Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkoví iluzionisté ze skupiny Čtyři jezdci (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco a Lizzy Caplan) se vracejí ve svém druhém dobrodružství, aby na svém celosvětovém turné předvedli kousky přesahující hranice lidského chápání a posunuli hranice jevištních iluzí do nových výšin. (Freeman Ent.)

Recenze (474)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Podfukáři 2 je pokračování hitu z roku 2013 který se mi tehdy hrozně líbil. Byl to skvělý oddechový film a tak samozřejmě protože to vydělalo nějaký ten peníz musela vzniknout dvojka kde všechno musí být větší, osudovější a začarovanější. Isla Fisher otěhotněla a tak tu místo ní máme Lizzy Chaplan. Film je dobrý ale............... na jedničku to ani trochu nemá. Daniel Radcriffe je zajímavá nová postava, Lizzy Chaplan také ale všechno už není tak dobré a obzvlášť Mark Ruffalo fungoval líp jako lovec než uprchlík. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ale no ták, tohle nemůžete myslet vážně snad... Mám výraz telete, kterému se někdo snaží nakecat, že je úplně jedno, jestli bude olizovat vemeno nebo temeno. Dvojka Podfukářů zamordovala krásu kouzel, protože se stejně jako bulvár snažila šokovat furt a neustále, bohužel ale taky stejně dost nešikovně. Problém není v provedení triků, nýbrž v kadenci a jednotvárnosti. Za vším je levárna a nic co se řekne neplatí. A ono koho to má přes dvě hodiny bavit, pánové, průhledná je fajn krajková podprsenka, ale ne kouzelnický film. Jestli budete točit trojku, proštudujte si znova rozdíl mezi slovy kouzlo a zázrak a vraťte se zpátky k nám na zem. Vizuál a muzika opět jako od Copperfielda, ovšem překombinovanost nápadů, zvratů a překvápek by zamotala nohy i hadovi. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Jednička měla kouzlo, které mě ohromilo. Pokračování je trikem lehce nedotaženým a hlavně zbytečně překombinovaným, takže divákovi je chvilkama celkem jedno, jak se vše vyvrbí, protože má co dělat, aby si stíhal páté přes deváté urovnat v hlavě do nějakého smysluplného dění, přesto jsem se po čas sledování téhle hatmatilky na diváka nenudila. Finále bylo hodně slabé (musím říct, že na mě daleko větší dojem udělaly hrátky s kartou v uzavřeném trezoru někde v půli filmu) a tentokrát i docela předvídatelné, alespoň oproti předchozímu. Přesto mě bavilo nechat se šálit a hlavně jedno velké plus, Lizzy Caplan má čaro úplně někde jinde, než její předchůdkyně Isla Fisher. Přátelé mi říkali nejednou, že úsměvy a výstřihy lepých servírek jsou jen laciný trik na oko zákazníka, za cílem získat co nejvíc z obsahu peněženky, ale co, na mě to platí. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Jak mě jednička ohromila, tak dvojka byla přesným opakem. Ani dobré obsazení (ta Isla tomu vyloženě chyběla, Lizzy Caplan byla sice ucházející, ale Isla je Isla) nemohlo zachránit v podstatě neexistující příběh. Všechno to bylo hrozně překombinované a naprosto to nedávalo smysl, jak v jedničce byly triky hezky vysvětlené, tak tady bylo sice občas něco vysvětleno, ale bylo na tom jasně vidět, že ani tvůrci tomu moc nerozumí a ty triky jsou tam jen proto, že to vypadalo krásně digitálně. V podstatě jsem se v tom vůbec nevyznala a ten konec tomu dodal korunu (už tomu chybělo jen to, aby se tam objevil Lionel naprosto živý). Daniel Radcliffe jako záporák prostě n-ee. Sem tam se tam objevila dobrá hláška, či scéna, ale jinak mě z celého filmu nejvíc dostal Woody, který neměl chybu (a bylo vidět, jak si tu dvojroli užívá). 3* ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Dvojka se nese věrně v duchu jedničky, dokonce má i návaznost a pár postav navíc. Iluzionátorství baví, bohužel přetočenost celé mašiny působí po bezmála dvou hodinách mašině záděr a divákovi poškrab hlavy. Nenudil jsem se, ale chtělo byt to střízlivýho scénáristu. 69% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Objevíme se, předvedeme dobře vypadající, ale fyzicky nemožné kousky, odhalíme prevíta a přitom se budeme snažit najít Oko. Nebylo už to tady náhodou? Ano, bylo. "Podfukáři 2" se motají v kruhu jedničky, vracejí do hry uzavřené postavy, a aby je okořenili, mění jim karmu a přidávají příbuzenské vztahy. Ach jo. Naprosto zbytečné pokračování naprosto zbytečného filmu, ve kterém je jediným pozitivem napůl šílený Radcliffe, kterého normálně vůbec nemusím. