Reklama

Reklama

Broadchurch

(seriál)
Trailer 3
Drama / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2013–2017), 19 h 20 min (Minutáž: 46–53 min)

Tvůrci:

Chris Chibnall

Hrají:

David Tennant, Olivia Colman, Andrew Buchan, Jonathan Bailey, Carolyn Pickles, Pauline Quirke, Steve Bennett, Jodie Whittaker, Will Mellor, Arthur Darvill (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Když je na pláži nalezen zavražděný jedenáctiletý Danny, zpráva o jeho smrti zasáhne nejen jeho rodinu, ale i ostatní obyvatele malého městečka Broadchurch. Vyšetřování se ujímá detektiv Alec Hardy (David Tennant) a místní policistka Ellie Miller (Olivia Colman). (kareen)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (146)

Trajektt 

všechny recenze uživatele

V tomto seriálu se ocitneme ve fiktivním městečku Broadchurch, jehož lokace byli natáčeny v jihozápadní Anglii na Jurském pobřeží v hrabství Dorset. V prvních dvou sériích se řeší vražda malého chlapce Dannyho, který byl nalezen na pobřeží poblíž tohoto malého městečka. Případu se ujme naplavený policista Alec Hardy, kterého média označují jako nejhoršího policistu ve Velké Británii a kterého si zahrál představitel z populárního sci-fi seriálu Pán času „David Tennant". Na rozdíl od Pána času je zde neoholený a má problémy se srdcem. Jeho kolegyně Ellie je místní buranská policajtka, která se snaží být s každým za dobře, jelikož všechny obyvatele zná jako svý boty. V první sérii se dozvídáme, jak se tento zločin stal a jméno viníka. Ve druhé sérii probíhá soud s tímto viníkem a do toho se oba vyšetřovatelé snaží najít viníka případu z minulosti, který nedá Alecovi spát. Ve třetí sériii se snaží vyšetřit brutální znásilnění jedné místní obyvatelky, ale samozřejmě se zde proplétají i postavy a jejich osudy z prvních dvou sérií. Nádherné prostředí, lákavé epizody s nečekanými zvraty a hlavně psychologické vykreslení hlavních postav, jak vyšetřujících, ale i obětí. Typické chování místních buranů, kteří nevědí, jak se chovat v extrémních situacích a samozřejmě se do toho připletou média a právníci, kteří těm pozůstalím truchlícím rodinám udělají ze života peklo. Mimo Davida Tennanta jsem v tomto seriálu neznal žádné jiné herce a musím říct, že většina z nich podala velice solidní výkony a kdybych už neměl plno v mých oblíbených seriálech asi bych si tam tento skvost přidal. Za dobře vyprávěné kriminální příběhy se sympatickými postavami, které jsou dobře zahrány musím dát 100%. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem je Broadchurch krimi seriálem s vlastně úplně nejjednodušší a nekomplikovanou zápletkou jakou jen může mít. Jedna vražda, ponurá atmosféra, mnoho podezřelých a jeden vrah. Je to málo? Podle mě ne. Někdy stačí dělat obyčejné věci dobře a ono to stačí. Obzvlášť v rámci žánru kriminálek je současně v příbězích převis příběhů se spiknutími, nebo alespoň sériovými psychopatickými zabijáky. Broadchurch se do takovýchto přemrštěných zápletek nepouští, tvůrci se drží v umírněné lokální rovině, dělají to dobře a to stačí. Po technické stránce je seriál filmově perfektní, má uvěřitelný scénář, nepřepálený počet epizod (a tedy absenci vaty), pěkný soundtrack a velmi dobré herecké výkony. Ostatně důvodem proč jsem začal seriál sledovat je David Tennat, protože z jeho výkonů v Doctor Who mě dodnes mrazí, když si vzpomenu. Zde sice tak nevyniká, hraje úsporněji, ale věrohodně a dobře. Avšak jak je v britských seriálech zvykem herectví celkově patří k nejsilnějším stránkám televizní tvorby. ()

Reklama

Lischai 

všechny recenze uživatele

Příjemná detektivka, samá plus. Melancholické prostředí, skvělá výtvarná kamera, dobrá hudba, posmutnělý Tennant, komorní příběh a vrah, kterého jsem nečekal. Dokonce zločin není ani moc překombinovaný a množství falešných stop se tak udrželo v normálních mezích. Kéž bychom v Česku svedli udělat obyčejnou věc tak krásně. ()

Wlck 

všechny recenze uživatele

1. série: No jasně, nevyhne se to srovnání s Lutherem a všemi těmi kriminálkami z posledních let. Přepacovaný a zničený detektiv, kterého všichni nenávidí, protože se chová jako "pacholek" (doplňte si co chcete). Z těch hodně subjektivních dojmů bych rád vypíchl Tennantův hezký skotský akcent (přišlo mi, jako by byl s postupem série výraznější).Z těch objektivnějších musím říct, že to je výborně zahrané a zrežírované. Pomalé tempo může někoho uspávat, ale hrozně to pomáhalo při vstřebávání různých úhlů pohledu - například díl s majitelem trafiky. Úžas. (100%) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Přátelské městečko, v němž největším prohřeškem bývá drobná krádež, rozvrátí brutální smrt malého chlapce..Pravděpodobně zcela tuctový námět, ale v naprosto neobyčejném a nevšedním hábitu. Zpočátku jsem nebyla příliš přesvědčená - pilot si mne nedokázal stoprocentně získat. V další epizodě si mě ale Broadchurch rychle omotal kolem prstu; s rodiči jsem prožívala hluboký žal, s Tennantem a Colman jsem napjatě odhalovala třinácté komnaty všech obyvatel městečka a zároveň se těšila z překrásné britské krajiny a dokonalé hudby, která perfektně dokreslovala atmosféru. Tak vydařený a přesto deprimující soundtrack jsem neslyšela již věky. Přes zdánlivě ohraný příběh se jedná opravdu o nevšední podívanou s výborně vykreslenými charaktery a neskutečně depresivním nádechem. U každého dílu mi ukápla nějaká ta slza. Originalitu projektu dokazuje i druhá série, ve které se neřeší nová vražda, ale navazuje se tam, kde příběh "skončil". Fanoušci nechtěli z Broadchurch druhý Midsomer, což chápu, na druhou stranu Broadchurch ztratil svoji napínavou a unikátní atmosféru a nahradilo jej typické soudní drama. Nejsem fanouškem soudních sporů, tudíž se pravděpodobně od toho odvíjí mé zklamání. Z další řady jsem skeptická, ale nechám se překvapit. ()

Galerie (322)

Zajímavosti (13)

  • V době vysílání seriálu některé anglické sázkové kanceláře vypsaly sázky na to, kdo je vrah oběti. (PrcekTK)
  • Broadchurch se stal v době uvedení "nejtweetovanějším" seriálem v UK. (Eluap)

Související novinky

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Reklama

Reklama