Reklama

Reklama

Pod černou vlajkou

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2017), 35 h 12 min (Minutáž: 49–65 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Toby Stephens, Luke Arnold, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim, Jessica Parker Kennedy, Patrick Lyster, Langley Kirkwood, Jeremy Crutchley, Tom Hopper (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Píše se rok 1715 a nad piráty se začíná pomalu smrákat. Světové mocnosti jim vyhlašují  absolutní válku, protože ohrožují prosperitu zámořského obchodu. Obávaný bukanýr, kapitán Flint, přibírá do své posádky mladého nováčka Johna Silvera a společně se vydávají na výpravu za obřím pokladem, který by mohl zachránit upadající pirátskou základnu… (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Zeck k tomuto seriálu (1)

Pod černou vlajkou (2014) 

Prostý seriál, který si v záplavě konkurujících seriálů z historického prostředí hraje na něco víc a snaží se diváka přesvědčit, že je přesně ten typ moderního seriálu, který se s ničím nesere. Jak už je u volnomyšlenkářské tvStarz hrající na nejnižší lidské pudy zvykem, tu se objeví explicitně odhalené a digitálně protažené péro, tu čumí ostrovním kurvám jejich nalité cecky z korzetů, a hlavně se všude promenádují perfektní modelky a metrosexuálové, kteří spolu za všech okolností šukají, což po Spartakovi od stejné televize už asi nikoho nepřekvapí, nebo snad jo? Problém je v tom, že první řada byla příběhově v podstatě o ničem, jelikož se o pirátském dobrodružství jenom kecalo a místo výstřelů z děl se střílelo v intrikách a zápletkách, které tedy občas moc nefungovaly. Seriál viditelně utrpěl tím, že si televize objednala dvě řady najednou a proto ta první nemusela nutně bojovat o život a chrlit na diváky všechen svůj potenciál, jen aby je získala, udržela a uspěla. I přesto mě seriál bavil a rozhodně si příští rok nenechám ujít pokračování, které snad už bude mít v repertoáru dořešení alespoň té jedné věci, kterou postavy marně řešily celou řadu a nakonec se k ní ani nestihly dostat. Seriál má ovšem vše, co kvalitní seriál z historického prostředí mít má a vysloveně smrdí potenciálem. Prozatím vše stojí na impotenci scénáristů, kteří nebyli schopni žádného viditelného příběhového progresu za celou jednu řadu, což si může každou řadu dovolit hype jako Walking Dead, ne seriál o pirátech hledající pravidelné diváky. S01: 70%, S02: 75%, S03: 70% ()

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Reklama

Reklama