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|72%| Shlédnuto v kině. První díl mě nečekaně zaujal – tam byla kvalita o něco lepší. Přesto jsem za toto pokračování rád. Jedničku to nepřekonalo, ale ani jí nedělá ostudu. Je to příběhem trochu odlišnější, méně zapamatovatelných scén, příběh o dost jednoduší a méně záživnější, ale přesto to má své kouzlo. Kouzelné scény a prvky byly opět přehnané, ale o to tu nejspíš jde. Stačí trochu vypnout a užít si to. Je tu mnoho vtipných scén a hlášek. Nejlepší scénou pro mě asi bylo tajné předávání jedné karty – to nemělo chybu. Závěr byl rovněž vydařený, scéna s letadlem – to byl pěkný podfuk. ;) Herci mě opět bavili, nejvíc asi Mark Ruffalo, který tu měl skvělý příběh. Hezky se to propojovalo s jedničkou. Daniel Radcliffe mě tu docela pobavil, i když je vidět, že nejvíc mu seděla role Harryho Pottera. Přijde mi, že moc hrát už neumí – spíš jde o můj subjektivní názor. Přeci jenom vyšlo s ním dost negativních článků jaký je to alkoholik atd. Michael Caine a Morgan Freeman tu jsou spíše k doplněním sestavy či do počtu, ale přesto mě potěší je vidět. Scénář by tu mohl být bohatší, ale přesto mě film jako celek bavil od začátku do konce. Tylerova hudba byla opět skvělá. Nemám co už dodávat, klidně bych ještě uvítal trojku. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Už prvý diel bol pre mňa väčším sklamaním, ako pre väčšinu ostatných a pokračovanie je na tom ešte horšie. Keď na prvý krát nefungoval iba príbeh a ostatné veci, ako herci, dialógy a výprava boli v poriadku, tak tu sa už na takého Harrelsona a Radcliffea nedá ani pozerať, pri počúvaní replík Cainea a Freemana mi ich bolo úprimne ľúto a Macao nedokázalo vyvolať ani závan exotiky. No a premýšľať nad tým, ako to bolo a kto koho podfúkol, tak na to už vážne nemám najmenších síl. Táto séria je tak podľa mňa iba triviálnym podvodom, pritom sa tvári ako šikovný trik. Nenechajte sa oklamať. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Předchozí díl jsem viděl před třemi lety a dle hodnocení se mi dost líbil. Před zhlédnutím tohoto paskvilu, si jej žádalo zřejmě zopakovat. Dost dlouho jsem se pokoušel v milionu postavách a jejich motivacích zorientovat. Nakonec jsem to pochopitelně vzdal. Je chybou autorů, pokud si nedokážou udržet diváckou pozornost. Děj je krajně debilní, dost stereotypní a ani malinko zajímavá záležitost. Divák tak má snad pouze možnost se kochat luxusním hereckým obsazením (třeba Herrelsona si tvůrci cenili natolik, že přišli na scénu dokonce i s jeho totálně retardovaným a divácky neúnosným bráškou) a dále oko občas potěší nějaký trik. Triky jsou evidentně navrhovány čistě z toho důvodu, aby byly nějakým způsobem efektní, přičemž se na efektivitu vůbec nemyslelo. Diváci, kteří si s tímto vystačili hodnotí třemi a více hvězdičkami. Zbytek nás prudce inteligentních, je nucen zabrousit s hodnocením o několik řádů níže. O kolik řádů níže se právě odvíjí od množství inteligence, které nám bylo dáno do vínku. Vždy se odehrála nějaká hrozně kůl scénka a nevysvětlitelné kouzlo, které následně "kouzelníci" vysvětlili. Několikrát proces zopakovali a na samotný závěr ještě stihli zachránit svět před zkázou. Neskutečná nuda. Se spolusledovatelkou jsme několikrát zvažovali mírné zrychlení plynutí snímku. Dost brutální zklamání. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Což o to, u jedničky jsem jim ty iluzionářský serapatičky hltal plnými doušky, ovšem u dvojky, už jsem jim pomalu nevěřil ani slovo. Tohle podle mě nemuselo ani vzniknout. Ale už se stalo....holt, prachy jsou prachy. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Opět naprosto skvělé triky v čele s tím hlavním závěrečným odhalením. I přes to, že má snímek dvě hodiny jsem se vůbec nenudila a nepřála si aby byl kratší. Podruhé skvělá podívaná! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebylo tak špatné. Čekal jsem to teda horší po těch negativních reakcích. Bohužel to trpí věčným problémem většiny pokračování, je to moc překombinované. Tvůrci se snaží trumfovat 1 a moc se jim to nedaří. Je tu jakási snaha vysvětlit motivaci Marka Ruffala dostat Morgana Freemana atd. Ale časem všechno přestane dávat smysl. Daniel Radcliffe mi do role záporáka taky moc nesedl. Isla Fisher se v tomto díle sice neobjevuje, ale kouzelná Lizzy Caplan ji skvěle zastoupila. Brácha od Woodyho Harrelsona byl celkem trapný. Zbytek obsazení byl celkem v pohodě. Docela se tu i cestuje. Kromě New Yorku se podíváme i do Macaa a Londýna. Ale ty triky s kartou byly celkem slušné. Snad už nás další díl nečeká. Taky jsme se něco dozvěděli o ono záhadném Oku. "Kradeš holkám peněženky?" :D ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

