Reklama

Reklama

Sword Art Online

(seriál)
  • Japonsko Sôdo Âto Onrain (více)
Trailer 2
Japonsko, (2012–2020), 37 h 59 min (Minutáž: 23–48 min)

Režie:

Jošijuki Fudžiwara, Tomohiko Itó, Manabu Ono, Takaši Sakuma (více)

Předloha:

Reki Kawahara (kniha)

Hrají:

Kóiči Jamadera, Takehito Kojasu, Ken Narita, Tomokazu Seki, Jošicugu Macuoka, Natalie Hoover, Cherami Leigh, Ajahi Takagaki, Tóru Ókawa, Terujuki Tanzawa (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(96)

Videohra díky nové technologii umožňuje ovládání herních avatarů vlastním tělem v reálném světě. Ale má to háček. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (112)

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina dílů je naprosto famózní podívaná a je mi celkem líto, že takových dílů není víc. Fakticky mě tahle myšlenka o virtuálním fantasy světě bavila a ráda bych ho i prozkoumala více do hloubky, ale nebylo mi přáno. Na druhou stranu, kdyby z toho byl až moc dlouhý seriál, veškeré kouzlo by se vytratilo. Navíc je to celé příjemně propracované a už po chvilce si řeknete, že tuhle technologii chcete taky a za parťáka nechcete nikoho jiného, než Kirita, protože to je zaručeně ta nejlepší postava celého seriálu. ()

ptsd 

všechny recenze uživatele

MMORPG ve které když zemře váš avatar zemřete i vy? Zde to funguje dokonale. Animace je povedená stejně tak i soundtrack, který naprosto sedí k dané scéně. Vše se točí kolem Kirita, nejsilnějšího hráče a jeho milované Asuny při snaze uniknout z virtuálního světa do reálného. Postav se v anime vyskytuje spousta, ale nedostávají tolik prostoru, nechybí dějové zvraty, romance, akce i smutnější chvíle. Za mě kandidát na nejlepší anime roku 2012. ()

Reklama

Gucak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jako pro hráče bylo toto anime povinností. Myšlenka hry kterou hrajete sami za sebe je skvělá. Rád bych jí zažil, ale prosím bez té druhé strany mince. Ta spočívá v tom, že když umřete ve hře umřete i v realitě. Welcome to the new Hunger Games ! O příběh je postaráno. A ta hudba co je použita při bojích :3 ! HUSINA ! I openingy jsou skvělé. Hlavně od Eir Aoi - Ignite. Poslouchám do teď. Doporučuji. 5*. Oblíbené postavy : Asuna, Kirito ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Nápad mi nepřišel zas tak originální. Je to v podstatě Matrix, akorát že tady lidi vědí, že můžou raz dva zkapat. Ale souboje, styly a postavy byly fakt docela dobré. Velkým plusem je i to, že navzdory vyvražďovací nátuře příběhu se v ději najdou i četné romantické pasáže, což je oproti jiným válečným anime příjemné zpestření. Aniž bych cokoli prozrazoval, v polovině seriálu přijde děsivý zvrat. Tak děsivý, že jsem měl sto chutí zaklapnout noťas. Nakonec jsem se ale překonal, ty debilní víly jsem vydržel a tak jako tak musím říct, že si to pět hvězd zaslouží. ()

massdonfel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dlouhé době jsem se odhodlal podívat na tohle „oslavované" anime. Anime se odehrává ve světě VRMMORPG – Virtuál Reality Massively multiplayer online role-playing game. Přes speciální zařízení se připojíte do imaginárního světa,kde ovládáte svou postavu tak jak reálně tělo. U anime bývají často problémové první episody, ale zde to bylo opravdu dobré už od začátku. Prvních 7 dílů bylo skvělých, v tuto chvíli jsem si říkal. Možná jsem našel 3. anime kterému dam 10/10, bylo to plná akce, skvělých nápadů, zajímavých postav, plné emocí a můžu říci geniálního příběhu boje o přežití. Bohužel jsem se mýlil od té doby se podstata anime dost změnila a začínal se z toho stávat romantický příběh a to ještě dost nepovedený. Nejhorší, ale je to, že vedlejší postavy naprosto ztratí význam.Po ukončení první části jsem byl ještě spokojen a byla to taková 7/10. Jenže to bohužel nebyl konec. Přidal se nový děj o záchranu své vyvolené. To by ani nebylo špatné, ale to provedení? Proboha! Hlavní Záporák byl tady hrozný, asi to tak bylo schválně, aby se člověk o Asuru bál, bohužel to nedávalo žádný mysl, + To co se tam dělo ohledně sestry hlavního hrdiny mě úplně dožralo. Tato druhá zápletka byla o ničem. Na posledních asi 5 dílů jsem se dodíval jen z principu. Nakonec 50% a to jen díky skvělé hudbě a animaci.. ()

Galerie (1 093)

Zajímavosti (12)

  • Seriál vznikl na základě novely „Sword Art Online“ spisovatele Reki Kawahara. Datování „Sword Art Online“ jako novely publikované na internetu sahá již do roku 2002, samotného knižního vydaní se však novela dočkala až v roce 2009. Seriál nás zavádí do 4 prvních novel, jedenáctá novela byla uvedena na konci roku 2012. (-Victor-)
  • První ze tří závěrečných písní „Iris“ nazpívala zpěvačka Eir Aoi. Druhou „Forget-me-not“ nazpívala zpěvačka ReoNa, která též nazpívala i tu třetí, „Niji no Kanata ni“. (CarnTheNunya)
  • Druhou sezonu lze v původní Light-novele napsané Rekim Kawaharou nalézt jako pátý a šestý svazek pod názvem "Phantom Bullet", v českém názvu "Fantomová kulka". (ČSFD)

Reklama

Reklama