Reklama

Reklama

Pod černou vlajkou

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2017), 35 h 12 min (Minutáž: 49–65 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Toby Stephens, Luke Arnold, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim, Jessica Parker Kennedy, Patrick Lyster, Langley Kirkwood, Jeremy Crutchley, Tom Hopper (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Píše se rok 1715 a nad piráty se začíná pomalu smrákat. Světové mocnosti jim vyhlašují  absolutní válku, protože ohrožují prosperitu zámořského obchodu. Obávaný bukanýr, kapitán Flint, přibírá do své posádky mladého nováčka Johna Silvera a společně se vydávají na výpravu za obřím pokladem, který by mohl zachránit upadající pirátskou základnu… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (223)

HAL 

všechny recenze uživatele

Nakonec dost spokojenost. První série je vyloženě bídná a proto jsem s ní před lety skončil, vypadalo to na přihlouplou nudu plnou napomádovaných nýmandů. Od druhé už se na to ale dá dívat, byť pořád žádný zázrak - na pořádného nástupce Spartaca je tam dost málo tits&murder (ale aspoň krev už není tak očividně cgi), na televizní Piráty z Karibiku chybí ta ztřeštěnost a měřítko, a jakkoli se snaží tvářit jak jde o serious drama o osidlování Baham, tak je to samozřejmě příběhem hodně velká blbina... a všude mezi tím pořád hodně vaty. Zato třetí a čtvrtá řada už jsou parádní, konečně se přitvrdí na velkolepé akci, a hlavně už se pořádně vyprofilují hlavní postavy a jejich dějové oblouky - každému se tu dá trochu fandit, s každým zamává příběh hodně nečekaně a nezřídka s velmi nehezkým koncem. Figurky na šachovnici se kterými scénáristi hrají hru ne zrovna uvěřitelnou, ale rozhodně zábavnou. 8/10 ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Piráti z Karibiku převedení do televize? Možná... pokud odečtete humor, nadhled, fantastické/pohádkové prvky a ten magický pocit dobrodružství. Přidejte politické pletichaření, absenci kladných hrdinů a nějaký ten full frontal a useknuté končetiny (bez toho by to asi na kabelovce už nešlo, že). A vyjde vám ne Hra o trůny, ale Black Sails, seriál, který mohl být zábavný a originální (pirátských seriálů a filmů pořád máme zatraceně málo), ale selhal. Může za to rozvleklý scénář (většinu dílů se nic moc nestane, přísahám, že většinu dílu IV. čistí loď!), zaměření na pletichaření a špatný casting (Charles Vane, Černovous, Elinor - ta mi obzvlášť pila krev, tady to rozchodně chtělo někoho staršího a méně modelkovského - pak by nemusela používat "fuck" v každé větě ve snaze působit drsně). A neodpustím si jednu poznámku - seriál nás mylně navádí k domněnce, že ve finále se dočkáme námořní bitvy na život a na smrt se stále zmiňovanou Urca de Lima... což (spoiler) se nikdy nestane a první série má tak extrémně antiklimaktický a nasírací závěr. Cítila jsem se jak chlap, co mu buchta na pátém rande řekne, že ho celou dobu vidí jen jako kamaráda... Za co dvě hvězdy? Toby Stephens v roli kapitána Flinta je skvělý. Ten chlap má ohromné charisma a umí hrát. A pokud už hrdinové konečně ocitnou na moři, na bitvách je vidět, že se nešetřilo. I přesto velmi, velmi váhám, jestli dám druhé sérii ještě šanci. 50 % ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný seriál, ktorý mnohým priblíži, ako to chodilo medzi pirátskou zberbou. Od prvej minúty pilotu som sa veľmi bavil, úvodné podarená akcia ma vtiahla do deja a navodila celkovú atmosféru. Aspoň podľa mňa je tu umiestneného veľa obsahu v pomerne krátkom časovom období, neviem, či je to plus alebo mínus, viem však, že ma mrzí, že seriál nie je dlhší, pretože takto som sa nebavil už veľmi dlho. Obsadenie perfektné, hlavne v prípade Flinta a Vana. Nedostatok scén na mori pochopiteľne zabolí, ale tak zase sme predsa len v televíznej produkcii, kde sa zatiaľ stámilióny netočia. Seriál je jeden z vrcholov televíznej tvorby a ja budem mať Black Sails vždy medzi obľúbenejšími dielami. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem v polovině druhé série nicméně tento seriál jsem si zamiloval hned od začátku. Obzvláště postavy, ať už je to charismatický drsňák Flint nebo sympatický zabiják kapitán Vane, vyčuraný John Silver, zbabělý Jack Rackham, psychopatka Anne Bonny anebo sexy prostitutka Max. Je pravda, že to hodně sází na sex a nahotu, ale na druhou stranu ani příběh ani napětí tím nijak nestrádá a co se kostýmů, kulis a celkové atmosféry týče, tak taky super. Hodně jsem slyšel názory, že první série je slabá a druhá bombastická (co se příběhu týče). Pro mě jsou obě dvě rovnocenně dobrý, jenom ta druhá obsahuje některé velmi nečekané zvraty. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pilot: Hou, hou, ho..ly shit! Neil Marshall a Michael Bay se s tím v úvodu očekávaného kousku rozhodně nepářou a přicházejí s hutnou pirátskou atmosférou, v níž krev a rum potečou proudem a ještě se nám přitom ukážou nějaké ty kozy. Zápletka zatím navíc vypadá zajímavě, charaktery jsou řádně drsné a charismatický Toby Stephens si to zatím krade bez problémů pro sebe. Menší problém mám jen s ženskými postavami, jejichž rádoby drsnost působí místy až nechtěně směšně. Jinak ale hodně velká spokojenost. Update: Po čtyřech dílech jde ale kvalita rapidně dolů každým dílem a atmosféra pilotu Neila Marshalla je pryč. Čím dál debilnější postavy zde vlastně jen kují pikle tim nejnudnějším způsobem a v každé druhé scéně mnohdy popírají své předchozí jednání. Dál už pro své vlastní dobro a pro zachování dobrého pocitu z pilotu raději sledovat nebudu. ()

Galerie (551)

Zajímavosti (12)

  • Jacku Rackhamovi se skutečně připisuje autorství charakteristického motivu pirátské vlajky (lebka a zkřížené hnáty na černém pozadí), který je známý také pod označením „Jolly Roger“. (oli009)
  • Podle historických pramenů se Anne Bonny nejdříve vdala za Jacka Bonnyho a až poté za Jacka Rackhama. (kellne)
  • Hudební nástroj, který můžeme slyšet během úvodních titulků, ale i později v průběhu jednotlivých epizod, se nazývá niněra. Jedná se strunný hudební nástroj podobný houslím a první zmínky o něm se objevují už v 10. století. (oli009)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Reklama

Reklama