Reklama

Reklama

Pod černou vlajkou

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2017), 35 h 12 min (Minutáž: 49–65 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Toby Stephens, Luke Arnold, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim, Jessica Parker Kennedy, Patrick Lyster, Langley Kirkwood, Jeremy Crutchley, Tom Hopper (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Píše se rok 1715 a nad piráty se začíná pomalu smrákat. Světové mocnosti jim vyhlašují  absolutní válku, protože ohrožují prosperitu zámořského obchodu. Obávaný bukanýr, kapitán Flint, přibírá do své posádky mladého nováčka Johna Silvera a společně se vydávají na výpravu za obřím pokladem, který by mohl zachránit upadající pirátskou základnu… (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele bllm k tomuto seriálu (1)

Pod černou vlajkou (2014) 

Nebyla to láska na první pohled, tak čtyři pět epizod mi to trvalo a druhá série pak dokonala dílo, čímž se Black Sails staly jedním z mých nejmilovanějších seriálů. A čí je to zásluha? Samozřejmě vynikajících tvůrců, ať už scénáristů, kteří dokázali stvořit úžasné postavy s velkou hloubkou a vývojem, zasazené do výborných příběhů a vztahů, skvělou práci odvedli i všichni ostatní, zdatná režie, výborná kamera a hudba, výprava atd. Ale nestydím se přiznat, že tím hlavním kdo mě k tomu všemu nejvíce táhnul je Toby Stephens a jeho kapitán Flint. Úžasně napsaná, neskutečně silná, složitá postava s komplikovanou minulostí i přítomností se díky životnímu výkonu Tobyho Stephense vyhoupla na jednu z nejlepších seriálových postav. Ať přemýšlím jak přemýšlím, těžko mě napadne nějaká zajímavější a úchvatnější. Viděla jsem většinu toho co Toby Stephens natočil, ale jeho výkon v roli Flinta dalekosáhle předčí všechny ostatní předchozí role. Tady se mu prostě maximálně zadařilo, složité emocionálně vypjaté scény se poměrně složitými dialogy zvládal neskutečně dokonale, člověk mu věřil naprosto všechno. Ale abych nepěla ódy jen na Tobyho, skvělé jsou i výkony ostatních herců, pro mě naprosto neznámý Luke Arnold byl díl od dílu lepší a lepší, jako by jeho výkon rostl s tím jak rostl John Silver. Za zmínku stojí i Toby Schmitz jako Jack Rackham. No a konec tohohle neskutečně epickýho seriálu stál opravdu za to, já osobně jsem za tento dobrý konec vděčná, v očekávání něčeho neskutečně tragického (jak bylo tak nějak celou čtvrtou sérii předesíláno) jsem byla moc příjemně překvapená a ráda, že po všech těch ránách následovalo (ano, jsem si vědoma toho, jak debilně to zní) obejmutí?, pohlazení? ve formě happy endu. Ještě jedna věc, nevybavím si další seriál, kde by opakované sledování přinášelo tolik nového, to že víte co bude následovat, dává spoustě scén daleko hlubší rozměr, takže doporučuji shlédnout víckrát. Na konec jedna výtka, nedočkala jsem se nějakýho pořádnýho, závěrečnýho povelu kapitána Flinta "FAJJJJJJJJJRRRRRRRRRRR". ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Reklama

Reklama