O hvězdu horší než jednička. Nuda nuda nuda nuda. Nezachránilo to ani finále, které bylo .. no ... taky nudné. Jediná dobrá scéna byla s čipem, ale to je na 2 hodinový film, mizerně málo. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Všechny neduhy jedničky zopakované a ještě jich několik přibylo. Podfukáři 2 sice opět vypadají draze, stylově a nablýskaně jako lasvegaské casino, což jde ruku v ruce s megalomanskými vystoupeními čtyř hrdinů-iluzionistů, ale stále mají dost chabý a dementní příběh plný děr a nesmyslů. Hlavní hrdinové jsou s lehkostí schopni během deseti minut provádět loupežné akce, na něž by nestačili ani Dannyho parťáci po mnohahodinovém úsilí, a pochopitelně umějí kohokoli třeba i na několik hodin zhypnotizovat nebo uspat pouhým lusknutím prstu, tudíž se ve filmu může stát naprosto cokoli, a pak to bude vysvětleno tím, že řada postav jednala ve stavu hypnózy. To filmařům umožňuje donekonečna vytvářet překvapivé zvraty, totálně vycucané z prstu a ošetřené desítkami chabých scenáristických berliček. Děj se ubírá simultánně deseti různými směry, všichni v něm kují podrazy na všechny a titulní kvarteto má krom zjevně neomezených finančních prostředků na provádění svých nevěrohodně působících iluzí také neskutečně hloupé protivníky (jaký má smysl zbavovat se kouzelníka jeho shozením do jezera v zavřeném sejfu, o němž víte, že je rekvizitou používanou k únikovým vystoupením?). Dívat se na Podfukáře 2 je jako sledovat záznam kouzelnického čísla s vědomím toho, že ty iluze a kouzla jsou dělaná digitálně, a kouzelník pak ještě drze vysvětlí, jak ta kouzla dělal, avšak způsobem, kterým by udělat nešla. P.S. Fakt by mě zajímalo, jak moc je obsazení Daniela Radcliffa důsledkem toho, že tvůrcům přišlo vtipné mít ve filmu o kouzelnících Harryho Pottera. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

