Reklama

Reklama

Leatherface - zrození

  • USA Leatherface (více)
Trailer 1

Film předchází událostem původního snímku Texaský masakr motorovou pilou (1974) a přiblíží nám zrod legendárního masového vraha, známého jako Leatherface (Kožená tvář). Dospívající Leatherface uteče z psychiatrické léčebny spolu se třemi dalšími pacienty a unese mladou zdravotní sestru. Na stopě je jim však muž zákona toužící po pomstě. (Spidey3)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (203)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Všechno, co jste kdy nechtěli vědět o mládí Kožené tváře, ale Bustillo s Maurym se na to zeptali za vás. Opravdu si moc nedokážu vysvětlit, proč talentované režijní duo, do nějž bylo po jejich prvotině vkládáno nemálo očekávání, vidělo jako dobrý nápad ujmout se zrovna této skomírající série. A proč do ní přispěli zrovna tímto způsobem. Jejich Leatherface není dostatečně utržený ze řetězu, aby nějak vybočil z řady obdobných, ale lepších snímků. Nicméně si film na rozdíl od posledního TCM z roku 2013 drží alespoň řemeslný standard, jakous takous atmosféru a není potopen do bažiny všeobjímající demence, takže na průměr to stačí. ()

ledzepfan odpad!

všechny recenze uživatele

Vůbec bych se nedivil kdyby se ukázalo, že T.Hooper umřel poté co shlédnul pracovní verzi téhle břečky. Celé je to otravné, protivné a slaboduché. Diletantská chujovina která doufá, že když hovno prožene hromadou barevných filtrací a naplácne na něj nálepku slavné značky, bude to všem stačit ke spokojenosti.... V tom filmu ale nefunguje vůbec nic. Zástup trapných klišé. Osobitost na absolutní nule. Nápaditost je asi sprosté slovo..... Nuda, šeď, sterilita, neschopnost... ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Když už nic jiného, tak to aspoň není takové zklamání jako Texas Chainsaw 3D, ale to asi jen díky tomu, že jsem od toho už vůbec nic nečekal. Tahle série je ze všech legendárních vyvražďovaček jednoznačně nejslabší a můžete si sice myslet co chcete, ale čest jí udělal jedině Marcus Nispel v roce 2003 dost brutálním a povedeným remakem. Starší díly včetně toho prvního jsou na nulové filmařské úrovni a nikdy neměli sílu jako třeba Halloween. Tenhle prequel je spíš než platným zářezem do série pokusem o něco nového a místy mi to místo vidlácké vybíjené připomínalo Takové normální zabijáky,takže vlastně jinou, vidláckou vybíjenou. Žádná hororová atmosféra se nekoná, zvraty nefungují a jsou předvídatelné a jediné co tak stojí za zmínku jsou dobří herci, hlavně Stephen Dorff a povedené gore. Kdo doufal, že duo Francouzkých řezníku přinese do téhle zatuchlé značky svěží vítr, bude asi zklamaný. Na jedno podívání dobré, ale naprosto bez ambicí a výrazných inovací. Zapomene se na to rychleji, než si po projekci uvaříte kafe, ale aspoň to diváka nevytočí, jako stupidní zabití námětu předešlého pokusu ve 3D.50%. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Zkoukněte prvních 5min. pak jeďte od 70.minuty dál. Vůbec o nic nepříjdete. Páč jsem si několikráte (i díky sequenci s Hartmanovou dcerou) notně zanadával. Nesnáším amorální hnusné filmy plné degenů, sráčů a blonďatých popálených děvek (aspoň že ji prostřelil ranger palici, to bylo velmi uspokojivé) a nepotrestaného zla. A fakt mi je těžce u prdele, že to má býti prequel k orig. Aspoň mohu pochváliti producenty nebo koho, že to drze nenazvali TMMP, páč to s touto sérií nemá prakticky NIC společného. Malé plus je to, že jde o retro z let 55-65. A s bonbónkem z min. roku (byť zde jako i jinde, jest nesmyslně uveden rok současný) se to absolutně nemůže měřiti. Je to tzv. vývojová slepá ulička, která vede odnikud nikam a jen mi připoměla, že bych nakopal do xichtu těm, co škrtli plánované pokr. (režisér o to stál a navíc film za 20 mil. vydělal 47) předchozího (pro mě nyní o 300% lepšího) a roztomile prdle úchylného 3D, který mi po tomto dává mnohem větší smysl, než kdy dříve a na jehož základě jsem dal 2.šanci (sice opět marnou, ale o něco lepší, než napo1.) 1.filmu, ze kterého jak víme 3D přímo vychází. Tudíž...pokud jako já, chcete míti vyloženě film oficiálně patřící do série TMMP odškrtlý ze seznamu, koukněte. A nejlépe v té mnou doporučované PKD cut verzi. Jinak se tomu vyhněte velkým obloukem a nic se vám nestane. Prostě, totálně mimózní film, u kterého nechápu, co tím chtěl básník říci. :-/ ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Texaské masakry je potřeba si dobře seřadit a přiřadit, aby v tom člověk neměl guláš jako já, jelikož jsem si o tomhle (ne)pokračování nic nezjišťoval. Nemá totiž s novějšími (2003 a 2006) nic společného, ty mají svůj vlastní "Počátek". Zde sledujeme (další) počátek, tentokrát ale dějově před původním filmem z roku 1974. Tady ovšem nastává první kámen úrazu, protože film sice nese název Leatherface, ale je v podstatě bez něj, takže se jatka s motorovou pilou nekonají. To se snaží vynahradit jistá dávka gore a dalších nechutností, což úkol do jisté míry plní, ale ne stoprocentně. Samotný zrod Kožené tváře také není úplně uvěřitelný, protože se už odmala zdá z celé rodiny "nejnormálnější" – mnohem víc mi k němu seděl zohavený dement z Počátku (2006). Když ale opomenu těchto pár věcí a fakt, že nejde o "texaský masakr", jedná se o celkem svižnou gore jednohubku, u které člověk pár znechucených ksichtů rozhodně udělá. Od začátku divák sice trochu tápe a hlavně čeká na hlavního protagonistu, který nepřichází, ale nakonec do sebe všechno krásně zapadne. Příběh je docela solidní a hlavně nenudí, nicméně by to celé jako úplně jiný film působilo možná o něco lépe. Co se týče série, tak průměr. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (8)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v USA, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Bulharsku. (MikaelSVK)
  • Světová premiéra se konala 25. srpna 2017 na FrightFestu v Londýně. (ČSFD)

Reklama

Reklama