Reklama

Reklama

Pod černou vlajkou

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2017), 35 h 12 min (Minutáž: 49–65 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Toby Stephens, Luke Arnold, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim, Jessica Parker Kennedy, Patrick Lyster, Langley Kirkwood, Jeremy Crutchley, Tom Hopper (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Píše se rok 1715 a nad piráty se začíná pomalu smrákat. Světové mocnosti jim vyhlašují  absolutní válku, protože ohrožují prosperitu zámořského obchodu. Obávaný bukanýr, kapitán Flint, přibírá do své posádky mladého nováčka Johna Silvera a společně se vydávají na výpravu za obřím pokladem, který by mohl zachránit upadající pirátskou základnu… (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Mikino00 k tomuto seriálu (1)

Pod černou vlajkou (2014) 

Velmi rozporuplný seriál, na jednu stranu vypadá seriál skvěle, na televizní poměry má obstojnou výpravu i bitvy, zdařilý je i propletenec nejrůznějších postav, jenže na druhé straně příběh za moc nestojí, je extrémně natahován (každý díl začne někdo pochybovat o Flintovi a ten jej zabije), jakékoliv sympatické postavy zde nehledejte, případně zemřou během prvních dílů, scénář má dost děr (tak když vidím, jak to Flint likviduje, tak před ním nevytahuji jak jej udám!!!), některé postavy jsou vyloženě směšné (Vane, Silver...) a co považuji za hlavní mínus seriálu je kapitán Flint, takhle bezpohlavní charakter si přece nelze oblíbit. Dodíval jsem se ze zvědavosti, ze stejné pohnutky si počkám i na sérii druhou. Tak druhá série byla obrovským překvapením, naprosto fantasticky propracovaná, nebojím se říci, že prozatím nejlepší seriál roku. Poté, co jsme se seznámili se všemi postavami v první sérii, začíná se zde osud všech proplétat, každý díl se mění a neustále má co dějově nabídnout. Skutečně po příběhové stránce dokonalé, nečekané zvraty, bitvy, souboje, skvělé propojení linky do minulosti a její rozuzlení na konci. Flintova postava prošla velkými věcmi a sympatie jsou tentokrát vyloženě na jeho straně. Třetí řada je fenomenální, naprosto parádní dějové propojení se skutečnými historickými událostmi a postavami, nový rozměr vztahů mezi postavami, zcela nová hlavní zápletka. To vše vyšlo na jedničku s hvězdičkou. Dějově seriál drží obrovský standart a vše vyústí v epické parádní finále. Silver a Flint obrovští tahouni. Čtvrtá řada velice dobře zakončila příběh známých pirátů, do cesty jim postavila důstojného protihráče a celkově nenudila ani vteřinu. Celé se to podařilo tvůrcům dějově provázat, uzavřít a zároveň napojit na Ostrov pokladů. Dovedl bych si představit spin-off s Rackhamem, ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Reklama

Reklama