lepší odpad, jednička nestála za nic, ale alespon na ty dvě hvězdy se to vyšplhalo, toto je jako přes kopírák uplně stejný a příběh je ještě nulovější než první díl. vše je více bombastické, velkolepé, chaotické a přemrštěné se snahou otevřít divákovi držku úžasem, ale ono to zase nefunguje, tohle prostě ne, když se staví forma nad příběh, je to špatně a nezachrání to ani Harry Potter ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po skvelom prvom filme sa latka asi postavila pre "Now You See Me 2" trošku vysoko, lebo výsledne som z tohto filmu maximálne sklamaný. Nemyslím si, že je vyslovene zlým a má v sebe pár solídnych momentov, no ako celok... toto bolo vskutku dosť... zlé. Akosi som čakal to isté čo pri prvom filme, no stráca sa tu moment prekvapenia, stráca sa záujem, a najmä mám pocit, že tento film akosi oveľa menej funguje správne. Sú tu mnohé momentky, ktoré človek neberie. Ako pristátie v Číne alebo aj ako sa Mark Ruffalo dostane z otcovho trezoru. Je to podľa mňa trošku príliš. A okrem toho mám pocit, že je tu málo zaujímavých kúzelníckych trikov, ktoré by ma fascinovali a väčšinou je to len nuda. Popravde ma film nebavil a to ma mrzí. Pretože som čakal oveľa viac. Sorry chlapci, ale vaše opätovné stretnutie nezafungovalo. Alebo aspoň pre mňa Hodnotenie: C- ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Určite slabšie ako jednotka, ale stále dostatočne dobré. Trikové sekvencie sú vtipné a premakané, predovšetkým tá finálna s lietadlom. Je ale treba zároveň dodať, že mnoho kúziel je tu už pritiahnutých za vlasy a málo reálnych. Herecky to tu bolo veľmi vyrovnané, hoci stále má podľa mňa na vrch Woody Harrelson. Lizzy Caplan nahradila Islu Fischer úplne v pohode. Ruffalo, Caine aj Freeman si zastali svoje roly dobre a dokonca mi nevadil ani Radcliffe. Ja dúfam, že bude aj trojka. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Mě tahle show prostě baví! První čeho se divák všimne je samozřejmě chybějící Isla Fisher, která bohužel kvůli těhotenství nemohla natáčet. Nahradila ji Lizzy Caplan, která do party hned zapadla, ale přeci jen Isla mi tam seděla lépe. Film je opět scénáristicky a režisérsky na vysoké úrovni. Opět nechybí mnoho zvratů a skvělých triků. Určitě budu rád, pokud se natočí i třetí film. ()

Související novinky

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

06.09.2019

Člověk by řekl, že když studiu nějaký film, obzvlášť chválená komedie, ještě navíc s asijskými hrdiny v popředí, vydělá nečekaně velký balík peněz, budou zástupci studia ochotní tvůrcům na… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Radcliffe u FBI

Radcliffe u FBI

01.08.2015

Představitel Harryho Pottera neusíná na vavřínech. Zatímco si řada herců z kouzelnické ságy stále užívá dovolenou, Daniel Radcliffe víceméně jen přebíhá mezi natáčecími placi. Ještě letos ho uvidíme… (více)

Boratova špionážní komedie našla režiséra

Boratova špionážní komedie našla režiséra

04.12.2013

Sacha Baron Cohen se dlouho poctivě připravoval na roli Freddieho Mercuryho. Jeho snaha ale vyšla vniveč, když ostatní členové skupiny Queen odmítli jeho nekompromisní pojetí i se stinnými stránkami… (více)

Reklama

Reklama