještě ukáže(doufám).... 95% ()

biergof odpad!

všechny recenze uživatele

Rozdíl mezi kýblem sraček a Jurassic World je..kýbl. Boom efekt, dino - gurmánství, fascinujcí dobrodružství a napětí, přesně tomu se tvůrci záměrně vyhnuli a připravili pro nás předražené, kreténské a především zbytečné NIC! ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Ak by nebola prvá časť, parádny kúsok. Inač je to len upgrade predošlých časti, ktorý je viditeľný predovšetkým v oblasti technologickej a remeselnej. Opäť je tu dvojice detí ( v tomto prípade bratov), hlavný hrdina, ktorý s paleontológiou toho nemá príliš do činenia, filantropický ale zároveň aj nezodpovedný majiteľ parku, diabolská Umbrella Corp. (pardón InGen.), chyba systému a množstvo pixelov v najväčších zhlukoch, aké sa dajú vidieť. Našťastie sa na plátne stále niečo deje, predpotopných tvorov je toľko, žeby Noe ten svoj koráb musel budovať o niuekoľko desaťročí dlhšie a vypätosť niektorých situácii je vcelku umne odľahčená humorom. A tak, keď pristupíme na pravidlá hry, v ktorej je možné vycvičiť si raptorov takmer ako domáce zvieratka, preháňať sa s nimi na motorke, fagan dokáže lietať na aute ako Schumacher a opraviť ich minimálne tak, ako tím Ferrari, zabavíme sa takmer kráľovsky. Ale to sú asi tie posledné veci, ktoré vadia pri pozeraní filmu budujúcom na predpoklade, že dinosaurov možno ľahko klonovať, a dodávaním cudzích DNA vyrábať ďalšie a ďalšie nikdy nevídané druhy. ()

dannyd14 

všechny recenze uživatele

Skvelí herci, dialógy okerenené dobrými gagmi, perfektné zvraty a napínavé finále. Škoda len, že džungľový prales si tak neužijeme ako v starších dieloch, ale i tak silný ašpirant na Blockbuster roka 2015. ()

rezzzy 

všechny recenze uživatele

Jurský park od Spielberga lepší asi bez diskuze. Dinosauři byli super, to jako fakt. Ale z postav stříkalo příliš amerikanismu, viz 2x pauza na polibek v situaci o život, odchod zamilovaných hrdinů v kuželu slunce, to by normálně bylo na jeden film tak trochu moc. Ale na konci filmu mít oba funkční podpatky, makeup i účes (ale třeba se tak narodila), dítě bleskově opraví několik let stojící auto, ... tohle dohromady v jednom filmu už mě zklamalo. Rovněž váhám, kam pro sebe film zařadit, protože mi vyloženě nezapadá ani do jedné výše zmíněné kategorie. Suma sumárum raději ubrat na amerických přemrštěnostech a zvýšit napětí. Jako jinak to strašný nebylo, jenže vezmeme-li v úvahu, že jde o film s dinosaurama, tak pustit si poté film s o 22 let mladšími efekty "na spravenou", to je pro Jurský svět docela ostuda, že? ()

VvV14 

všechny recenze uživatele

Víc, než důstojné oživení legendy. Dle mého názoru je kvalitativně srovnatelný s prvním filmem. Dějově nenáročné a přesto nadmíru uspokojivé. Nášlap na pokračování, což bych velice podporoval. Počítačové efekty se už dnes ani ve většině případů nemusí chválit, a tak jen podotknu, že sem byl nadšen z použitých animatronických loutek. Jako celek to působí hodně sebevědomě, na což mají rozhodně právo. Perfektní atmosféra, hudba i obsazení. Na mé nostalgické stupnici je to 8/10, což naprosto stačí. Nemůžu jinak 5*. ()

TSZ 

všechny recenze uživatele

Důstojný nástupce (nebo restart ?) miliardové frenčízy, který v elementárních bodech splňuje zřejmě všechny požadavky na letní velkofilm - akce bezchybná, hudba monumentální v těch správných chvílích, humoru (chválabohu) poskrovnu. Je evidentní, že scénář byl sepsaný pravděpodobně během pauzy na oběd, takže se opět jede v osvědčených kolejích, kde zlý dinosaurus uteče, ačkoliv utéct nemůže, sežere nějaké lidi a vypukne panika. Režisérský novic zaslouží obdiv za to, jak se dokázal popasovat s obrovským rozpočtem, občasné narážky na současnou popkulturu a všudepřítomné odkazy na předchozí děj pobaví. Viděno v IMAX. ()

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Třetí Jurský svět až v roce 2022

Třetí Jurský svět až v roce 2022

07.10.2020

Odklady zásadních filmových premiér tenhle týden bohužel nekončí. Po odsunutí Bonda, Duny, několika DC filmů a Rychle a zběsile 9 (z dubna na květen) teď studio Universal posunulo také premiéru… (více)

Režisér Jurského světa vyrazí na Atlantidu

Režisér Jurského světa vyrazí na Atlantidu

23.06.2020

Colin Trevorrow teprve dokončuje třetí Jurský svět s podtitulem Dominion, koronavirus mu totiž přerušil produkci a jemu tak zbývá ještě několik dní natáčení. Mezitím už ale vymyslel koncept pro svůj… (více)

Třetí Jurský svět nastartuje novou éru

Třetí Jurský svět nastartuje novou éru

24.05.2020

S blížícím se třetím dílem blockbusterové franšízy Jurský svět, jenž tentokrát ponese název Jurassic World: Dominion, by se mohlo leckomu zdát, že se nová dinosauří trilogie chýlí ke konci. Tvůrci… (více)

Reklama

Reklama