Reklama

Reklama

Sword Art Online

(seriál)
  • Japonsko Sôdo Âto Onrain (více)
Trailer 3
Japonsko, (2012–2020), 37 h 59 min (Minutáž: 23–48 min)

Režie:

Jošijuki Fudžiwara, Tomohiko Itó, Manabu Ono, Takaši Sakuma (více)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Kóiči Jamadera, Takehito Kojasu, Ken Narita, Tomokazu Seki, Jošicugu Macuoka, Natalie Hoover, Cherami Leigh, Ajahi Takagaki, Tóru Ókawa, Terujuki Tanzawa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

Videohra díky nové technologii umožňuje ovládání herních avatarů vlastním tělem v reálném světě. Ale má to háček. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (112)

Tucqa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byla jsem ve velkém pokušení dát o jednu hvězdu méně, ale první polovinu jsem si opravdu hodně užila a to, že druhá polovina již trochu pokulhává se právě díky ní dá omluvit. Jelikož sama šermuji, některé scény mi doslova naháněly husí kůži... Souboje na život a na smrt, nemožnost uniknout z virtuálního světa, to všechno mne vtáhlo a nechtělo pustit. Ano, všechno má své mouchy, ale tenhle animovaný snímek jsem si opravdu oblíbila... ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál musím prostě rozdělit na dvě části, na první část (1. - 14. díl), kdy se odehrává asi nejlepší část, kdy se pohybujeme ve světě SAO, a druhou část (15. - 25. díl), která se prozměnu odehrává ve světě ALO. Jako hráči MMORPGček se mi samozřejmě tenhle seriál líbí - komu by se nelíbila ona představa virtuálního hraní. Ona první polovina si udržuje správné napětí, díky tomu prvku že jakmile jednou zemře, tak prostě zemře napořád. Navíc zde člověk vidí postupný vývoj od nějakých těch počátků, až k těm vyšším levelům hry. O akci není nouze a ještě k tomu je tu i ta romantika. Druhá část je celkem oproti tý první části zklamáním, protože příběh je hrozně urychlenej. Akce je pořád tak nějak na stejno, kdy je boje jsou rozdílné oproti té první části, ale už tu chybí to napětí té permanentní smrti. I když taková honba za záchranou své milované tomu dává taky určitý tón, tak pořád se jedná o určité klišé (samozřejmě není na škodu). Animace bych řekl je jedna z těch nejlepších jaké mohou být, kdy postavy jsou realisticky vypracované (samozřejmě pokud pominu fantasy prvek druhé hry). Hudební stránka je prostě perfektní, vše přesně sedí, tak jak má. Navíc bych řekl, že se jedná o určitý kompromis, kdy vystihuje atmosféru seriálu a i to, jako kdybychom hráli nějakou hru. Každopádně se těším na druhou sérii. ()

Reklama

Koonix 

všechny recenze uživatele

[] Opening 1-Opening 2-Ending 1-Ending 2 [] Ani sám neviem presne popísať pocity čo z tohoto anime mám, na jednej strane je to super myšlienka, mmo hra vo virtuálnej realite, ktorá k tomu ešte aj (väčšinou:) dodržiava zákonitosti tohto žánru, a používa skratky, výrazy a úkony ktoré môžu ľudí ktorí s týmto žánrom nemajú žiadne skúsenosti poriadne zmiasť (som rád že už mám svoje odohraté:). Na druhej strane mi veľmi vadili prvé epizódy, z ktorých každá načrtla nejaký ten príbeh, s veľakrát zaujímavými postavami, ktoré však napriek tomu po 1-2 epizódach vyšumeli do prázdna. Človek si ešte môže pomyslieť - ok, predstavujú nám postavy ktoré zohrajú nejakú dôležitú úlohu v ďaľšom príbehu, ale ono nič, väčšina z nich sa objaví až v poslednej epizóde, a aj to povedia len pár viet. Čo sa týka zlomu zhruba v polovici seriálu, pre mňa osobne to nebol problém, a táto druhá dejová línia sa mi dokonca páčila ešte viac, asi hlavne vďaka tomu že bola celistvá, narozdiel od šialených časových, a náladových skokov v prvej polovici. Toto trochu pokazil akurát ten prehnaný záver (tie psychopatické ksichty fakt nemusím, škoda ze ich je všade plno), ale nečakane brutálny finiš vzhľadom na dovtedajšie "jemnejšie" razenie seriálu celkom potešil. Hudba štandart, pasovala a nevyrušovala, ale nie je to nič čo by som si musel púšťať aj po dopozeraní. Aby som to zrekapituloval, určite sa oplatí pozrieť si to, obzvlášť ak ste fanúšikom mmorpg, a snívate, že jedného dňa zažijete tento svet na vlastnej koži :) ()

Lettanea 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh sa dá ale mne ako skúsenému hráčovi MMO (rpg, rts, fps) mi tam dosť vecí vadí, hlavne tie "boss fighty". Celkovo je prvá časť vo svete SAO celkom dobrá, je to zaujímavé, rozmanité, farebné a vcelku vtipné. Žiaľ druhá časť Alfheim je dosť veľký bordel, jediné čo to ako tak drží je novo nájdený vzťah so "sestrou". O jednu hviezdu vyššie to (ale len u mňa) vyťahuje vzťah s Asunou, v dobe ecchi harémoviek je takáto láska príjemná zmena. ()

massdonfel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dlouhé době jsem se odhodlal podívat na tohle „oslavované" anime. Anime se odehrává ve světě VRMMORPG – Virtuál Reality Massively multiplayer online role-playing game. Přes speciální zařízení se připojíte do imaginárního světa,kde ovládáte svou postavu tak jak reálně tělo. U anime bývají často problémové první episody, ale zde to bylo opravdu dobré už od začátku. Prvních 7 dílů bylo skvělých, v tuto chvíli jsem si říkal. Možná jsem našel 3. anime kterému dam 10/10, bylo to plná akce, skvělých nápadů, zajímavých postav, plné emocí a můžu říci geniálního příběhu boje o přežití. Bohužel jsem se mýlil od té doby se podstata anime dost změnila a začínal se z toho stávat romantický příběh a to ještě dost nepovedený. Nejhorší, ale je to, že vedlejší postavy naprosto ztratí význam.Po ukončení první části jsem byl ještě spokojen a byla to taková 7/10. Jenže to bohužel nebyl konec. Přidal se nový děj o záchranu své vyvolené. To by ani nebylo špatné, ale to provedení? Proboha! Hlavní Záporák byl tady hrozný, asi to tak bylo schválně, aby se člověk o Asuru bál, bohužel to nedávalo žádný mysl, + To co se tam dělo ohledně sestry hlavního hrdiny mě úplně dožralo. Tato druhá zápletka byla o ničem. Na posledních asi 5 dílů jsem se dodíval jen z principu. Nakonec 50% a to jen díky skvělé hudbě a animaci.. ()

Galerie (1 093)

Zajímavosti (12)

  • První ze dvou závěrečných písní „Yume Sekai“ nazpívala zpěvačka Haruka Tomatsu. Poslední ze dvou závěrečných písní „Overfly“ nazpívala zpěvačka Luna Haruna. (CarnTheNunya)
  • Druhou sezonu lze v původní Light-novele napsané Rekim Kawaharou nalézt jako pátý a šestý svazek pod názvem "Phantom Bullet", v českém názvu "Fantomová kulka". (ČSFD)
  • První ze dvou úvodních písní „Crossing field“ nazpívala zpěvačka LiSA. Poslední ze dvou úvodních písní „Innocence" nazpívala zpěvačka Aoi Eir. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama