Reklama

Reklama

Diplomová práce

  • Španělsko Tesis (více)
Trailer

Thriller o studentce filmové fakulty, která si jako téma diplomové práce vybrala násilí v audiovizuálním průmyslu, je prvním filmem tehdy 23letého španělského režiséra Alejandra Amenábara. Angela v té chvíli ovšem ani netuší o existenci tzv. "snuff" filmů. Svět, ve kterém se nedopatřením ocitne, se před ní otevře ve chvíli, kdy je v projekční místnosti nalezen jeden z jejích profesorů - shodou okolností vedoucí její diplomové práce - mrtev. Angele se dostane do ruky kazeta s filmem, který pan profesor sledoval těsně před svou smrtí. Ve chvíli, kdy ji vkládá do videa, ještě netuší, že se stane svědkem něčeho strašnějšího, než si kdy dokázala vůbec představit. A že po stejné kazetě už pátrá někdo jiný. Někdo, pro koho je důležitější než cokoliv jiného a kdo se nebude ohlížet na nic a nikoho. Bude mít Angela dost důvtipu a duchapřítomnosti, aby unikla? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (261)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Permanentně napínavé a chytře napsané, takže až do konce nevíte, jak to vlastně je. Navíc je Amenábar i dost nápaditý, např. "walkmanový souboj" nebo scéna se sirkama. A skvěle se povedl i casting, což dost silně pomohlo vytvořit jistý nádech autentičnosti, a Tesis je o to víc vtahující. Ovšem na plné hodnocení to není. Postavy přecejen sem tam jednají docela hloupě a to mi vadilo. Příliš to bilo do očí. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený,atmosferický thriller.Opravdu parádně vybudovaný strach,který graduje s každou minutou filmu.Prostředí filmové školy,snuff filmy,horory,násilí v televizi,reálné věci,které mistr Alejandro Amenábar dokázal s přehledem zapojit jako hlavní zápletku.K dokonalosti tím už chybí jen kousíček...větší množství krve a gore,které by se sem podle mě hodilo jako sůl.I tak ale 4.5 * a veliká poklona. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Téma "hledání pravdy o původu snuffu" mi osobně velice sedí. Na druhou stranu, v případě Tesis jsem byl zřejmě příliš ovlivněn pochvalnými reakcemi a čekal jsem tak možná ještě o něco víc ... Jedno se musí nechat, Tesis má jisté velice silné stránky a drží diváka v mrazivém napětí chladného thrilleru od samého začátku ... Ovšem příběh občas "škobrtá" o malé chybičky, které mi ve výsledku dojem z něj trochu pokazily. Chvílemi je to už trochu zdlouhavé a zdá se mi, že se hrdinové a scénář motá trochu dokola. Některé reakce postav jsou dle mého názoru ve vztahu k některým situacím dosti nelogické a nereálné. Rozuzlení celé hádanky mi pak přišlo velice jednoduché a jasné. Celou dobu jsem si říkal, že by to tak nějak mohlo být, ale že to bude asi víc překvapivější. A ono ne ... Excelentní je úplný závěr filmu, kdy se televize chystá odvisílat jeden z nalezených snuff filmů ve večerních zprávách. Zde je celá myšlenka a "problematika" snuffu vyjádřena v jedné jednoduché, vševypovídající scéně ... Výtečný thriller, který je však dle mého občas trochu přeceňovaný. POZOR !!! Po 7mi letech znovushlídnutí snižuju na 2**, protože vůbec nechápu, co mě na tom tak děsilo ani co se mi na tom líbilo a celý to bylo prostě hrozný ... :-)) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No to byla ale hovadina. Hlavní hrdinka aspiruje na titul Nejtupější nána a dialogy nejspíš psala troska v poslední fázi heroinové závislosti, protože tolik sraček z úst herců jsem v jednom filmu snad ještě neslyšel. Pravda - na vině může být i děsivý český dabing, ale já se obávám, že ve španělštině to nebude o mnoho lepší. Ono to ani nejde. A aby toho nebylo málo, tak režisér celou tu hrůzu natahoval seč to jen šlo, takže když už jsem si myslel, že už je fakt konec, došlo k dalšímu nesmyslnému zvratu, který vlastně ani zvratem nebyl. Jediné, co činilo celý film občas zneklidňujícím, byla v jistých momentech hudba a jekot týraných. 10% ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

BROJLERY: až na pár blbostí, jako je nezamknutá a celkem pohodlně dostupná skrýš snuff filmů nebo závěrečná pasáž, kdy hodlají v televizi odvysílat za bílého dne právě jeden ze snuff filmů KONEC BROJLERŮ, je to napínavá podívaná od začátku do konce, i když Schumacherových obdobně tématických 8 MM zůstane zřejmě navždy nepřekonáno. 75% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (12)

  • Když Angela pročítá seznam kupců hledaného typu kamery, v seznamu figuruje i jméno režiséra filmu Alejandro Amenábara. (Fingon)
  • Amenábar napsal část scénáře k tomuto filmu již během svých studií na Complutense University of Madrid (španělsky Universidad Complutense de Madrid), jejíž budova a prostory si ve filmu také "zahrály". (gattaca)
  • Keď je Chema s Angelou v izbe a vyberá spod postele tašku s kazetami, má na sebe náhrdelník. Pri vkladaní kazety do prehrávača ho nemá, no v ďalšom zábere, keď leží na posteli, ho už opäť má. (Isomut)

Reklama

Reklama