Reklama

Reklama

Žena v černém 2: Anděl smrti

  • Velká Británie The Woman in Black 2: Angel of Death (více)
Trailer 1

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (238)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Seznamte se s Eve. Vychovatelkou s tím nejchápavějším a nejlaskavějším úsměvem na světě, který nahodí vždy, když se vám něco smutného stane, až nemáte tušení jestli Vás lituje, nebo zda nemá náhodou radost, že jste psychicky na dně. Nejčastěji se zubí na hrdinného pilota Harryho, který už dávno není hrdinným pilotem, ale chce jím být, aby mohl Eve sbalit a padat s ní volným pádem. Tuto romantickou linku, v prostředí pochmurného starého baráku na ostrůvku na blatech ve VB, narušuje žena v černém, která pokaždé když se objeví, zapříčíní smrt dítěte. Vtipné je, že jí vidí vždy jen Eve, takže malým školákům celkem nosí smůlu, ale chápavej úsměv si pro zbylé děti najde vždycky. Atmosféru nadšeně zazdívají lekačky, které nefungují a sází jen na to že volume vyletí o 100% více nahlas. Takže hluchej člověk se nelekne ani jednou a slyšící max jednou než si zvykne. I tak se na to ale celkem hezky kouká, každopádně vzít to do ruky někdo schopnější, mohlo to být opravdu dobré. Takhle jen podstatně slabší odvar předchůdců. PS : Je fakt geniální nápad hodinu rozsvěcet svíčku pomocí sirek potmě, když hned vedle sebe máte funkční baterku. Pak se divte, že Vám zmizí dítě... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Režisér Tom Harper hlavne v prvej polovici skvele tvorí atmosféru vhodnú na efektívny strach. V interiéroch nasadí temné miestnosti, v exteriéroch zvláštne bažiny či strašidelnú hmlu. Harper nechce byť konkrétny, občas staví na inotaje a priam znepokojujúce snové sekvencie. Funguje to a tlak na diváka je v prvej hodine patrične silný a niektorí môžu namietať, že ľakacích momentov je azda príliš. No nie sú samoúčelne, majú silnú pozíciu v scenári a diváci budú spokojní. Napriek tomu si myslím, že pozornosť fanúšikov si zaslúži a po ručne nakrúcaných hororoch tu máme sériu poctivých strašidelných momentov v atmosférickom horore, ktorý drží sériu na úrovni silného štandardu na pomery žánru. Sila jednotky síce chýba, ale ako solídna dvojka obstojí. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se po dvou letech dočkali pokračování Ženy v černém a s novým režisérem přišel ještě větší úpadek kvality příběhu, nežli tomu bylo u nedávného remaku. Ten mě rovněž nějak závratně neokouzlil (na rozdíl od původního filmu, který byl solidní), ale přesto jsem jej dokázal ocenit alespoň lepším průměrem. Bohužel zde mi k tomu tvůrci nedali ani příležitost. Atmosféra totiž po většinu času dost stagnovala a až na několik slibných momentů a pokusů o lekací scény, jsem se spíš u sledování filmu nudil. Tom Harper je hlavně seriálovým režisérem a popravdě moc nechápu, proč volba padla zrovna na něj. Přišlo mi, jakoby ani pořádně nevěděl, jak má vytvořit potřebnou atmosféru, nebo lépe řečeno udržet míru napětí na delší dobu nežli (deseti vteřin). Dá se tu totiž narazit na několik rádoby lekacích scén, ale většina z nich je strašně předvídatelných a když už se i zdálo, že by mohla atmosféra nabrat příjemnější směr, vše utnul střih a přišla další nudná scéna. Postava mladého letce mi tu navíc přišla naprosto zbytečná a klidně bych se bez ní obešel. Spíše se tu měli zaměřit na vyobrazení starého sídla (které Radcliffa přivádělo k šílenství), nebo více zapojit Ženu v černém. Jenže to by na to musel mít někdo pořádné koule. Takhle z toho vznikl jen hodně nedochucený patos, který vlastně ani nemusíte vidět, protože o nic důležitého nepřijdete. 40% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Londýn 1941......... Tady příběh začíná. Jsem si jen myslel, že název "V černém" znamená černé oblečení a ne černou tmu ve které skoro není nic vidět. Bohužel tato neřest nás doprovází celým filmem. CITÁT - Umřela v neděli, viděli ji v pondělí............. Kamera normal, hudba průměr, příběh špatný, viditelnost černá. Prostě jen další velký podprůměr. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Je mi smutno z toho, že studiu Hammer se nedaří navázat na zlatou éru horrorů. Bez nápadu, neoriginální a hlavně - Žena v černém 2 NENÍ STRAŠIDELNÁ. Děsit lekačkami umí kdejaký amatér, budovat napětí a mrazivou atmosféru - to se musí prostě umět. Přitom lokace výborná - starý dům na ostrově, temné moře, mokřiny, zpustlý hřbitov, mlha.... Původní snímek nebyl remakem překonán, dvojka je ještě slabší. Nejnapínavější je scéna na nočním letišti, což však film nezachrání. Dvě hvězdy za kameru, pěkné vizuální zpracování a sympatické postavy. Toť žalostně málo... A poslední záběr - k smíchu! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Filmaři se u druhého filmu rozhodli použít stejné kulisy vnitřních částí domu Eel Marsh House, ve kterých v roce 2011 natáčel režisér James Watkins a jednotlivé místnosti rozšířili. (ČSFD)
  • Tvůrčí tým se oproti prvnímu dílu nezměnil. (MikeCool)

Reklama

Reklama