Reklama

Reklama

Normální lidé berou svět takový, jaký je. Jiní tento svět mění. Steve Jobs, spoluzakladatel světoznámé počítačové firmy Apple, patří vedle Billa Gatese mezi nejznámější osobnosti moderní historie. Díky jeho vizionářskému způsobu myšlení, schopnosti vyjednávat a díky jeho prozíravým obchodním strategiím vznikla nejen veleúspěšná firma, ale především se změnil způsob, jakým lidé do té doby počítače vnímali. Steve Jobs při vývoji kladl důraz na jednoduchost používání a na design. Americký film režiséra Joshuy Michaela Sterna líčí život Stevea Jobse (Ashton Kutcher) od jeho chudých začátků na vysokoškolské koleji přes založení Applu v garáži rodičovského domu a nucený odchod ze společnosti až po její znovuovládnutí v roce 1997. Geniální vizionář je zde ztvárněn také ze své odvrácené stránky, jako nezodpovědný otec i jako egocentrický, netolerantní a náladový manažer, jenž nesnese sebemenší odpor. Je ovšem nepochybné, že i tyto vlastnosti se podílely na jeho fenomenálních úspěších… (Česká televize)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (721)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě to přišlo stejné jako všechny ostatní filmy zabývající se génii v daném oboru. I Jobs je tady podán jako někdo, kdo je bezvýhradně oddán své práci a na všechno ostatní kašle, ať už je to rodina, přátelé či samotné chování k lidem. Pak už záleží na tom, jestli je ten obor hlavního hrdiny pro diváka zajímavý. Pro mě je IT španělská vesnice a nezajímá mě a proto jsem k Jobsovým pokrokům zůstal chladný. Zajímavé tak pro mě bylo především samotné ´vybudování společnosti a následné politikaření vedení, které se snažilo Jobse odsunout do pozadí. Co se Ashtona Kutchera týče, tak jeho výkon nebyl ani rybou, ani rakem. V jednu chvíli mi docela sedl a v té druhé jsem v něm viděl Jesseho z Hele vole, kde mám káru?. Za ztrátu času film nepovažuju, ale výraznější dojem na mě také neudělal. 55% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Pokud nebudete v sobotu v práci, v neděli už nechoďte!“ To je mi vedoucí! Už se nedivím, že zaměstnanci tak nadšeně tleskali při jeho projevech, co kdyby pak s nimi jel ve výtahu.. Chronologické trhliny podivně přemosťující biografie, z jejíhož nakousnutého jablka vytéká šťáva servility. Jeden by si po ní myslel, že Jobs byl jen egocentrický manažer plný vizí, který sice nikdy nic osobně nevytvořil, ale dokázal druhé namotivovat a pak přesvědčivě okecat jejich práci. A nebo..? Zlaťoučkými malinami obrostlý iKutcher se sice snažil, ale nebyl to vzhledem k jeho reklamě na Lenovo střet zájmů..? ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Patetický životopis, který přišel moc brzo. S odstupem několika let mohlo jít o trochu střízlivější pohled na počítačovou ikonu, nyní bohužel nejde o nic jiného než oslavný portrét, kterému se navíc vůbec nedaří zachytit to, čím (ne)byl Steve Jobs výjimečný. Díky velkému časovému rozpětí trpí vyprávění zkratkovitostmi a překypuje banalitami (vzhlížení ke slunci na louce za doprovodu vážné hudby nevyženu z hlavy ještě dlouho), nedaří se mu ani nijak profilovat Jobsův charakter, který nejde dál než za stereotyp vizionářského asociálního génia jdoucího přes mrtvoly. Veskrze povrchnímu a televizně vypadajícímu filmu ale překvapivě vévodí herecký výkon Ashtona Kutchera, který se dá s odstupem času hodnotit jako velmi povedený. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Matt Whiteley | Hudba: John Debney | Produkcia: Mark Hulme | Distribúcia: Open Road Films (US), Entertainment One (CA) | Štúdio: Endgame Entertainment, Five Star Feature Films | Rozpočet: 12 miliónov $ | Tržby: 35,931,410 $ || Malý film o veľkom vizionárovi. Schválne som použil iné slovo, než človek, pretože ľuďskosť nebola práve najsilnejšiou stránkou Stevea. Takýto komorný počin sme tu už vlastne mali z 99., v Pirates of Silicon Valley. Teraz, po Steveovej smrti a vo vrcholnej dobe Applu je materiál pojatý z iného uhlu pohľadu, a zase veľmi príjemne. Zatialčo piráti sa sústredili na súboj Jobs/Gates, jOBS sa sústredí viac na Stevea samotného. Určite väčšina divákov čakala zakomponovanie najúspešnejšieho obdobia 2001-2011, ako som čakal aj ja sám, ale to by už príbeh skĺznul do samochváli firmy, a zanechala koncept ľudskej biografie a dramatu. Preto štvrtá naviac, že sa tak nestalo. 75% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $15,924,434Tržby Celosvetovo $25,900,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ režisérsky a herecky v celku zvládnuté, kamerové filtry dobre dopasované v rámci určitých dôb kedy sa príbeh odohráva, pútavo natočené, aj keď miestami to dejovo dosť neurvalo skáče /videl v kine: 60%/ ()

Galerie (89)

Zajímavosti (19)

  • Kromě Los Angeles probíhalo natáčení také ve skutečných lokacích, spojených s filmovým příběhem. Štáb se tak podíval například do původní garáže, v níž Steve Jobs (Ashton Kutcher) se Stevem Wozniakem (Josh Gad) sestaviil první počítač Apple I., či v Palo Alto v místech, kde Jobs vyrůstal. (eugeene)
  • Když na začátku 80. let Steve Jobs (Ashton Kutcher) přebírá projekt Macintosh, přijede na parkoviště autem Chevy Cavalier sedan druhé generace. Druhá generace tohoto auta však přišla na trh až v roce 1988. (Cheeker)
  • Součástí závěrečných titulků jsou i autentické fotografie spoluzakladatelů společnosti Apple. (SniperG1)

Související novinky

Hledá se nový Steve Jobs

Hledá se nový Steve Jobs

04.10.2014

Biografie jOBS s Ashtonem Kutcherem rozhodně nebyla posledním filmem o slavném zakladateli Applu. Ostře sledovaný další pokus chystá Danny Boyle (Milionář z chatrče, Sunshine) a dlouho to vypadalo,… (více)

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

David Fincher natočí „Apple Network“?

David Fincher natočí „Apple Network“?

27.02.2014

Anebo nějak podobně nazvaný životopis. Jak už jste se možná dovtípili z titulku, režisér facebookového dramatu Social Network, jehož portfolio se honosí filmy jako Sedm, Klub rváčů nebo Zodiac, začal… (více)

Reklama

Reklama