Reklama

Reklama

Diplomová práce

  • Španělsko Tesis (více)
Trailer

Thriller o studentce filmové fakulty, která si jako téma diplomové práce vybrala násilí v audiovizuálním průmyslu, je prvním filmem tehdy 23letého španělského režiséra Alejandra Amenábara. Angela v té chvíli ovšem ani netuší o existenci tzv. "snuff" filmů. Svět, ve kterém se nedopatřením ocitne, se před ní otevře ve chvíli, kdy je v projekční místnosti nalezen jeden z jejích profesorů - shodou okolností vedoucí její diplomové práce - mrtev. Angele se dostane do ruky kazeta s filmem, který pan profesor sledoval těsně před svou smrtí. Ve chvíli, kdy ji vkládá do videa, ještě netuší, že se stane svědkem něčeho strašnějšího, než si kdy dokázala vůbec představit. A že po stejné kazetě už pátrá někdo jiný. Někdo, pro koho je důležitější než cokoliv jiného a kdo se nebude ohlížet na nic a nikoho. Bude mít Angela dost důvtipu a duchapřítomnosti, aby unikla? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (260)

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Amenábarovi, ako milovníkovi "iných" filmov vyšla už táto rozcvička /rozumej debut/ na výbornú. Téma menom snuff mohla režiséra zviesť na rôzne chodníčky - a najmä sa mohol doslova schovať za atraktívnosť témy a - iba šokovať. Našťastie nás šokoval čímsi iným, šikovne vystavaným, riadne zimomravým príbehom, ktorý sa vám vypáli do pamäti ako žeravé znamenie. Ako "diplomovka" z filmárčiny excelentné! ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený,atmosferický thriller.Opravdu parádně vybudovaný strach,který graduje s každou minutou filmu.Prostředí filmové školy,snuff filmy,horory,násilí v televizi,reálné věci,které mistr Alejandro Amenábar dokázal s přehledem zapojit jako hlavní zápletku.K dokonalosti tím už chybí jen kousíček...větší množství krve a gore,které by se sem podle mě hodilo jako sůl.I tak ale 4.5 * a veliká poklona. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Los perfectos sorta del horror espagnol. Amenábar má kvalitnú prácu s kamerou, zamotaný scenár a hustú atmosféru v krvi, a s Anou Torrent a Eduardom Noriegom rozohráva nebezpečné pátranie po vrahovi dievčaťa, o ktorého smrti doteraz nikto ani nevedel... Napínavé na každom centimetri, s kvalitným obrazom a zvukom, po formálnej stránke niet čo vytknúť. S pohľadom na skutočnosť, koľko mal vtedy Alejandro k dispozícii prostriedkov, výnimočný film, ktorý si musel poradiť sám. A podarilo sa. 80% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Mohol to byť ultimatívny eurothriller ( viď pre mňa do teraz neprekonaný MUTE WITNESS ). Mal na to všetky náboje. Príťažlivý námet ( nech nikto nehovorí, že ´´snuff´´ alebo jeho youtubácke odnože nelákajú ), prostú ale o to viac sexy vyzerajúcu hlavnú hrdinku, tajomného latino žrebca ( pre dámy ), vzdelaného, ale trapkovsky vyzerajúceho geeka a režijný um od Alejandra Amenábara ( ktorý natočil z môjho pohľadu jednu z najlepších ducharín v histórii, TÍ DRUHÍ ). Lenže, to by sa snímok musel držať rovnakej rýchlosti, akú nastavila prvá hodinka, pričom by neskĺzol do nejakých telenovelových vôd ( hoc napínavo natočených ). Škoda a ešte raz škoda. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V devadesátých letech vznikla hromada temných thrillerů, tento španělský zástupce je krásnou ukázkou jednoho z těch povedených. Film obsahuje spoustu velmi napínavých scén, přičemž některé jsou téměř až hororové. Režie není nijak ohromující, spíš jednoduše formální, nadprůměrně kvalitní je scénář, který opravdu není lehké prokouknout (v průběhu děje jsou podezřelými snad všechny postavy) a napomáhá tak celkové atmosféře snímku. Tesis můžu jednoznačně doporučit, nejedná se sice o absolutní špičku, ale o kvalitní thriller určitě. 85% Horror movie of the year ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Když Angela pročítá seznam kupců hledaného typu kamery, v seznamu figuruje i jméno režiséra filmu Alejandro Amenábara. (Fingon)
  • Na soundtracku se vedle Mariana Marína skladatelsky podílel i sám režisér Alejandro Amenábar. (hippyman)

Reklama

Reklama