Reklama

Reklama

Broadchurch

(seriál)
Trailer 2
Drama / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2013–2017), 19 h 20 min (Minutáž: 46–53 min)

Tvůrci:

Chris Chibnall

Hrají:

David Tennant, Olivia Colman, Andrew Buchan, Jonathan Bailey, Carolyn Pickles, Pauline Quirke, Steve Bennett, Jodie Whittaker, Will Mellor, Arthur Darvill (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Když je na pláži nalezen zavražděný jedenáctiletý Danny, zpráva o jeho smrti zasáhne nejen jeho rodinu, ale i ostatní obyvatele malého městečka Broadchurch. Vyšetřování se ujímá detektiv Alec Hardy (David Tennant) a místní policistka Ellie Miller (Olivia Colman). (kareen)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (146)

jezurka42 

všechny recenze uživatele

He’s sent you not what you want…but what you need. Broadchurch. Přímořské městečko. Obyvatelé jako jedna velká rodina. Klid. Ticho. Bouře se pomalu blíží. Ellie Miller, těší mě. Alec Hardy, opravdu? Ne. Bouře je již blízko. Kluk, mladý, chytrý, bezproblémový. Nalezen mrtev na pláži. Příčina smrti: uškrcen. Trestný čin: vražda. Bouře propukla v peklo. Broadchurch je naprosto nádhernou studií lidské povahy. Studií strachu, obav, pomluv a podezřeních. Kdy i nejlepší přítel se stane nepřítelem a rodina svými vlastními zabijáky. Příběh, přestože se jedná o vražednou zápletku, nikdy nezabředne do stanovených pravidel, přestože nijak nevybočuje ze svých obvyklých kolejí. A jde snad něco tomuto skvostu, jež mne během jednoho jediného dne dokázal okouzlil, vytknout? Ne. Strhující výkony, brilantní kamera a úchvatná hudba, to vše utváří jednoduchý, mrazivý příběh úžasným a mnohdy těžko uvěřitelným. ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Jedna vražda, jeden vyřízený detektiv, jeden příběh s mnoha aktéry. Jenže to není detektivka - je to psychologické drama o tom, co se děje s lidmi, kterých se vražda dítěte týká - s policií, rodinou, přáteli, známými, sousedy, novináři... Výborné herecké výkony a vhled do života všech zúčastněných. A první seriál vůbec, u kterého jsem "emotivní/sugestivní" scény nepřeskakoval, ale naopak jsem si je vychutnával, protože na mě jako zázrakem opravdu působily místo toho aby mě jen neskutečně otravovaly. Dávám sice 5*, ale NENÍ to nějaká "must-see" záležitost - nicméně pokud si to pustíte, tak rozhodně nebudete litovat. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// COME ON, MILLER! David Tennant je fakt bůh, utrápenýmu městečku Broadchurch ale propadnete nejen díky jemu, ale i všem ostatním. Po dvou dílech se postavy stanou vašimi sousedy, po první sérii budete zdevastováni jejich osudy a na konci třetí série už si ani nevzpomenete, kdy naposledy vám nějaký seriál takhle přirostl k srdci. 1. série - 10/10, 2. série - 9/10, 3. série - 9/10 ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Slusna britska kriminalka. Prva a tretia seria sa mi zdali o cosi vydarenejsie ako unervovana a prekombinovana druha. Zvlastny vztah detektiva (Tennant - bohovy skotsky prizvuk, ktory mi ho pripomenul z mnohych britskych show) a ludskej (miestami az precitlivelej) policajtky mensieho pobrezneho mestecka je preplietany, zvlast v prvych dvoch seriach, tragediou miestnej rodiny. Tretia seria je uz inym kriminalnym pripadom, ale po tej druhej vitanym odlahcenim a atraktivnou detektivnou zapletkou s novymi tvarami. Odporucam. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

První série fantastická. Sice využívá falešné cliffhangery, aby nalákala na další díl, ale rozplétání jednotlivých nitek je zajímavé a poslední díl nabízí přímo vyčerpávající odhalení (následná emocionální katarze je jedna z nejpůsobivějších, jakou jsem kdy viděl). 85% Druhá série bohužel hrozně spadne. Celý proces je vlastně jen čekáním na Godota, protože se vesměs jen opakuje, co již divák sám ví (nové informace jsou tu vesměs dvě) a jde přesně o takový ten otravný projev nespravedlnosti, která akorát vytáčí tím, jak klade jednu překážku za druhou, aby se náhodou postavy nenudily. Po druhém díle jsem měl chuť to zabalit. Alespoň konec je silný a stojí za celý ten úmorný proces. 50% Třetí série jde lepší cestou v případu, finále tomu ale zlomí vaz. Po odhalení podstatného totiž vůbec, ale vůbec nedává smysl nic z toho, co se odehrálo předtím (respektive jak byly v úvodu rozdány karty). Ústřednímu duu - David Tennant a Olivia Colman oba excelují - to naštěstí šlape stejně pěkně, jako v první sérii. Znovu zaměření se na případ prospělo. Jako završení série může být. 70% ()

Galerie (322)

Zajímavosti (13)

  • V seriáli sa spolu objavujú herci David Tennant, Arthur Darvill a David Bradley. Všetci traja hrali v britskom sci-fi seriáli Doctor Who (2005). Toto spojenie s týmto sci-fi seriálom však nie je jediné. Autor a scenárista seriálu Broudchurch - Chris Chibnall - totiž občas píše epizódy aj pre Doctora Who. (The M)
  • Postava Paula Coatesa bola napísaná priamo pre Arthura Darvilla. Tvorca seriálu Broudchurch - Chris Chibnall - Arthura oslovil, keď sa stretli na natáčaní Doctora Who (2005). (The M)
  • V skutočnosti jediný, kto od začiatku poznal identitu vraha, bola Olivia Colman. Na prvom konkurze jej to tvorcovia prezradili, chvíľu na to jej však telefonicky oznámili, že si to rozmysleli a že nikto z hercov nesmie vedieť, kto je vrahom. Takže Olivia musela držať meno vraha celú sériu v tajnosti. (Vladimirovna)

Související novinky

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Reklama

Reklama